Öncelikle herkese merhaba, gören herkes soruma yardımcı olmaya çalışırsa sevinirim.
Çalıştığım bir kurumun düzeni hakkında şüphelerim vardı bu yüzden çok saygı değer devletimize sormak istedim. Bu gerekçe ile cimere bilgi edinme hakkımı kullanaraktan soru yazdım. Bunun üzerine denetlemeye gelen görevli arkadaşlar 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hiçe sayaraktan tüm bilgilerimi yakın arkadaşları olan iş kurumu sahiplerine iletmişler. Bunun sonucunda hem kişisel bilgilerim ifşa edilmiş hemde işime son verilmiştir ki şikayette değil, sadece bilgi edinme hakkımı kullandığımdan dolayı. Şimdi bu nedenle sizlere soruyorum bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. Bu suç durumunu nereye bildirmeliyim? Ne gibi yaptırımlarda bulunmalıyım? Ve en önemlisi bu yaptırımlar ve bildirimler devlete işler mi? Yani kısacası büyük bir kanun çiğnenmiş ve ceza işlenmiş olsa bile devleti devlete şikayet etmem bir işe yarar mı?
Çalıştığım bir kurumun düzeni hakkında şüphelerim vardı bu yüzden çok saygı değer devletimize sormak istedim. Bu gerekçe ile cimere bilgi edinme hakkımı kullanaraktan soru yazdım. Bunun üzerine denetlemeye gelen görevli arkadaşlar 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hiçe sayaraktan tüm bilgilerimi yakın arkadaşları olan iş kurumu sahiplerine iletmişler. Bunun sonucunda hem kişisel bilgilerim ifşa edilmiş hemde işime son verilmiştir ki şikayette değil, sadece bilgi edinme hakkımı kullandığımdan dolayı. Şimdi bu nedenle sizlere soruyorum bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim. Bu suç durumunu nereye bildirmeliyim? Ne gibi yaptırımlarda bulunmalıyım? Ve en önemlisi bu yaptırımlar ve bildirimler devlete işler mi? Yani kısacası büyük bir kanun çiğnenmiş ve ceza işlenmiş olsa bile devleti devlete şikayet etmem bir işe yarar mı?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şikayette bulunduğunuz konu ile alakalı bir şey bulamadıkları için asılsız ve haksız şikayet oluşmuştur ve firmada asılsız şikayet haksız ihbar yapan kişinin bilgilerini alabilir burada bir suç bulunmuyor.
Dediğim gibi şikayette bulunmadım bilgi edinme hakkımda normal bir şekilde sordum. Ben bu işin aynısını daha öncede yaptım ama burada ekstra bunları yapıyoruz bu yasal mı veyahut doğru mu diye sordum ve hiçbir şekilde isim vermeye hakları yok yanlış mıyım?
Maaş aldığın, ekmek yedipin, para kazandığın yeri şikayet ettin
Onlar da seni işten kovdu
Ya ne yapacaklardı
Git istediğin yere şikayet et
Şikayette bulunmadım işleyişi olması gerekenden farklıydı insanlar ne zamandan beridir hakkını arıyor diye haksızlar? Temizlik görevlisi olmayan insanların hergun temizlik yapması, çay ocağına bakması, yeri geldi mi boydan boya cam silmesi, boya sıva yapması, aşçı olmamasına rağmen siz kadınsınız eliniz alışıktır diyip tüm kuruma yemek malzemesi hazırlamaları, bulaşık, çamaşır toplayıp yıkayıp katlamaları 100 150 kişinin bunlar ne zamandan beridir normal?
Onları yapsınlar diye kafalarına silah mı dayıyorlar
Yapmak istemeyen çeker gider.
Sen gidememişsin, onlar kovmuş, sevinmen lazım
Bozuk düzenden kurtuldun
Teşekkür ederim ama kurtulmak olarak adlandıramayız. Benim kira vermem gereken evim, bakacak çocuğum, geçirdirmek zorunda olduğum kendimden başka kimse yok. O yüzden benim için sıkıntı olmaz ama benden yaşça büyük artık beli eli tutmayan insanlar sırf birilerine bakmak zorundalar diye tepelerine binilmesi normal değil bence. Birileri konuşamıyor diye konuşuyorum
Sana kaldı konuşmak
Herkes eğri bi tek sen doğrusun