Zenginler genel olarak neden şımarık, bencil ve açgözlü oluyorlar?

Alman emeklisi karı koca tanıdığım var. İkisi, Almanya'dan toplam yaklaşık 4000 euro maaş alıyorlar ama ihtiyaç sahipleri için bedava ekmek dağıtan bir kamyondan koşa koşa gidip birkaç tane ekmek aldılar. Yakında cimrilikten ağızları kokacak. Yanlarına misafir olarak gidince çaydan başka bir şey ikram etmiyorlar. İBB'nin ucuz halk lokantalarına en çok zenginler gidiyor. Zengin bir tanıdığım, vakıfların öğrenciler için verdiği burslara başvurdu. Şu anda 2 yerden burs alıyor. Ama ben, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir aileye sahip olduğum halde bana hiçbir yerden burs çıkmadı. Ben de yazın işe girdim. Orada zenginlere hizmet ettim ve ne kadar açgözlü, cimri ve bencil olduklarını fark ettim. Ben, onların her türlü kahrını çekmek zorundaymışım gibi davranıyorlardı. Ama ben, bunlara sabretmek zorundaydım çünkü eve para götürmem gerekiyordu. Kız kardeşim de benimle aynı yerde çalışıyordu ve zenginler, onu da ezmeye çalışıyorlardı. Biz o kadar çalıştığımız halde zengin olamıyoruz ama hizmet ettiğimiz zenginlerin çocukları, sürekli tatile yurt dışına gidip keyif çatıyorlar. Bu çocuklar, çalışmadıkları halde zenginler ve bizden daha rahat bir hayat yaşıyorlar. Üstelik, bizi eziklemeye çalışıyorlar. Bu durum, çok zoruma gidiyor. Bu dünyanın düzeni neden böyle? Neden zenginler; kendini beğenmiş, şımarık, karşısındakini küçük gören, bencil kişiler oluyorlar?

Zenginler genel olarak neden şımarık, bencil ve açgözlü oluyorlar?