10 bin TL yap diyorsun, yok diyor herkes yükseltti bende yükseltecem diyor ama bu insanların sığınabileceği evi olmalı yardımcı olamazmısın banane diyor sokakta kal sana tayip yardım etsin şimdi bu düşünceye göre ev sahibi sonuçta kendi malı isterse vicdansızlık yapabilir mal onun sonuçta fakat devlet ne yapmalı sizce?
Bodrum kat daire 25 bin TL kira fiyatı ne düşünüyorsunuz?
Devlet ancak TOKİ yapabilir başka yapabileceği bir şey de yok.
Kiradan vergi alsın desem o vergi dilimini de kiracılara kitlemeye kalkar bu Allahsızlar. Devlet bu apartmanlara el koysa evi olmayan bile ayaklanır. Sınır koysa el altından para koparmaya çalışırlar.
Bizim milletten bir s'km olmaz, tüm bu yaşananlar haktır.
Aynen öyle Allaha şükür bizde 3 ev kirada en pahalısı 6-6-5 bin TL kiralari bizde biliriz 15-20 bin istemeyi ama zaten her şey pahalı kimse de keyfinden kirada oturmuyor bu insanların gözünü toprak doyurur merhametsiz insanlar çoğu Allah yardımcıları olsun kiracilarin
Bu konuda ev sahiplerine neden çok yükleniyorlar anlamıyorum. Onlarda herseyi zamli alıyor. Bir de trip yapiyorlar kiracilarm eskiler için diyorum zamanında calisip alsalarmis.. yeniler içinse yapicak bişi yok.
200 bin TL olan dairenin o zamanki maliyeti belli ve yıkılma riski taşıması ve yeni olmaması çürük demirlerine rağmen ayakta kalmayı başarmış bir bina neden zam alsın yeni bina olsa neyse ama İstanbul'un%80 ı zaten eski ve yıkılma riski taşıyor sen kirada otursan bu düşüncen değişirdi ama işte sıcacık yatakta böyle hayali düşünceler keşke bu kadar basit olsa insanlar hee o zaman biz ölelim dese demi
Bilader ilanada yazilana baksana ticaret icin uygundur diyor, hala neyin mucadelesini veriyorsun. Ben sana yasalardan bahsediyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayin.
Florya olunca los Angeles ta olmuyorsun sonuçta İstanbul geneli pahalı olunca bu kirayı hak görüp insanların sokakta kalmasını destekliyorsunuz ve bu komik bir durum öylemi
Bu önemli bir ihtiyaç ve bir aileyi sokakta yapayalnız birakabilir bu sebeple bile olsa insanları sokakta bırakan bir vicdanla insanlık yan yana gelemez bu hiç bir Allah'ın kuluna hak değildir mal sevdası vicdanın önüne geçiyorsa hayattan ders almamış olmalısınız belki haliniz yerinde olduğu için böylesiniz ama çevrenizi bi kontrol edin araştırın insanlar ile konuşun bu size önerimdir
öyle mi o zaman sende elinde ne varsa mal mülk para paylaşsana sokakta yaşayan insanlarla. konu mülke gelince mi böyle oluyor. millet yemiyor içmiyor ev alıyor ki başkalarına ucuza mı versin. ayrıca matematiğin yanlış. o evler ucuz olsa çoktan kapılırdı. yine evsiz kalırdın
Bakın hakkımda bilginiz yok ayrıca vicdanınızı bana gösterdiniz ki acımasız görünüyorsunuz ve bunu savunmak için konuyu bana çevirmek istiyorsunuz amacınız kabullenmek değil haklı çıkmak fakat merakınızı gidersemde tatmin olmayacağınızı düşünüyorum haklılık davasına girmiş biriyseniz söylediklerimi kabul etmezsiniz fakat yinede söyleyeyim birçokİhtiyaç sahibi gibi benimde ihtiyaçlarım oluyor borcum olduğu halde yardım eden bir insan olarak haftanın 4 günü sadaka ayda 2 yardım yapıyorum bu benden daha kötü durumda olanlar için şu konuşmanızdan sizin vicdanınızı çok iyi anlıyorum umarım birgün beni anlayacak duruma düşerseniz çok geç olmaz vicdan konusu hafife alıyorsunuz ve evler ucuz olsa derken bile halen savurcanıza konuşuyorsunuz ucuz olursa bu evsizleri mutlu eder sizi neden rahatsız ediyor bu kadar mı vicdansızlık çok yazık
vicdanı neden marketlerden beklemiyorsun? ekmeği alırken bakkaldan vicdan bekliyor musun? devlete vergi öderken? hastaneye gidip doktorlardan vicdan isteyip düşük ücretle tedavi olmak mesela? bunlar ne kadar mantıksız ev sahiplerşnden vicdan beklemek de o kadar mantıksız. dünyanın her yerinde bu böyledir. kimse yemeyip içmeyip para ödediği şey üzerindne başkasına iyilik yapmaz. Bu hak yemek olur.
Ev kira meselesi ile market ne alaka ayrıca nasıl devlete yol yapıyorsun bu nasıl bi düşünce yapısı nerden nereye getirdin konumuzun marketle alakası yok bu barınma meselesi ve kişinin isteği ve vicdanen olan bir şey bu kadar şey anlattım sana ama halen bu pahalılığı savunuyorsun vicdansızlığa dur demiyorsun artık ellerimi yormamaya karar verdim seni ikna etmek deveye hendek atlatmaktan daha zor iyi aksamlar
vicdansızlık gibi saçma sapan bir kavrama sığıdırmama bir sistemi. dünyanın her yerine bir sistem var. Ev alırsın ve başkasına bedava vermezsin. talep arz da o evin fiyatını belirler. en basiti şunu düşünmüyorsun. 25 milyonluk bir şehirde florya gibi bir yerde 20 binlik daire olsa senin gibi milyonlarca aday olur. diğer adaylar yerine sana niye versinler.