Tarikat yapılanmalarını işleyen Fox TV'deki Kızıl Goncalar dizisine 2 hafta yayın durdurma ve para cezası verildi. Kararı eleştiren RTÜK üyesi İlhan Taşçı kurulun "tarikat ve cemaatlere boyun eğdiğini" söyledi.
*Şahsi fikrim İlhan Taşçı ile aynıdır. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
haklı olabilir izlemedim diziyi
Tarikat ve cemaatler kontrolden çıktığında AKP bile tutamayacak bu kanser hücrelrrini. Fethullahçı çetedende aynısı başlarına geldi
tarikatlara dine diyanete sallamayı bırakana kadar versinler ceza
Tarikat, cemaat din değildir. Bu karıştırılmasın.
size göre
Dinin banası sanası olmaz. Din tekdir, Kitap tekdir. Birileri bir grup kurup din adı altında kendi çıkarlarını gözeterek zenginleşiyor, güçleniyor, ele geçirip yayılıp gerçek dini unutturuyorsa bu başka bir şeydir.
la hadi ne anlatıyon ya
Haklısın, konuşmak için bile karşındakinin bir bilgi birikimi saygısı olması gerekir. Zamanımı daha değerli birine harcamam gerektiğini hatırlattığın için teşekkürler.
Diziden haberim bile yok daha yeni duydum
Çok yerinde olmuş Fox zaten İsrail kanallı
Dizide anlatılan konuların yanlış ve haksız olduğunu düşünerek mi Rtük'ü haklı buldun yoksa sadece Fox ABD ye ait bir kanal olduğu için mi Rtük'ü haklı buldun?
Yarı haklı yarı da haksız dini çok yanlış tanıtıyorlar evet şimdi ki tarikatların çoğu güvenilir değil tarikatların iyi yönlerine dair hiçbir sahnesi yok sadece kötü tarafını göstermiş dini kötüleyen dizi veya filmlere sonuna kadar karışıyım Fox TV de babasının hayrına din dizileri çekmez amaç insanları ayrıştırmak dini kötü göstermek
Diğer dizilerde silahla insanlar birbirini öldürürken, aile içi ilişki mrşruluşturulurken, taciz tecavüz haklı gösterilirken, içki kumar sahneleri ile dolup taşarken din yok olmuyor mu?
Zaten iyi olanı eleştirmezsin, kötü olabı eleştirirsin. Kmtü olan iyi olanı baskılıyorsa iyi de kalmaz ortada.
Rtük burada dini düşünmüyor. AKP yi düşünüyor ve onun destekçisi olan tarikatları çünkü oy kaybettirir bu şeyler. Gerçeklerin ortaya sunulması. Olay dizi meselesi değil.
Bi saniye ya ben sanki diğer diziler hakkında mı iyi yorum yapmış gibi konuşuyorsun şaka mısın neyi neyle kıyaslıyorsun sen ya bu nasıl bir yorum?
Yazdığımı anlamamışsın. boş ver.
Sağ ol ya biz anlamadık zaten bi sen anladın dizinin amacını sonuç olarak dini kötüyor mu evet hep kötü yönlerini gösteriyor mu evet zaten çoğu din tarikatla Müslüman bile değil amaçlarının ne olduğunu biliyoruz ama sen dini yanlış şekilde de göstermesin iyi veya kötü yönlerini göstermelisin dimi
Gösteremesin*
Dini kötülemiyor. Tarikatları ve din adı altında dinin ve insanların nasıl kullanıldığını anlatıyor.
Tarikatların dinle bir alakaları olduğunu düşünüyorsan geçmiş olsun.
Yoo gayette iyi anlıyorum özürlü durumuna sokma beni
Ben değil millet öyle sanıyor zaten İslam da tarikatın yeri yok Türkiye ve Ortadoğu ülkelerin de tarikat kendi çıkarlarını göre hareket ediyorlar
Dizi işte onları kötülüyor, Rtük de ceza kesiyor. Çünkü Rtük de tarikatların elinde. Bunda hemfikir miyiz?
Yahu bana ülkenin kurumlarından anlatma sanki bilmiyorum herkes biliyor zaten sen bir dizi çekiyorsan hele ki ülkenin yarısından fazlası Müslümansa dikkat etmelisin sanki onlar bilmiyorlar mıydı tepki çekeceklerini ona göre hareket edecekler o zaman
Bende diyorum ki dizi tarikatların kötülüklerini gösteriyor farkındalık yaratıyor. Dini kötülemiyor. Yani müslüman olmakla bir ilgisi yok çünkü zaten tarikatların dini kitap ile inen din değil.