Köyler hariç Büyükşehirlerde "muhtarlık" kaldırılmalı mı?

Bugün eski çalıştığım yerden bir iş arkadaşım, muhtar adayı olan ablası için benden oy isteyince; uzun bir süredir mantıksız olarak bulduğum bu konuda siz değerli KS'ciklerin de fikrini almak istedim.

Malum, artık günümüzde hemen hemen her idari devlet işi ve evraklarını temin etmek dijital yoldan bir tık uzakta. Hal böyle olunca 2023 verilerine göre sayıları elli binden fazla olan muhtarların amacını da sorguluyor insan. Hadi, köyleri anlıyorum. Bu tür yerleşim yerleri için muhtarlık makamı, devlet işlerinin de yürütülmesi ve bazı detaylar için önem teşkil edebiliyor.

İyi de her şeyin olduğu Büyükşehir'ler neden muhtar yükünü çekmek zorunda kalıyor? Bazı adaylara bakıyorum, emekli öğretmeni ıvırı zıvırı var. Kapı kapı dolaşıp, hatta zil çalıp projeleri için ( muhtarın ne projesi olabilir o da ayrı mesele) oy istemeleri saçma geliyor.

Bu insanlara her ay ödenen (şu an da 17,002 TL) maaş, sigorta kapsamında olmaları yetmezmiş gibi aynı zamanda yasadaki boşluklardan dolayı, bu kişiler başka işlerde de çalışıp para kazanabiliyor.

Evet, bu değerlendirmelere göre de hatta bir anket düzenleyim. Ek olarak, duygu ve düşünceleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

Büyükşehirlerde Muhtarlık Kaldırılmalı!
Büyükşehirlerde Muhtarlık Devam Etmeli!
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Köyler hariç Büyükşehirlerde "muhtarlık" kaldırılmalı mı?