Türkiye'de ana siyasi partiler bellidir. Her seferinde haritanın da rengi bellidir. AKP ve CHP, doğu bölgesi ise HDP yani DEM.
Diğer tüm siyasi partiler AKP ve CHP ve HDP etrafında birleşmek varken, neden ayrı ayrı seçime girerler ki?
Yani şimdi Konya'yı düşünün, AKP ve MHP bir iken, karşısında tüm muhalefet bile birleşse kazanamıyorken, niye ayrı ayrı seçime giriyorlar? Ya da diyelim CHP, niye Konya'dan aday çıkarıyor. Sonuç belli değil mi?
Ya da mesele Ankara 'da Çankaya ilçesi, İstanbul'da Beşiktaş ve Kadıköy ilçesi. Bu yerlerde CHP kimi koyarsa kazanır. Peki ya AKP niye aday çıkarır buralarda? AKP bile buraları alamazken, birinciyle yani CHP'yle bile arasında devasa fark var iken, diğer küçük muhalefet partileri alabileceğini mi düşünüyor?
Görüyorsunuz, AKP ve CHP gibi büyük partilerin kalesinde bile değişim olmazken; diğer tüm küçük muhalefet partileri hayal alemlerinde mi yaşıyorlar?
Doğuda da sonuç belli, HDP yani DEM. İkinci parti ise AKP ama onda da arada çok fark oluyor hep. CHP burada aday çıkararak kazanacağını mı sanıyor? Orada illa yarış olacaksa, AKP ve DEM ile olmalı.
Batı da ise de haritanın rengi ne ise, o siyasi parti yüzde 90 yine alacak zaten. Yüzde 10 ise değişim olabilir, ama o değişimde yine AKP-CHP arasında olur, çünkü kıyasıya rekabet olan iller ve ilçeler var.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Konyada chp aday çıkarmazsa oradaki mecliste hiç üyesi olmaz belediye meclisinde. Oradaki boşluğu başka parti doldurur. Chp konya halkının değişimini analiz edemez bu yüzden çıkarması gerekir. Akp de öyle, kaybedeceğini bilir ama çıkarır çünkü analiz gerekir
Analiz yapsa ne yazar kazanamıyor işte
Belediye meclisinde temsilcileri oluyor. Analiz değişimlerin ne yönde olduğunu anlamanı sağlar. Sana konyada yüzde 22 oy veriyorlarsa ve sen aday çıkarmazsan o yüzde 22’yi başka partiye kaptırırsın. Ülke genelinde yüzde kaç oy aldığını anlaman için heryerden aday çıkarman lazım
Yav başkan olamıyorsun 4-5 meclis üyesi için mi yani? Tamam o halde parti meclisine katıl, başkanlığa değil. Boşa yoruluyorsun başkan olunca, nasıl olsa 4-5 meclis üyesi alacaksın.
Kral nasılsa kaybetcez mantığıyla hareket edilmez onu demek istiyorum, o kadar basit değil.
Yav sen çık o halde İst. Beşiktaş'ta bağımsız aday ol bakalım.
Ben neden olayım knk öyle bir niyetim yok. Ben büyük partiler özelinde söyledim.
Beşiktaş, CHP. Ezici çoğunlukta. İkinci parti çok uzakta olsa AKP. AKP bile kazanma şansı yüzde 1 iken, diğer tüm muhalif partilerin hayal aleminde yaşaması ne? Sen bağımsız girsen sen de o sonucu alırsın, HDP bile orada senle aynı sonucu alır.
Chp kazancak diye hiç bir partinin aday çıkarmaması mantıklı mı?
Mantıklı tabi. Boşa zaman kaybı. Hadi şimdi İstanbul desen AKP ve CHP arasında kıl payı kazanacak birisi. Bir oy bile önemli. Ama diğer partiler, onlar da biliyor alamayacaklarını.
orada oy bölme, kafa karıştırma durumları oluyor mesela. Chp çok rahatsız oluyor oy bölme durumundan.
Siyaset yapma kardeşim