Binlerce insanın vefat ettiği, sağ kalanların ise evsiz barksız bir şekilde yaşam mücadelesi verdiği insanlık tarihinin en büyük felaketlerinin yaşandığı günlerden biri olan 6 şubatı unuttunuz mu?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Binlerce insanın vefat ettiği, sağ kalanların ise evsiz barksız bir şekilde yaşam mücadelesi verdiği insanlık tarihinin en büyük felaketlerinin yaşandığı günlerden biri olan 6 şubatı unuttunuz mu?

Böyle büyük bir felâket ve onun birlikte getirdiği , çaresizlik, öfke, üzüntü, feryad , kaybettiğimiz sevdiklerimiz istenilse de unutulmaz. Onun yanı sıra devlet başındakilerin o ülkenin insanına karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmeyişi , hala enkaz altından çıkarılamayan insanlar , temel ihtiyaç olan barınmanin sağlanamayip çadırda kalan insanların olması tekrar tekrar hatırlatıyor bize depremi.
Cevap
2Cevap
Hayır unutmadım.
Siz bu çalışmalarda yer aldınız veya bir yakınınız kaybettiniz mi
Hatay merkezde depremi yaşadım. Ölümden kıl payı kurtuldum. Kuzenim üç çocuğu ve eşiyle birlikte vefat etti. Kaybettiğim arkadaşlarım oldu. Oturduğumuz ev yıkıldı. Yeterli mi acaba?
Yeterlilik için detay istemedim insanlar normalleşme sürecine girmek zorunda hayat devam ediyo ve bir şekilde yaşamlarını idame ettirmeliler bunun için birilerine sürekli neden unuttunuz sorusu suçluluk uyandırmak doğru değil. Bundan sonrası devleti alakadar eder. Asgari ücretle 5 çoçuk geçindiren bir aile neden hatırlasın? Ben orada çalışandım hergün unutmak için hap içiyorum bırakın insanlar hayatlarına baksınlar ki size faydalı olsunlar
Ben kimseyi suçlamadım ki milletimizden Allah razı olsun. Maddi manevi her türlü desteği verdiler zaten. "Unutsunlar" demenize karşıyım ama. Unutulursa bir daha aynı şeyleri yaşarız. Aynı senaryoyu yaşamamak için unutmamalı ve tepki göstermeliyiz. Çalışmalarınız için de sağolun. Devletin yapamadığını sağolsun millet yapmaya çalıştı ve hala da çalışıyor.
Bi hadise üzerinden olayı hatırlatmak suçlamadır çünkü sende olayların göbeğinde tecrübe etmiş birisi olarak halkın yapabileceği şeyler devletin önüne maalesef geçemiyo bizde herkes gibi buradan konuşmak zorunda kalıyoruz en sevmediğim şey çok konuşup az iş yapan insanlar, deprem haftası ay çok üzüldük diyerek elini taşın altına koymayan insanları bile hayatımdan çıkardım. Bildiğime göre dernekler düzenlendi ama içeriğinde neler yapılıyo bilmiyorum o yardımlar halka ulaşıyormu o da meçhul. Gündem hergün değişiyo bir acı diğerini unutturuyo ve gerçekten çok yorucu ya hergün yeni olay
Bir çoğu halka bazı şeyleri unutturmak için bilinçli bir şekilde yapılan eylemler. Biz de millet olarak biraz balık hafızalıyız zaten. Hangi şehre gittiğinizi bilmiyorum ama Antakya hala berbat durumda. Enkazın %20 si hala duruyor. Yollar çamur ve çukur. Her taraf toz toprak. İnsanlar 20 metre kare konteynırda hayat mücadelesi veriyor. Milletin yardımları olmasaydı çok daha kötü bir durumda kalırdı insanlar.
Unutamadım hep düşünüyorum
oyle bir unuttum ne ara 1 sene olmus dedim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?