Esenlikler arkadaslar.
Konu aslinda genis ama isi basit tutmak icin bir örnek ile soru sormak istiyorum.
Atatürk düsmanlari, Atatürkün Islami yok etmek istedigini iddia ediyorlar. Bunun icin Türkce Ezani örnek gösteriyorlar mesela.
Atatürk döneminde her Müslüman Ezani anlayip, anlamini bilirken bugün Cami'de kac Müslüman Arapca okunan Ezanin anlamini biliyordur?
Islama daha fazla kim hizmet etmistir, onu Türkceye cevirip insanlarin anlamasini saglayanlar mi yoksa Arapcaya cevirip kelime sehadetin anlamini bilinmesini engelleyenler mi?
Atatürke din düsmani diyenler, kendileri islama ne kadar hizmet etti, bu Milletin Islami anlamasi icin ne yapti. Atatürk düsmanlari bana bunu cevaplarsa sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Atatürkün en büyük zarar vermesi dil degistirmesi oldu Latin alfabesini getirmesi oldu eger degismeseydi anlardin iste haaa yine anlarsin ama nerde sen ezanı türkçeye ceviremezsin bir kere cevirdigin zaman anlam degisir baska yere kayar ingilizceye ve diger dillere yapabilir misin yapamazsin kalkip da sen Arapcayi degistiriyon ezani Turkce yapiyon bu millete dine zarar verdi sonra onu komutan ilan ettiler bu milleti uyuttular bu milllet uyumayi cok seviyor zaten sorgulama yok Allahi peygamberi sorgula ama Ataturku sorgulama bu beyinsizlige hic bir sey diyemiyorsun laiklik denilen sey kafirlik zaten Allaha savas acmak demektir Allaha sen bizim isimize karisamazsin demek oluyor kendisi cehennem de arkasindan gidenlerde onun yaninda olacak nasil olsa sorun degil Ataturk bakalim arkasindan gidenleri kurtarabilecek mi görecekler hic bir ülke de böyle ölen birisini korumaligi olmadi mezarinin basinda 24 saat nöbet tutulma olmadi bu türk milletine onun arkasindan gidenlere has bir sey sadece neyse sen ve senin gibiler böyle devam etsin bakalim sonunda ne oldugunu göreceksiniz ama iş işten gecmis olacak iste
Osmanlida Türkce konusmuyorduk? Hangi dili konusuyorduk da, Türkceye gestik bir aciklar misin? Osmanlida okullarda fransizca yabanci dil oldugu icin okula gidenlerin hepsi latin alfabesini zaten biliyordu. Latin alfabesine gecis, ülkedeki okur yazarligi nasil olumsuz etkilesinin bununda aciklamasini ver bir zahmet.
Dünyada her kitap baska dillere cevirlebilirken, tüm insanlik icin inmis Kuranin neden baska dillere cevirilmedigini bana mantik cercevisinde tekrar anlata bilir misin?
Diger sacmaliklarina cevap bile vermeye gerek duymuyorum...
Dinci gericiler düşmandır. Onlar da tarih, hukuk falan bilmeyen, AKP ve fethullahçı çeten rejiminin yıllardır Atatürk'ü gözden düşürmek için sürdürdüğü yalan ve çarpıtmaların ürünüdürler.
O dönemler Anadolu halkı din falan bilmiyordu. Cuma dışında namaza gitmezlerd, onu da yanlış kılarlardı, Muhammed peygamberin Şam'da hala yaşıyor olduğunu falan zannediyorlardı.
Aslında tam tersine, Diyanet'i kurarak Atatürk Anadoku'ya İslâm'ı getirdi. Ama sınırlarını da koydu laiklikle.
Çağdaş bir devlet olmak için, gelişmek için dinin toplumsal yaşam üzerindeki belirleyiciliğini kaldırmak şarttır. Başka türlü olmaz. Yoksa Pakistan gibi Dünyanın koltukaltı gibi bi yer olurduk.
Dayı hadi dine düşmansın da o dindarlar siz solcular gibi günahkar pis değil ama
E tabi köleliğin insan satmanın normal olduğu bir dinde bizim gğnahkâr ve pis olarak addedilmemiz normal
Solcu kızları görüyoruz erkeklerin altından çıkmıyorlar atatürkün kızıyız diyorlar analarını atatürk bellemiş galiba
Abicim, git otzbir çek ya da kuran kursundan bi sübyan bul, sizin oalyınız bu. Konuyu nerden kızlara getirdi, tam islamcı kafası
Atatürk düşmanı değilim ama fazla kendisinden haz etmiyorum muhafazakar ve dindar biri olarak
arapsın yani
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!