Bence bizim millet çekemiyor her şeye bi yorumları var zaten o yuzden bence iyi bisey bi türkün uzaya cikmasi

Bence bizim millet çekemiyor her şeye bi yorumları var zaten o yuzden bence iyi bisey bi türkün uzaya cikmasi
Boşuna çıktı diyenlerin bu videoyu izlemesi lazım, ufku dar insanlara yön verecek nitelikte video.
https://www.youtube.com/embed/DPI15gkhj74İlk olması güzel ve Roketsanın, delta v'nin, tübitağın uzay programına tecrübe ve astronot yetiştirme konusunda katkı sağlayacağına eminim.
Roketsan 2017-18'den bugüne katı yakıtlı +100 km irtifaya çıkan sonda roketleri, sıvı yakıtlı +135 km irtifaya çıkan daha efektif sonda roketi, geçtiğimiz Ağustosta da Roketsan 100 kg faydalı yük taşıyabilen 300 km irtifaya çıkması hedeflenen Sr-1 sonda roketini fırlattı.2026-28 yıllaŕında da 400 kg faydalı yük taşıyabilen ve 550 km irtifaya çıkabilen şimşek 1 ve 1.5 ton faydalı yük taşiyabilen 700 km irtifaya çıkması planlanan şimşek 2 roketini testedecek
Gecikmeler olmazsa 2028 sonrasında da 3.5 ton taşıyabilen orta sınıf insanlı ve insansiz fırlatma aracı üzerinde çalışmalara başlayacak roketsan.
Delta V firmamız da sonda roketleri üzerinde çalışıyor.+112 km'ye çıkan sors sistemleri var ama ben bu konuda roketsanın gölgesinde kalacaklarını düşünüyorum. Delta v daha çok insanlı araçlar için geliştirdikleri hibrit uzay itki sistemleri ve motorlarıyla öne çıkacaktır.
Tübitaksa Türkiyenin tüm uydularını belirli bir yerlilik oranında üretiyor. Metalurji ve ince işcilik sensör altyapıları fazlasıyla var.
Aselsanın da ilerleyen yillarda projeleri ortaya çıkabilir.
Kısaca Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever bu uzay programına insan gücü yetiştirecek.
4-35 yıl arasında Türk uzay programının ivmeli gelisimini ve olgunlaşmasını göreceğimize inancım tam.
İnsanlar bu projelerden bihaber bir biçimde rasyobellikten bir hayli uzak yorumlarda bulunmaya meyilli olabiliyor. Uzay programları siyaset propagandalarına araç olabilir fakat uzun süreçte siyasetten ve iktidarlardan bağımsızdır.
Uzaya çıkan ilk Türk asteonotmuş,6 aylık eğitimle astronot olunduğu nerde görülmüş
SpaceX şirketi nedir? Uzay turizmi yapam bi şirket, veriyorsun parayı gidiyorsun,55 mlyon dolar ödendiği söyleniyor
Bunun övünülecek bi tarafı var mı
Çok anlamsız buluyorum. Uzaya çıkan roketi sen yapmamışsın, herhangi bir uzay programın yok, gönderdiğin kişi sadece 6 aylık bir eğitim almış yani gerçekte astronot falan bile değil
üstelik bu gezi için bir yahudiye yani elon musk'un SpaceX şirketine 55 milyon dolar veriyorsun.
ama Tank ve Palet Fabrikamızı Katarlılara 50 milyon dolara satıyorsun
Cevap
2Cevap
başarılar dilerim
Önce yeryüzü sorunlarını cozsunler bıktım bu hayalperestlerden
Şere*siz bir kafir olduğunu
Bemim gibi boş derken? 40 yıldır tanıyorsun beni herhalde?
Benim*
Sondan 2. cümlen doğru
Lakin sadece o değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?