Güncellemeler
+1 yıl
Yukarida son cumle Siz. ne dusunuyorsunuz... Olacakti yalnis gitmis. Ozur..
Soruyu gordunuz.. Ne olur. Uc. Arkadasimla muhabbet sirasinda. konu buydu.. caylar bitince. ucumuzde. ayri dusuncedeydik? Saskinlik. Bakalim six ne dusunuyorsunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
O dediğin sorun olmaz bin yıllardır bir yaşıyorsunuz. Sen araplari düşün. Karınca kolonisi gibiler.
Senin nickin. bir Yahudi. olan. isa, nin yurtdisindaki Adi bu.. Siz. isa, ya sizin dilinizde ne diyorsunuz.. su an yasadigim ulkede " Jesus" son of the God diyorlar.. Yani Sonucta... iki milyarin ustunde insan kalben. Jesus, a inaniyor.. Ogrenmek ve bilgilenmek icin sorular. 1- biz Yahudi diyoruz size bulundugum ulkede Jewish.. Siz ne diye hitap ediyorsunuz kendi dilinizde?2- isa. Hakkinda sizden biri olarak. ne dusunuyorsunuz?3- ikinci soruya. hitaben isa ile. gurur duyuyormusunuz? Bunlari sadece Ogrenmek icin soruyorum.. Sagol.
Yukaridaki soruya ekleme. Siz kendi dilinizde " Yahudi" olarak ne diyorsunuz. once.. Ozur.. ve sonra.. Sagol..
İsa son Yahudi. Biz kendi dilimizde Yehuda deriz Yahudi değil. İsa Tanrı'nın oğlu denir yani son of God. Torah'ta ışe bize Tanrı çocukları yani child of God denir. Ikisi arasındaki fark budur. Yehudi olup Hristiyanligi seçenler de var. Ben grur duyuyorum. Teşekkür ederim, saygılar.
Ogrenmek ve anlamak icin sorular devam
.1- " isa Tanri, nin oglu denir.. Yani Son of God". Demissin burayi anlamadim. Sizden isa, yi hristiyanlar gibi. son of God olarak mi Kabul ediyorsunuz.. yoksa benim oyle anladim bu cevaptan...2- Yahudi.= Ibranice. " Yehuda. Dogru mu? 3- a.. Torah, ta sadece Yehuda, lar icin mi? yoksa tum insanlar icin mi? Tanri cocuklari deniyor? ( ve benim tanidigim. Oto servis. Muduru Yehudi. vardi Katolik, yolunu sectigini soylemisti? Sirf inanamadigim icin uc kez sormustum.( ve inanmamistim.. ama ona soylemistim.. simdi anliyorum.. dogru soylemisti demekki.. )
Yehudiler isayi Tanrı'nın oğlu olarak görmez yani son of God görmez. Ama Yehudiler Torah'ta Tanrı'nın çocukları yani Child of God olarak geçer. Torah bize geldi. İnanmak isteyen inanabilir. Onda bir sorun yok. Yahudi yanlış, doğrusu Yehuda. Bir de İsrail değil İsrael doğrusu.
Torah. biz Tevrat diyoruz.. Ben ingilizce konusulan bir ulkede yasiyorum. Burada e, ler... i , diye okunuyor yazilisi e, . patronym David soylemisti.. Yahudiler dunya, ya secilmis insanlar olarak gonderildi diye.. ve hakli bulmustum onu.. Az bir nufusla dunyaya yon vermeyi. Yehuda, lar yapiyor bu bir gercek.. " Yehuda" ibranice Yahudi degil mi? Sagol bilgiler icin.. ogrenmenin Sonu. Yok..
Sagol verdigin. bilgiler icin. Unutmadan Ben NJ, de yasiyorum. Daha onceden Sana soylemistim.. Burada Lakewood adinida bir town var.. Herkese ama Herkese. Yehuda burada.. Bende orada. 3 yili askin calistim.. bu kasabada. Yollarda yuruyenler Arac surenler. Yehuda. ve hepsi. ama hepsi. Silah kiyafetler icinde.. sorum onlar Orthodox. Yahudalar mi? Yani Silah renk? ve hepsi uzun sakallilar.. Umarim. Birgun Sanada bir gun Nasip olur bu Lakewood. Semtini gormek.. ve mutlu olursun oradaki. Muhtesem Sinagogta dua edersin..
Yukarida "Siyah" kiyafetler icindeler yazmistim.. benim Telefon ingilizceye dondermeye calistigi icin yalnis gitmis.. Ozur..
Ortadsox Yehudi onlar. Ben Jerusalem'de yim İsrael.
Aradaki fark? benim esim Katolik.. Ortodoxlarla aralarinda bazi farklar var Ben yasayarak gordum bunu.. fark 1- Noel. Birinde kasim25.. digerinde.. Ocak 6..2- Birisi.. Meryem Anaya cok onem veriyor ( Katolikler). Digeri o Kadar onem vermiyor..3- Biri Vatikan ve Papa, yi Kabul ediyor Digeri Fener patrikhanesini... Yani aralarinda cok fark var ayri yoldalar ama Sonucta bir yerde birlesiyorlar.. Bu aciklamadan sonra Ortadsox. Yehudi Normal Yehudi arasinda cok fark var mı ? Demek ki bana yakin Lakewood kasabasi. Tamamen. Ortadsox..( burada. Herkese. Ortadsox.."Orthodoxs". diyorlar ingilizce.. ibranice Gercek olani Ortadsox". Degil mi?
Anladim bir Yehudi oldugunu icin isayi. nasil bir degrerde goruyorsunuz? Siz tanrinin. Oglu diye Kabul etmiyorsunuz.. ama onemli bir kisi olarak tamam. ama. Yehudi. gozunde nasil? Ayni dili konusan. ayni irktan. oldugunu icin gurur duyuyor musunuz? Ve ilk testament. Torah, in. kopyasi bu yuzden ikinci Soru. onu dini olarak nasil goruyorsunuz? birinci. Soru sadece. bir. Yehudi. oldugunu icin. ona karsi ne. hissetiginizdi? ikincisi ise dini gozle nasil bakiyorsunuz?
Dini bir tarafı yok. Matta 5:17 olması lazım, İsa ferisilere peygamberlik sözlerini geçersiz kilmaya ya da yasayı etkisiz kilmaya geldiğimi sanmayın, ben tamamlamaya geldim diyor. Yani yeni bir din getirmiyor, ama ferisi yani o dönemin din adamlarının kiskirtmasi sonucu çarmıha gerildi.
bir konu acmistim..."isa neden bu Kadar basarili diye"? "betazone" adli uye cevap vermisti.. isa yasarken normal insandi ama dini konular yaymaya. calistigi icin. Romalilara ihbar edildi... ve carmiha gerildi.. o vefat ettikten sonra bir iki yil sonra. Asil dini basarili. Olarak yaratan.. isa, nin degil... isadan sonra gelen. " Pevlus. Matta, Pavlus ve havariler tarafindan. Yeni testament, in. Yapildigi ve Roma, ya giderek oradan yayildigi.. Yani nasil sonradan gelenler tarafindan hristiyanlik olustruldugunu soyledi.. ilk Pavlus. ve Matta tarafindan incil kitaba donusturulmustur.. dedi.. Yani. Isa yasarken incil olmadigi.. Daha sonra yazildigini soylemisti? ( Ben bulundugum ulkede " matta" incili adini cok duyuyorum..)
Hiçbir cacık olmaz. 5 milyon türk 70 milyon kürt Türklükten hiç bir şey eksilmez taviz verilmez. Zaten kürtlerin %75 i vatansever
%99 u vatansever. Diğer %1 i de kürtleşmiş ermeniler zaten.
Inshallah... bir arkadasimin fikri... senin dusundugunun tam tersi olabilir.. idi. ( Yani biz. azalacagiz... onlar cogalip tam tersi olacak durumu?
Asimile ettikten sonra hiç önemi yok. Askeriyenin yarısı kürt dış işleri bakanımız kürt ama türklük için türkiye için mücadele ediyorlar
Yani. American usulu. Bin tane irk var Amerikada ama Amerika icin calisiyorlsr Sonuc= dunyanin en gucunde devleti
Aynen öyle Türküm diyen herkes bu vatanın öz evladıdır Türkiyeliyim dese de olur farketmez hainlik yapmasın yeter
Turkiyeliyim dese. Olur... bu. Tam. Amerikayi tarif ediyor.. Herkes irki degil Turkiyeyi dusunur. ilerlemesi saglanir
Cok guzel dusunce. %75, I Vataseverse bu vatan onlarin. vatanida... boyle durumda Kardeslik dogar. o zaman
Şimdiye kadar olmadıysa bu durum artık zor. Artık kim 10 çocuk yapıyor 😂
Yapmiyorlar mi? Aslinda dogru hepimiz icin. Konusuyorum. Eskiden Lastik ayakkabi peynir ekmek idare edilirdi.. On. Cocuk anca o zaman kolaydi.. simdi cok ZOR. dogri...( "Dogruyu" aksanli olarak soyledim)
Geçicekler zaten. Suriyeliler de geçicek. Ülkeye doldurmadan önce düşüncektiniz
Suriler. On cocuk yapiyor mu?
Bu Kadar Suriyedeki hic incelemeden ulkede doldur? Iktidar yaptigi butun. Dogrulari bir yanlisla goturdu..
Kanka kürtler şimdi çok çocuk yapmıyo ama şimdiki kürt nüfusu zaten en az 30-35 milyon.
Bonus olarak Arapları da aldık kendine milliyetciyim diyip bunları alana oy verenler düşünsün
Kürtiye
Bir şey olmaz