Ukrayna hükümeti rus vatandaşları asimile etti mi?

Merhaba arkadaşlar. Ukrayna savaşının 2. yılını geride bırakmak üzereyiz. Ben her zaman Ukrayna'yı destekliyordum, lakin son zamanlar rusya bana daha haklı gelmeye başladı. Çünki savaşı nato-amerika birliği başlattı zaten. Rusya'nın etrafını sarmalar, rusları savaşa kışkırtmalar felan. Ve Ukrayna hükümetinin katil i*raile yardım etmesi, zaten ülkesinde silah ve asker eksikliği yaşarken katil ordu için önemli miktarda silah ve asker yardımı. Bir tarafta da rusların tavrı açık ve net. Bunlarla birlikte, Rusya'yı destekleyenlerin iddia ettiği önemli bir gerekçe daha var: "Ukrayna hükümeti yıllar boyunca Donbas bölgesinde yaşayan rusları asimile etmiş, nazi stilinde katliamlar uygulamış". Arkadaşlar, sizce bu ne kadar doğru? Ukrayna hükümeti böyle bir şey yapmış mıdır?( Yapmışsa, kanıt var mı?) Lütfrn cevaplayınız. Teşekkürler.

Güncellemeler
+1 yıl
Not: Rusya'nın Ukrayna'yı tam bitirmek istediğine inanmıyorum. Çünki savaş başlayandan beri Rusya sadece sınıra yakın belirli şehirlere ve bölgelere girmiş, burada yaşayanlar da çoğunlukta rus zaten. Batı tarafa pek saldırmıyor.
Ukrayna hükümeti rus vatandaşları asimile etti mi?