PKK’ya gelince bir şeyler yazardım da silivri soğuktur, kaldı ki pkk yı iki ülke savaşıyla kıyaslayamazsın bile
Güç başka harekat başkaymış, güç olsa harekat başarılı geçerdi her gün rezil olmazlardı, 12iq ile yorum yapma bence sen
ABD yardım ediyor tamam da Ukrayna’nın direnişinin 2. ayında falan abd yardımları gelmeye başladı, zelensky’nin hiç yardim etmiyorsunuz diye soylendigini hatirliyorum, kendilerine yenilmez ordu diyen Rusya döt kadar Ukrayna’yi iki ayda nasil indiremedi ne beceriksiz ciktilar yahu bugün de gemileri batmış zaten 😂
Rusya zorlamıyor ki, İsrail gibi savaş yürütse sence Ukrayna diye bir yer kalır mı? Ukrayna'da savaşı canlı tutarak Avrupa'ya ciddi zararlar veriyor, bunu görebilmek zor olmamalı. Avrupa'nın askeri envanteri boşalmış durumda ayrıca Trump ABD lideri olursa eğer NATO ciddi bir zarar görecek ve Avrupa savunmasız kalacak.
Rusya kesin bir zaferle ayrılsaydı ABD ve Avrupa devletleri Ukrayna'yı yüzyıllar boyunca borçlu olarak çalıştıracak, hali hazırda bulunan topraklarına hakim olacak ve bu toplumu köle gibi kullanacaktı, şimdi ne oldu?
Savaş strateji gerektirir, strateji akıl işidir. Bu yüzden siz proletersiniz ve bu işleri siyasiler yürütüyor.
Rusya nükleeri atsa ukrayna kalmaz doğrudur ama bu da rusyanin yanına kalır mı sanıyorsunuz? Yüzyıllar süren yaptirimlarla ugraşırlar ki batı zaten sebep arıyor Rusya’ya yaptırım uygulamak icin, ayrica zorlanıyorlar da, kolay olsa bu kadar uzun sürer mi, rusya kazanır ama büyük ölçüde başarısızlık sergiliyor ilk günden beri
Nükleer diyen kim? Rusya'nın binlerce savaş aracı ve milyonlarca silahı var. Aktif personel sayısı da fazla, savaşın başlarında bir kaç gün içerisinde Kiev'de ayak sesleri duyulmaya başlamıştı. Rusya bu askerleri geri çekmediyse kim geri çekti? Ukrayna'nın droneları mı?
Bu saatten sonra Ukrayna'nın savaşı kaybetmek dışında yapabileceği hiçbir şey kalmadı, Rusya hiçbir şey yapmayarak bu savaşı zaten kazanacak. Hal böyle iken amansız bir mücadele vermenin, kayıpları arttırmanın hiçbir anlamı yok. Avrupa Ukrayna'nın ilhakına değin bu derece sarsılmamıştı, zamanla anlarsınız.
Aslında zorlasalar ukranyayı alabilirlerdi ama savaşlar kayıpsız olmaz bence bu kayıplardan kaçınmak istediler ayrıca rusyanın ekonomisi de berbat durumda bu yüzden geri döndürülemez hale gelmesin diye de geri çekilmiş olabilirler.
Cevap
6Cevap
Her şey bir plan dahilinde ilerliyor olabilir. Dikkatli olun yorumu yaparken :D Ya bilinçli bir şekilde bu yapılıyor ve doğru bir zaman kollanıyor ise. O doğru zamanda birden Ukrayna Rusya olur ise :D Ukrayna Avrupadan aldığı destekler silahlar ile Rusya olur ise :D
Sadece etraflıca düşünmeniz için yazdım...
ABD’nin işine geliyor Ukrayna’yı maşa olarak kullanıp Rusya’yı zayıflatmak, bir canavarın belini kirarken neden ikinci bir canavar yaratmak istesinler ki 😅
Bence bildiklerini ve bakış açınızı gözden geçirin. Tavşana kaç diyen ile Tazıya tut diyen aynı kişi olabilir ve diğerleri bunu anlamış başka bir oyun kurmuş olabilir. Medya bilgileri ile bu düşüncede olmamız isteniyor. Ancak bakış açınızı bilgi kaynaklarınızı değiştirdiğinizde daha şeffaf görebilirsiniz bazı detayları.
Böyle şifreli konuşacağınıza anlatın görelim
Ha ben zaten 6 yıl Ukrayna’da yaşadım, medyada her gördüğüme inansam rus trollerine kanardım, doğru Avrupa’da herkes Rusya’nın kabadayılık taslamsından bıktı, önce Gürcistan’ın %20 sini aldılar kimse ses etmeyince Ukrayna’da da işler döner sandılar ama planlarındaki gibi gitmedi çok şükür
Doğu*
Güncelleme Cevabıdır...
İsrail onbinlerce insan öldürmüş katil bir devlettir. Ortada bir başarı yoktur. Dünyada yarattıkları algı çöktü. Onlara göre bir kaç günde bitecek iş aylardır sürmekte. Neden? Bu kadar balon, bu kadar şişirme patladı da ondan. Ne kadar reklam kokan ve lobi devleti olduğu ortaya çıktı. G*tü boklu yemen bile bir çok ülkenin yapamadığını yaptı adam gibi de arkasında durdu...
Lütfen eksik bilgileriniz ile kırıcı olmayın kimseye karşı. Bilmemek asla ayıp olmamalı bir birinize saygılı olun. Bilgi bu tartışmasını ve doğruyu birlikte bulmayı öğrenin deneyimleyin...
Yok asla İsrail’i desteklemiyorum, kendilerinden daha da nefret ettirmelerinden memnunum, sadece askeri bi başarısızlık olmadığını söyledim etik tarafa çekmesen konuyu iyi olurdu. Görüs icin teşekkürler
Senin inandığın birtakım şeyler varken bu konuları konuşmak çok mantıklı gelmiyor. Nerede ne kadar yaşadığın değil konuya nasıl baktığın da önemli. Şifreli konuşmuyorum. Sadece şifreli sanıyorsun. O yüzden daha fazla açıklama yapmaya gerek görmüyorum.
Rusya defalarca Ukrayna, NATO ve AB'yi uyardı. Topraklarıma yaklaşmayın. Avrupalılaşmak adı altında ülkeleri sömürmenizi görüyorum ve coğrafyama yaklaştıkça bunu tehdit olarak algılıyorum diye. Bunu Rusya'yı haklı bulduğum için açıklamıyorum. Bunlar beyan edildi Rusya tarafından. Karşılığında AB ve NATO daha da adım attı. Ukrayna'ya en 3 defa diplomatlarını gönderip konunun hassasiyetini açıklattı Rusya. Ama o coğrafyadaki Avrupalılaşma merakı asıl tehlikeyi görmelerine engel oldu toplumların. Çünkü Komünizmden çıkan her rejimde rahatlık ve konfor arayışı olur. Bundan sebeptir bazı olayların başlangıcı.
Özetle şifreli bir anlatım yoktur burada. Anlamak istemediğimiz ve ya istenmeyen bir oyun bulunmakta. Bunun için AB ve NATO konusunu adam akıllı öğrenip anlamanız gerek. Durduk yere ilhak edilmedi Rusya tarafından hiç bir yer. Doğru bulduğum için söylemiyorum. Bu bir satranç oyunu gibi gelebilir ama asla değil bunu bilin. Büyük oyunu büyük planları öğrenip anlamanız gerek.
Düşünün bir gün uyanıyorsunuz Zelensky ortada yok ve Rusya olmuş Ukrayna. Düşünün bir gün uyanıyorsunuz (elbette mecazen söylüyorum) Orta Avrupa ülkeleri birlikten bir bir çıkma kararı alıyor. Bunlar Ütopik değil. Bunlar yakın zamanda yaşanması muhtemel senaryolar. Ama bilgiyi derinlemesine ve başından anlamalı öğrenmelisiniz.
Seni naklin ermez o ise :))) sen öyle konuşuyorsun sadece işin görünmeyen kısmıni öyle değil :))
İşin görünmeyen kısmı neymiş anlatsana
İşin görünmeyen kısmıni bilmeye gerek yok tarih bilsen Rusya'nın ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bilirsin ve ayrıca Rusya'nın Ukrayna savaşında kullandığı silahların çoğu çöke ski dönemden kalma silahlar yani anlayacağın yeni nesil silahları tamamen duruyor el değmemiş bir şekilde ve belki bilmezsin NATO içindeki devletlere bak istersen kimler kimler var bu devletler natoyu neden kurmuş araştır da bak :)))
Gözüm sen cahil misin
Güç kuvvet başka, kara harekatı başka
Türkiye, kıçı kırık PKK yı 40 senedir nasıl bitiremedi? İsrail açlıktan ölen Filistini nasıl yok edemedi? Yav sen git yemekyetiz izle onlara yorup yap, bilmediğin şeylere karışma
beceriksiz çıktığını söyleyen kim?
yalancı medya 😊
tabikide rusyanın pilanı tıkır tıkır işliyor, isterse 30 dk da yok eder uraynayı
3 günlük iş dediler 2 yıla yayıldı bu mu başarı
üç gün değil 30 dk lakık iş..
ama maksat işi bitirmek değil, kamuoyunu oyalamak.
ilk zamanları hatırla, tüm medya ukrayna askeri rus askerini kovalıyor diye anlattı, rusya zayıf gibi gösterildi, rus askeri şuanda ukraynadakinin üç katı sayıda suriyede aktif savaş içinde..
ukrayna rusya savaşı tiyatrodaki oyunun kapalı perdesidir sadece
Rusya kazanır inşallah
Saçmalama
Bunu bilemezsin.
Nasıl kazanamadıklarını mı bilemem? Her gün gösteriyorlar zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?