Çünkü sıradan bir Müslümanın din anlayışı "Cennete bir kapağı atıyım da gerisi önemli değil" anlayışından ibaret. Bunun içinde 50 yıl her pisliği yapar son 15-20 sene ritüeller yapıp vicdan mastürbasyonu yapar. Oysa inandıkları kitabı biraz anlayarak okusalar bu ahmaklığı yapmazlar.
"Sizden öncekiler gibi sıkıntı ve zorluklar çekmeden Cennet'e gireceğinizi mi sandınız? Onlara dokunan sıkıntı ve zorluklarla öylesine sarsıldılar ki Resul ve onunla birlikte olan Müminler, "Allah'ın yardımı ne zaman?" dediler. İyi bilin ki Allah'ın yardımı yakındır." ( Bakara - 214 )
Çünkü yeni jenerasyon eski jenerasyon gibi dindar değil ve yeni nesil dini takmıyor Sırf camiler değil kiliseler de böyle sadece kiliseye yaşlı kesim gidiyor Yani tüm dünyada özellikle yeni jenerasyon arasında dinsizlik çoğalıyor Eskisi gibi dinin pek etkisi yok Sebepleri çok ama en büyük sebeplerden birkaç tanesi Teknolojisinin gelişmesi sorgulamanın artması kitapların çoğalması ve ibadethanelerde ahlaksızlık ve siyasetin çoğalması Örneğin bizim ülkemizde insanlar camide siyaset yapıldığı için ve siyasilerin dini alet etmesinden dolayı camiye gidilmiyor çoğunlukla Batı'da ise din adamlarının (papaz vs.) kötü anılması yani papazların çocuklara (çok afedersin) cinsel saldırı iddiası ve kilise vergisi ödememek için çoğu kişi kiliseye gitmiyor Yani anlayacağın dünyada ibadethane düşkünlüğü azalıyor sırf bu camiye gitmeme durumu Türkiye'de yok tüm dünyada var Dünya artık eski dünya değil
Benimde yaptığım hatalardan birisidir. İbadet konusunda 5 vakit yapmıyorum sürekli olarak maalesef. Gittiğim zamanlarda ise yaşıtım, genç filanda göremiyorum dedem yaşında insanları görüyorum sadece.
Her hafta camilerde uzun uzun gazze hakkında konuşmalar yapılıyor. Ve gerek duyarlarsa konuşmanin sonunda ülkemizde yaşanan olaylar için bir kaç cümle. Sadece cumaya giden ve düşünen kişi için bile buradaki tezatlık aşikar.
Kadın yüzünü gösteremez gizleyecek diyenler var. Sakalsız erkeğin erkeklignde sorun olduğu için sakalsız diyen var ayette yazio diye de Kur'an'ı Kerim i alet ediolareki böyle bişey tk