İsrail, dost gibi gözükür ama aslında en büyük Türk düşmanıdır.

İsrail, dost gibi gözükür ama aslında en büyük Türk düşmanıdır.

Türkiye'yi sevmediklerinden yapmıyorlar, böl - parçala - yönet diye bir ilke var, onu uyguluyorlar. Türkiye maalesef tüm gücü ile İsrail'e karşı gibi görünmeye çalışıyor arka planda en tepeden ticaretler dönse de ve İsrail Türkiye'nin gücünü bölmek istiyor, zayıflamış ve bölünmüş bir Türkiye eskisi kadar güçlü karşı çıkamaz çünkü. İsrail'i desteklesek belki bambaşka bir manzara olurdu, farklı bir stratejileri olacağı kesin. Yani bu şahıs aslında Kürtlere bayılmıyor, özgürlük timsali de değil, ülkesinin karşısında duracak güçlü ülke istemiyor, tamamen strateji.
Bilinen en yaygın komplo teorisi vaadedilmiş topraklar safsatasıdır. İsrail ilk olarak Filistin topraklarını satın almadan önce Arnavutluk, İngiliz Guyanası ve özellikle Uganda gibi ülkelerden toprak alacaktı ve oralarda kurulacaktı. Buraların biri Güney Amerika, biri Avrupa, diğeri Afrika kıtasının göbeğinde. Osmanlı 1. dünya savaşını kaybedip zayıfladığı ve Filistin bölgesi İngiliz ile Fransızların mandasına girip otorite boşluğu oluştuğu için orada karar kıldılar. İngiliz Guyana'sından toprak alsalar aynı komplo teorisini ortaya atacak mıydınız? Herkes bir yerden duymuş, milyonlarca insan papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyor sadece. Uygulanamaz olduğunu görmek istemiyorlar heyecan lazım.
Evet 3,500 sene önce. Ermenilere de Ağrı, Iğdır vs. vaadedildi verelim mi? Bizim ana yurdumuz orta asya, gidip alalım mı? İstanbul bir zamanlar Bizans'ın kalbiydi, onların olsun mu? Hatay Suriye'nin di, alsınlar mı? Peki bu işler o kadar kolay mı? 21. yüzyıldayız, burası 3,500 sene önce indiğini iddia ettiğimiz kitapta bize verilmişti, hadi çıkın burası bizim demek kolay mı acaba artık bu devirde? Bir avuç hamaslı teröristi ezmeye benzemez o iş, o topraklar üzerindeki ülkelere bir bakalım. Suriye, Irak, Lübnan, Türkiye, Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Kuveyt. Hiç üşenmedim hesapladım, mülteciler hariç bu ülkelerin toplam nüfusları 317 Milyon. Komplo teorisi anlatırken çok kolay, oradan kalk ben oturacağım demek kadar kolay ama işin aslı öyle değil işte. Bunu Yahudilere söyleseniz güler geçerler, yüzlerce milyon insanı yok edip ülkeleri ilhak edecekmişsiniz diye sorsak akıl hastası derler sanırım. Bu ülkelerde öyle yenilir yutulur ülkeler değildir he uyandırayım. Suudi Arabistan'ın arkasında başta Amerika ve Nato var, Mısır'ın arkasında İngiltere ve Nato var, Suriye'nin arkasında İran, Çin ve Rusya var, hani olmaz ama böyle bir girişim olsa bırak herhangi bir Yahudi'nin kalmamasını, sıradan bir Yahudi'nin evindeki evcil hayvan bile sağ kalamaz. Hem Amerika, hem Çin, hem İngiltere, hem Rusya'yı karşısına alıp nefes almaya devam edecek bir babayiğidi daha analar doğurmadı.
Ama Suudi Arabistan, BAE, Nato ve ABD; İsrail'in tarafında zaten. O toprakları alması için İsrail'e seve seve yardım ederler. Çünkü bu ülkelerin yöneticileri, İsrail kuklası, aynı Mahmud Abbas gibi. İsrail'e giden bir arkadaş, İsrail'in halka açık bazı yerlerinde Türkiye haritalarının asılı olduğunu ve aşırı sağcı Yahudilerin, bu haritayı dikkatle incelediğini söylemiş ve hatta o haritaların fotoğraflarını atmıştı. O yüzden bu işin içinde var bir iş. Savaş başladığından beri ABD ile beraber Türkiye'yi kışkırtmaya çalıştılar. ABD'nin savaş gemisi, Manisa sahiline demir attı. Bilerek ve gözümüze sokarak, Gazze'deki Türk hastanesini vurup bizi, savaşa dahil etmeye çalıştılar.
burdan velete sesleniyorum.. bizi çocuk mu sandın iki lafına tav olurmuyuz..
Atalarımızın Selahaddin eyyubi olduğunu unutmasın.. hiç bir şekilde canilerin yanında olmayız.. onuda deçtim.. ülkemin her ilide benim için aynıdır..
Büyük İsrail'e doğru yolları taş ile döşemek. Kürdistan sadece bir proje. Önce kurulacak. Sonra yıkılacak. Filistin gibi.
Arzı Mevdud nedir?
Vaddedilmiş toprakları kastediyorsun. Farklı bir ad kullanılınca bilemedim. Öğrendiğim iyi oldu.
Cevap
4Cevap
Türkiye vurursa görürüm ben kurdistanı. Valla donunuzla sokaklara dökülüp amerika bizi kurtar diye ağlarsınız. O zaman ''SİZE KİMSE YARDIM ETMEZ''
Bunlar, fareden bile korkuyorlar. ABD olmadan hiçbir şey yapamıyorlar. Halbuki ordularını ve Mossad'ı öve öve bitiremiyorlardı.
Bak ben Rusya da yaşıyorum. Abd ile en ufak savaşımızda. Rusya Türkiye yi öyle bir koruyacak ki kimse anlayamayacak. Bunun sebebi de Türkiye toprak kaybederse Abd ile Rusya burun buruna gelecek olmasıdır.
Evet çünkü Rusya, ABD'nin, dibine kadar gelmesini istemez. Zaten böyle bir şey, 3. Dünya Savaşı demektir ve Türkiye, Rusya ile ittifak olacaktır. Rusya, ABD'nin karşısında kim varsa onu destekler. Bence Filistin'i de o yüzden destekliyor.
Sizin gönlünüz rahat olsun. Türkiye ye hiç kimse bir şey yapamaz. :)
İnşallah, sağ olun, onlardan korkmuyoruz zaten. Ben, ülkem için sonuna kadar savaşırım. 😊
Rica ederim iyi geceler. <3
Size de 🌼
Filistin meselesinden bize ne diyenler bu atesin nereye ulaşacağından haberdar değiller. Adamların hulyalari evladiyelik.
Aynen öyle. Allah, bu düşüncede olanlara şuur versin.
Yapar cunku buyuk israil kurdistani da iceriyor. Once onlara samimiyet gosterip ilerde acimasizliga devam edecekler.
Belli ki şizofren. Olmayan şeyler görüyor ve duyuyor olmalı. Ne de olsa Kürdistan diye bir şey yok.
şuana kadar böyle bir şey söylemiyordu israil depremde bile ilk gelen ülkeler arasındaydı. Bizdekiler israil bayrağına basıp boykot edip hamas terörist değil dedikleri için misilleme yapıyorlar
Ne misillemesi ya? Depremde yardım bahanesiyle bir sürü eşya ve tarihi eser çalıp gittiler.
Ona bakarsak, 3 yıl önce Türk bayrağı yakan İsrailliler vardı. İsrail, Pkk terör örgütüne yıllardır silah ve mühimmat desteği sağlıyor. Biz, Hamas'a destek vermeden yıllar önce olan şeyler bunlar.
Basbaya misilleme. Daha önce böyle konuşuyorlarmıydı. konuşmuyorlardı. Sosyal medya ağzı ile konuşmayın ya çaldılarda hükümet ne yaptı o zaman kontrol etmeden uçak ile israile yollandı yani gelen ekip?
Bizdekilerde hamasa silah yardımı yapıyordu hatırlatırıp filistinliler terörist eğitiyordu rumları tanıyıp kıbrısı tanımıyordu azerbaycan olayınca ermenileri tuttular çindeki zulmü desteklediler gittikleri ülkenin kralını yıkıp başa geçmeye çalıştılar 10 ay milletin ülkesinde savaşıp bela oldular ürdün lübnan mısır niye istemiyor bunları araplar bile yardım etmiyor. bir taraf diğerinden daha masum değil kısaca. İşin özeti ortadoğulular çöplük. Bizdeki araplarda türk bayrağı yakıyor aynı poh hepsi.
Araplar istilacıdır. Aksini etmesin kimse ne araba acıyorum nede israile. Pohta boğulsunlar Türke nusallat olmasınlar isterlerse kesiinler birbirlerini. Çokta şeyimde
İsrailliler, tarihi eser çaldıklarını itiraf ettiler zaten. İsrail televizyonunda itiraf ettiler hem de. Daha önceden Türk bayrağı yakıyorlardı dedim ya. Hatta deprem olduğu zaman İsrailliler, "Tanrı, Türkleri cezalandırdı." demişlerdi. Şimdi de biz diyelim o zaman, "Allah, İsraillileri cezalandırdı ve başlarına Hamas füzeleri yağdırdı." diyelim.
Ee bizdekiler ne yaptı baktılar mı öyle? İsrail hamasıda gazzeyide filistinide dümdüz ediyor şu an allah filistini cezalandırıyor olmasın? Aynısını yemeni vuran araplar içinde dermisin? Yemeni niçin cezalandırıyor allah?
Demek istediğimi anlamamışsın. Ben dedim ki, onlar "Tanrı, Türkleri cezalandırdı." dediği için biz de misilleme olarak öyle diyelim o zaman, nasıl olur? İsrail askerlerinden de sakat kalan, kör olan, ölen ve yaralanan çok varmış. Burada, tek zarar gören taraf Gazze değil. Zaten İsrail, arkasına ABD'yi almadan hiçbir şey yapamıyor. Deprem zamanı, güvenlik bahanesiyle apar topar kaçıp gittiler. Ortalık zaten karışıktı. Bizimkiler ne yapabilirdi? Adam, tarihi eser çaldığını kendi ağzıyla itiraf ediyor. Bu da mı yalan? Türkiye tepki gösterince eser, Türk Musevi Cemaati'ne gönderiliyor. Sağcı ve solcu gazetelerde de bu haber mevcut.
Ne yapabilirdimi. Ülkenin tarihi eserlerini çalmışlar uçağa bindirirken kontrol edebilirlerdi mesele bir sürü çocukta kayıp. beceriksizliklerini niye savunuyorsun? Ben bir şeye yalan demedim. Bizdekiler ne halta yarıyor diyorum. Bu kadar bilgilisin ben bilmiyordum inşallah savcılığına ya da konsolosluğa şikayette bulunmuşsunuzdur yaa hükümet tarihi eserleri almak için inşallah bir şey yapıyordur.
Almış zaten dedim ya. Türkiye tepki gösterince, Türkiye'deki Musevi Cemaati'ne teslim etmişler eserleri. Bunu 2. kez yazıyorum. Ben, kimseyi savunmuyorum. Ama İsrail'in, savunulacak bir tarafı yok.
Bende iki tarafada üzülmüyorum çocukları kadınların arkasına sığınanlarada üzülmüyorum. Araplar ortadoğu istilacıdır bizdeki araplarda bize bela olucaklar. Herkes kendi soydaşına yardım etsin bak bize bizim soydaşımız dara düşünce biz yardıma koşuyoruz uygur türküne gidemedik bir onun sebebide belli zaten. Biz ne soydaşımızı vururuz araplar gibi nede festival yapar kutlama yaparız. Yemende bir sürü çocuk öldü çocuklar afrikalı çocuklar gibi zayıf biride arabistanı boykot etmedi. Neyse
Uygur Türklerinin hepsine sımsıkı sarılıp onların yaralarını sarmayı çok isterdim. Ama Gazze'deki bebeklere, çocuklara, annelere ve masum sivillere de yardım etmeyi çok isterdim. Çocuklar ve bebekler, her zaman masumdur.
Olum nerde iktidar sıkışsa nerde seçim olsa Kürtlere yağ çekiyor nedir bu Kürtlerin çektiği yaw
Sorun o zaten Kürt arkadaşların Türkiye için canlarını bile verir ama mecliste iki kelime Kürtçe konuşamazlar. Ama netenyahu gelse mecliste kendi dilini konulur kimse de itiraz etmez. Örnekleri var bunun. İktidarla alakası olan kısım ironi. Her seçimde her parti Kürtlerin oyunu almak için Kürtlere bir şeyler der.
Kürtler eşit falan değil. Kendi dilini konuştuğu da yok. Mardin Artuklu Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde bile sınavlar Türkçe yapılıyor. Geçen sene o bölümde bile Kürtçe sınav yapmak yasaklandı. Daha absürt bir örneği de yok. Ayrıca Kürt belediyelerinin hepsine hukuksuzca kayyum atandı. Böyle konuşuyorsan kusura bakma ama senden bir şey olmaz.
Kürt Kürt siyseti yapmıyorsa her şey olabiliyor zaten. Kürt belediyelerine kayyum atandı ama o başkanlardan kaçı ceza aldı bilmiyorsun. ya da başkan suç işlese dahi kanuna göre meclis üyeleri yeni başkan seçer ama Kürt illerinde neden bu olmadı. Kanuna göre meclis üyelerinin de hepsi suçluysa tekrar seçime gidilir ee burada neden kanunsuz iş yapıldı. Kusura bakmayın ama siz vicdanınız kadar insansınız.
paylaşım yapabilir özgürdür
al birini vur otekine
Babası gibi sapıtmış ne dediğini bilmiyo
Geberiseceler
Kürdistan neree
İkiyüzlülük.
Yeteryahu :D
ergenin teki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?