Ömer Hayyam bu siir ile 800 sene önce Islami elestirmistir. Bu elestiri hakkinda siz peki ne düsünüyorsunuz?
"Irmaklardan şaraplar akacak" diyorsun Cennet-i âlâ meyhane midir? "Her mümin'e iki huri" diyorsun Cennet-i âlâ kerh*ane midir?
Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı? Bir sarhoş arap, devesini vurmuş Hamza'nın Peygamber de yasak etmiş Arap'a şarabı
Beni özene bözene yaratan kim? sen Ne yapacağımı da yazmışsın önceden Demek günah işleten de sensin bana O zaman nedir o cennet cehennem?
Kim senin "yasa"nı çiğnemedi ki söyle? Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bunu okudum ilk okudugum zaman 16 yaşındaydım. araştırdım okudum eleştiri karşılıgınıda araştırdım anlatıyorum dinle ; ırmaktan şarap akacak degil, saf temiz zemzem suyu kas ediliyor. Huri'den kastı melektir. kadın degildir. Ayrıca dünya hayatı imtihandır şöyle düşünmelisin ; Sen bir insansın ve kötülügü nefsin yaptırıyor. iki yolun var ya iyiligi seçersin ya kötülügü seçersin degil mi bu tercih hakkı sana verildi. söylemek istedigi şey aslında ne yapsam yine ben biliyorum hangi yolu seçecegini demek istemiştir. yani iyilige seçsen bilirim ki oraya gideceksin kötülüge seçsen biliyorum ki onu yapacaksın demek istemiştir. Gerçek şu ki dünya'da hangi yola gidersen o yol'da ölürsün. Yapmak ve yapmamak senin elinde ama fırsat verildikçe demek istemiştir. yazımı okuyunca anlayacaksın iyi okumalar. bu araştırmayı 15,16 yaşında din, felsefe üzerine yapmıştım
Hayir, Sarap akacak, Hurilerde melek degil, cinsellik yasamak icin kadinlar.
Kim sana bu palavralari anlattiysa seni saglam yemis bacim.
Kesinlikle muazzam bir şiir. Ömer Hayyam bu şiiri gerçekten yazdı mı? bilmiyorum ve çokta önemsemiyorum. Zaten şiirin verdiği anlam önemlidir, kimin yazdığı değil. Ülkemizdeki her insanın kesinlikle okuması gereken bir dizeler bunlar.
Gayet mantıklı, Ömer Hayyamla tanışmak isterdim... Hayranlık duyuyorum kendisine.