Kapatılsın gerek yok
Kapatılmasın
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu altı boş düşünceden ne zaman vazgeçecek bazı arkadaşlar anlamıyorum. Oralarda uyuşturucudan katillikten fuhuştan kurtarılmış tövbe etmesi düzelmesi sağlanmış binlerce insan yerine 3-5 şahsi olay tümüne mal ediliyor. Yetimhanelerde, geniş ailelerde, devlet yurtlarında her yerde ne yazık ki bu saydıklarıniz var hepsini kapatmak mi çözüm yoksa ayıklamak mi? Cevabı biliyoruz mantıklı insanlar olarak.
Cevap
5Cevap
Kapatilsin. Her turlu resmi dini kurum da kapatilsin.
Medeni bir devlette dini kurum olmaz. Devlet din icin butce ayirmaz.
Dini kuruma bağlı olmasina karsi degilim ama resmiyet dışı olusumlarda her türlü iğrençlik görüldü
Resmi kuruma***
Ben dini olan her turlu resmi gayriresmi kuruluslari zararli buluyorum. Hele kuran kurslarinda kac cocuga tecavuz edildi, kac cocuk veya kiz adamlara peskes cekildi.
Bir ulke gelismek istiyosa din ile falan ugrasmaz. Tek ugrasi cocuklara guvenli bir gelecek sunmaktir. bunun icin de ulkede her alanda ciddi reformlar yapmak gerekecek zaten. Ulkede emniyet de kalmadi, tarim, egitim, saglik, ekonomi de kalmadi, hicbi sey kalmadi.
Hala insanlar dinlerini her seyin ve herkesin ustunde konumlandiriyo. Insanimiza bunu anlatamiyoruz. Senin dinin imanin ulkeyi gelistirmiyo, sen git inan tapin ama bunu ulkenin onune koyma.
Musluman gecinenler kac neslin onunu kestiler, haklarini yediler hic bunu dusunuyolar mi? Sanmiyorum.
İşte bu bir anda gerçekleşmiyor maalesef bir anda kapatmak yasak kilmak onları hakli konuma düşürmek olur bu yüzden topluma bilinç kazandırmak daha önemli
Bu toplum bilinc kazanmanin daha onunden bile gecmiyo fersah fersah uzaktalar.
Bi insan nasil olur da kisisrl inancini, herkesin ve herseyin ustunde tutar ve kimse icin bi fayda saglamaz. Bunu cok bencilce buluyorum.
Ulkeye baksana bi her yerde cami, kuran kursu, tarikat cemaat yurtlari, ilahiyat okullari falan var. Yani nasil bi inanc, parayi ve insanlari bu kadar carcur eder ya... yazik gunah.
Bu insanlarin daha iyi yasam sartlarina, egitilmeye ve uretmeye ihtiyaclari var.
Biri bana muslumanim deyince bende ne gibi bi degisiklik olabilir ki ustelik... ben kimseye inanc sormam, konusursam karsimdakiyle konusurum, inancini bi kenara atarim... ama insanimiz iki de bir allah peygamber bilmem ne... kardesim bana faydasi ne, sana veya baskasina faydasi ne?
Insanimiz sadece yakiniyor ve aglayip dua ediyor. Ben boyle vatandas dokusu istemezdim yani gercekten utanc verici. Ve isin uzucu kismi insanlar hala cocuklari bile bile bu cemaatlere falan gonderiyolar. Cok zor ulke ya. Cidden cok zor.
Tartışmaya gerek mi var hepsini toplayın ve üstüne petrol döküp yakacaz
Bu yanlış bir düşünce tarzı
Olsun burdan başlasınlar yanmaya devamı öbür tarafta
Keşke kapatilsaa butun yatili tarikat vs
Kapatmak yok cayır cayır yakmak var ibineleri
Hayır ben cuf cuf hocasız yapamam
Akhshshaha
En azından sapik değil dimi ajdbbd
Sapıktır o be. İnsanları kullanmaktan daha büyük sapıklık mı var
Evet maalesef daha kötüsü de Türkiye'de var hem de küçük çocuklara karşı
Ben milleti anlamıyorum evladını nasıl bırakıyor ki !
Dinnn... .
Önce evlat sonra diğerleri. Aman neyse ben inanmayı bıraktım rahatladım. Düşünmüyorum böyle şeyler artık
Kapatılması mümkün değil. Savaş devam edecek.
Nerdeeee
Yorunsuzum bu konuda
Tarikatlarda cocuklara yapilanlardan haberiniz vardir herhalde
Hayır, denetlenmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?