Rizede o dönem şapka takmadığı gerekçesiyle bombalama oldu. Sizce bu yapılan doğru mu?
Evet. Atatürk yaptıysa doğrudur.
Hayır doğru değil.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Rizede o dönem şapka takmadığı gerekçesiyle bombalama oldu. Sizce bu yapılan doğru mu?
" Rize'nin Güneysu bölgesindeki Merkez Camii imamı Hacı Sabit Civelek "Şayet babanız başına şapka taksa katli vaciptir! Onu vuracaksın ve annen dul ise onu sırtına alıp getireceksin!" sözleriyle bölgedeki isyanı başlattı. "
Halkı isyana teşvik edersen, karşılığını alırsın. Ayrıca olay şapka haricinde, bölgedeki jandarma karakollarını basmak ve askerleri esir almakla da alakalı.
ek olarak bombalama olayı tamamen dincilerin uydurması. Gemi sadece bölgeye gözdağı vermek için geldi.
Ha, eğer gerçekse ve bombaladıysa da ellerine sağlık. Savaştan yeni çıkmış ve canını zor kurtarmış bir cumhuriyeti yıkmak için uğraşanları tahtalı köye postaladı. :)
Şapka kanununun bana mantıklı bi izahını yapar mısın? Sen fransızları mağlup ediyorsun. Sonra mağlup ettiğin devletin şapkasını halka dayatıyorsun. Takmayana da gemi gönderip gözdağı vermeye çalışıyorsun
Kılık ve kıyafette birliğin ve disiplinin sağlanması istendi.
Ayrıca bu kanun sadece memurlara özeldir. Yani devlet dairesinde çalışıyorsan vs. takman zorundasın.
Kimse imama şapka tak dememiş.
ataturkansiklopedisi.gov.tr/bilgi/sapka-inkilabi/
Buradan da detaylı okuyabilirsin. Devlet sitesidir. :)
Neden devlet dairesinde zorunlu. Fransız şapkası takınca verim mi artıyor. Halkta birlik mi sağlanıyor. Madem birlik beraberlik için yapıldı neden sarık değil. Halkın o zaman %90'ından fazlası müslümandı. Biz kurtuluş savaşını sarıklı mücahidlerle kazandık. Bu yapılan halka zulümdür
Ya bir git kardeşim ya. Başımıza ne geldiyse sarıklıların devlete el atmasından geldi. Osmanlı sizin gibiler yüzünden parçalanıp bitti. Her yere din din din dediniz, batı coğrafi keşifler yaparken, rönesans reform yaparken, teknoloji ilerletirken gittiniz arapları örnek aldınız.
Sonra da ağlıyorsunuz burada. Arabın bir şeyinden hayır gelmiyor, bari batının bir şeylerini alalım da, belki toplum gelişir.
Şu an bir uçak üretmek için bile başka ülkelerden bilgi almak zorundasın. Sıfırdan kendin yapamazsın. Süper güçler haricinde IHA yapabilmek için Türkiye den bilgi almalısın mesela.
Bir yerlerden bir şeylerden esinlenmek suç mu? Batının şapkası ise ne olmuş? Batının bilgisayarını kullanıyorsun şu an kullanma o zaman. Elindeki telefon da batının telefonu kullanma. Evindeki televizyonda batının televizyonu. Onu da kullanma.
Her şeyden mağduriyet çıkarıyorsunuz. Kadir mısırlıoğlu gibi maraş dondurmacısı tipleri dinleyip, facebook da dayıların sayfalarından çıkmayıp burada aşık atıyorsunuz.
Aynen knk
Konu sapka konusu degil. Konu ulkesini kaybettigini anlayan anadolu halkinin ingilizlere karsi ayaklanmasi ama buna karsilik tum anadoluda bircok il ve toplulugun kanli sekilde bastirilmasidir. Koskoca osmanli direnecek gucte degilken ingilizlerin Yunan ile Turk ü birbirine kirdirdiktan sonra kalan sivil halkin yapabilecegi bisey yoktu ama uine cesurca direndiler. Bu da bu milletin onurunu ve Serefini bir. kez daha ortaya koymustur. Sirf bu yuzdendir hala anadolu halklarini tam baski altinda tutarlar cunku hala korkarlar.
İlk defa duydum merak edip biraz araştırdım gericilerin Ankara hükümetine karşı bir isyanindan ibaretmis potamya halkini galayana getirip ayaklandiran 8 kisinin idamina kadar gitmis halk karakolda 8 askeri sehit etmiş bu yalanı da çürüten yine rizeli bir tarihçi
Bana bu kanunun mantıklı bi izahını yapar mısın? Siz fransız şapkasını müslüman halka dayatırsanız tabi isyan çıkar
Şapka kanunun bana göre cok özel bir yanı yok biraz medeniyet eşiği atlatmak gibi olabilir. Şimdi kim şapka takıyor kimse. Ama bazi şeyler bahane edilerek isyan yapilmaz yapilirsa isyan bastırılır. O zaman şunu sorayım şapka için kalkip karakol basıp asker öldürmek niye?
Çünkü o asker onlara zulüm etmiş. Asker bizim için çok kıymetli. Gerekirse bizim için hayatlarını veren kahramanlardır. Ama her asker iyi değildir. Resmi tarihin dışında kendiniz bir şeyler öğrenin
Rizeli tarihçinin dediklerinden yola çıkarak konuşuyorum askere isyan yapamazsın sen isyan yaparsan o zaman zırhlı gemi bombalar sana göre o zaman menemende öldürülen Şehit Mustafa Fehmi Kubilay teğmenin öldürülmeside doğru. Sonra bi Adam çıkıp yakın diyor iste ATATÜRK'ÜN yaptığı burada doğru
Cevap
2Cevap
İlk cevap %67 oranında işaretlendiyse bence boşuna uğraşma. İsteyen istedigine inanacak. Düşünemeyen insanlar için yorma kendini
Haritadan silseler olurmuş
Neden. Laiklik diye özgürlük diye islama saldırdılar. Kıvırmayın
Hahahaha
Ayyy kıyamam duygusallığa bak
O kafatasçı zihniyet dini kendi çıkarına kullanan şerefsizler asildi ıslah edildi diye bu vatan kurtuluş savaşını kazandı senin gibi bir b.. k bilmeyen provakatorlerde bunu şapka sanıyor.
Kurtuluş savaşını o sevmediğin sarıklı mücahidler sayesinde kazandık.
Hepsini severim vatanini seven ülkesine sadık herkesi
Sizin gibi provokatörleri degil
Bu ülkeyi Atatürk vatanini seven insanlarla kurtardı
Ama cübbeli ama peçeli Allahını sevip kuluna kopek olanlarla değil:)
Anladinmi ufakli sizin gibi vatan hainlerine hep hakkettiği muameleyi gorur.
Sen şimdi git tayyibi eleştir bakalım. ne oluyor !
Eleştiririm. Sen önce bu soruma cevap ver. Ben sana tayyibi sormafım
Atatürk yaptı doğru değil kim yaparsa yapsın doğru
Neden doğru
Eğer devletin koyduğu kanuna karşı çıkarsan baş kaldırmış olursun
Bana bu kanunun mantıklı bi izahını yapar mısız?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?