2012 den bu yana ciddi kentsel dönüşüm olması gerekirken bir arpa boyu yol alamadık, hala insanlar fazla m2 fazla daire almanın peşinde ve asla kabul etmiyorlar haklarına düşeni. Deprem öldürmüyor evet 9 şiddetine dayanıklı binalar yapabiliyoruz ama hala 40 yıllık binalar çoğunlukta yapacak bir şey yok Sn. Naci hocamız dediyse doğruluk payı yüksektir..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Birincisi, "şiddet 9 olacak" diyor. Şiddet, yıkıcılığın ampirik ölçütü. "Büyüklük" (magnitude) dediğimiz de 7.8 gibi olan, hani duymaya alıştığımız sismografik değerler. Örnek vereyim, bomboş arazide 8.5 büyğklüğünde bir deprem oluyor, ayakta duramıyorsunız, ama arazi boş olduğu için yıkım olmuyor. O zaman şiddet sıfırdır.
Peki hoca neden bu sefer büyüklük değil de şiddet değeri verdi? Ben bunda kötü niyet ararım. Özellikle son dönemlerde hoca sürekli deprem olacak diye terör estiriyor. Muhtemelen ilgili bir yasa çıkarılması ve o komisyonda yer almak için bok gibi danışmanlık ücreti kapmaya çalışıyor.
Bakın, Celal Şengör, Cenk Yaltırak vs gibi isimlerin bölgede çalışmaları var. Maksimum 7,6 büyğklüğünde deprem üretir o bölge dediler. O da sadece enerji biriken bir segment kırılırsa. Bu olası depremin neden olacağı yıkım (yani "şiddet") tamamen binaların yapıso ve zemin ilişkisiyle alakalıdır. Öte yandan bu kırılma 5 ya da 6 büyüklüğünde küçük depremlerle de atlatılabilir.
Yani. Naci Görür'ün ve bazı hocaların böyle yersiz bir şekilde habire "deprem olacak" diye sahne alması doğru değil.10 Yorumla
Gündem konusunda 392 cevap paylaştı. ya iyi tamam anladık ta ne yapalım millet artık karnını doyuruyor nereye gitsi ne yapsın bu millet niye gerilim veriyorsun vamır evini terkedecek ya da yıkıp sağlam bina yaptıracak güç yetti artık 6 şubatan beri herkes her şeyi biliyor zaten akıl verme para ver
00 Yorumla
+1 yılBazı insanların farkındalık yaratmak için gayret göstermesi takdire şayan, yer bilimi profesörlerine de saygım pek tabii sonsuz ve görüşlerini dinlemekten memnun olurum da hocam, canım hocam.. Yani ne diyeyim ben buna şimdi, adam resmen 9 demiş.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılUmarım hiç yaşanmaz...
10 Yorumla Tıpası yiyorsa şener üşümezsoyun karşısına çıksın tartışsın ellerinde veri tabanınyok lepichonun haritasıyla gerdeğe giriyorlar şener üşümezsoy bilimsel herşeyiyle anlatıyor ve dediği yerde de o deprem oluyor bu dümbükker neden anlatmıyor madem insanları uyarıyorsun topla milleti arkana git sarayı bas yok önlem alın yok önlem alın millette para olsa bu yıkıntılarda otururmu 2000 yılından beri aynı terane olacak şey zaten o söylemesede er ya da geç olacak ama 1 yıl ama 100 yıl bu ben bildim demeyle olmuyor
10 Yorumla
+1 yılİşinin ehli bir profesör.
Adam insanları uyarmak için daha ne yapması gerekiyor bilmiyorm ama değil 9 5 şiddetinde bile yıkılacak binalar var.
Şu insanların artık kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Acil olarak İstanbul un yükü bosaltlmali20 Yorumla- Gündem konusunda 585 cevap paylaştı.
+1 yılZamanında 11 ilde olan depremde de uyardılar. Tabi bizim cahil haklimiz bunu anlamadi. Ellerinde bir sürü alet var herşeyi ölçüyor. Zaten yurt disindan bir kişi de Türkiye deprem haritası kıpkırmızı deprem olmaz demeyelim de daha az yıkıcı daha az can kaybı olur diye dua edelim dedi.
10 Yorumla
+1 yılMimar sinan raylı sistemi bulmuş elin çinlisi japonu çatır çutur kullanıyor 9 şiddetinde depremde bile burunları kanamıyor bizim ülkemizde deprem üzerinden kaç yıl geçmiş hala laf salatası qwe ya napsın milletin elinden ne gelir bu vergiler nereye gidiyor devlet neden işe yaramıyor zehir zıkkım olsun hak yiyenlere çıkıp bide filistini suriyeyi yok bilmem özbekistanı düşünüyorlar sanki türkiye nin durumu çok iyiymiş gibi başka ülkeleri düşünür olduk
11 Yorumla
+1 yılYa ölelim hep beraber de bitsin bu çile şaka yapmıyorum yetti artık. Hergün deprem haberi görmekten gına geldi. Yetkililer tepedeki zatlar önlem alıyor mu? Hayır. E o zaman halk kendi kendine zaten bir şey yapamayacak konu kapandı. Ölen kurtulur bu arada kalan Türk halkına geçmiş olsun
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılşiddet ve büyüklük farklı zaten beklenen büyüklük 7.2-7.6 arasında olacak 9 şiddetini daha çok marmaraya kıyısı olan ilçeler için dedi. iki farklı noktada deprem bekleniyor eğer ikisi aynı anda gerçekleşirse yıkım çok daha büyük olur ancak ayrı ayrı olursa etkisi ilk seçeneğe göre az olur ancak her iki durumda İstanbul ve bölge iller için büyük bir felaket olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıladam tamamen bilimsel açıklamalar yapıyor ve söyledikleri yakın zamanda gerçekleşiyor. bazıları kendilerini kandırıyor. deprem 100 yıl sonra olacakmış. arkadaşım ha şimdi ha 100 yıl sonra. şimdiden bir şey yapmazsak 100 yıl sonraki depremde senin torunların ölecek ya. bencil olmayın. kendinize gelin. temennimiz deprem olmadan gerekli önlemler alınması...
01 Yorumla- +1 yıl
2030a kadarki süreçte olma olasılığı daha yüksek diye duydum ben de
Gündem konusunda 355 cevap paylaştı. İstanbulun fıtratında var derler , Cumaları selalar okuturlar he bide Allah bizi affetsin derler ve olur biter. Ölen öldüğüyle kalır kimse istifa etmez bedel ödemez. Bunların hepsinin olduğu yere biz MADEIN TURKEY diyoruz.
00 YorumlaBu adam Maraş'ta 7 üzeri deprem bekliyorum dedi oldu
99 depreminden sonra 30 yıl içinde Marmara depremi bekleniyor diyorlar yani 2029'a kadar
Allah hepimizin yardımcısı olsun10 YorumlaDeprem olacağı gerçeği bütün dengemi sarsiyo özellikle yasadigim sehirde yapılan evleri görünce daha da içim tedirgin oluyo yıkımın cok büyük olacağını biliyorum ama sevdiğim insanları kaybetmekten çok korkuyorum hiçbir önlem alınmadığını görmekte daha da huzursuz ediyo içimi
00 Yorumla- Gündem konusunda 511 cevap paylaştı.
u +1 yıl9 mu jdjdjd emin mi 15 olmasin.. keşke şöyle şeyleri konuşmasalar bilmiyorum ülkemde çok anksiyete hastasi var düşünemiyorum onları
120 Yorumla- +1 yıl
Maraş depremini bilmişti sen gülmene bak eğer oradaysan başına gelirse çok üzülürüm senin cidden
- +1 yıl
İçin
- +1 yıl
Ben neye güldüm? Gelirse hepimizin başına gelecek.. bana üzülmene de teşekkür ederim... ben sadece çıkıp tvllere 9 şiddetinde olacak 7 şiddetinde olacak demelerini dogru bulmuyorum.. o kadar hassas psikolojide insanlar varki.. eminim ki bu haberler onlari çok etkiliyor dur.. aklin alabiliyor mu 9 siddetini. ? İstanbul dümdüz olur
- +1 yıl
9 a gerek yok zaten olur büyük ihtimalle deprem 7 8 şiddeti olursa
- +1 yıl
9 mu jsjsksk böyle bişeler demişsin ya ciddiye almamışsın gibi
- +1 yıl
Rabbim ümmeti korusun.. enkaz altında can vermekten Rabbime sığınırım
- +1 yıl
9 çok büyük gölcük depremi bile 9 değildi... 9 sayısını görünce haberi kim yaptiysa dogru olmadığına inanarak ona istinaden random attim ve 9 mu jdjsjs 15 olur o gibisinden dedim arkadaşlar 9 şiddetinde diyor... bu zmana kadar hangi deprem 9 siddetinde oldu türkiyede oldumu hiç 9 siddettinde
- +1 yıl
Orasını Allah bilir artık
- +1 yıl
Kim kalır kim kalmaz
- +1 yıl
Niye doğru bulmuyorsun kime göre karar veriliyor sen doğru bulmuyorsun diye kimse yapmayacak mı bir tek sen mi varsın turkiye de dünya da bencillik yapmayın yorum yapacam diye saçmalamışsın adam söylemesin de sonradan da deyin ki ya ama bize kimse bir şey söylemedi ki !!! Suçu hemen baskalari üzerine atarsınız kendinizi suçlu görmemek için mağdur psikolojisi yaparsınız yıllarca alıştınız tabi çokta iyi yapıyor
- +1 yıl
Abicim, bu "uyarmıştık" falan diye atıp tutanlar ne yapabilirdi, öneri nedir? 30 yıllık binayı terk edip, onun yıkılıp yeniden yapılmasını mı bekleyecek? Dışarda mı yatacaksınız? Ne yani?
Böyle, büyüklük değil de özellikle "şiddet" değeri vermesi kesinlikle iyi niyetli bir söylem değil. - +1 yıl
adam maraş depremini bilmişti neden gülüyorsunuz
- +1 yıl
Bilmedi. Sismik boşluk olan faylar zaten belli. Ramazan Demirtaş'ın 1996'da yazdığı makalede bellirlenmiş. Mesela Maraş'ta daha 3-500 sene deprem olmaz bu ölçekte.
Sismik boşluk olan yerler Bitlis, Adana'nın gineyinde denizde zafer fay, Marmara batısı ve küçük bi iki yer daha.
Yani buralarda zten deprem bekleniyor. ı - +1 yıl
@Hullanza 3 yıl öncesinde o bahsetmiş başka kaynak yoktur demedim de
- +1 yıl
Tamam da kızım, "ben demiştim" deyince bir şey olmuyor. Anında binaları yenileyemezsin. Evlerine girmesin mi desin insanlar. "Deprem olacak" demek kolay, ne önereceksin, o önemli. Naci Görür de yeni yasa çıkarılmasını istşyor. Çıkarılsın, nolacak, eski binalar gene yıkılır depremde. Böyle "9" gibi değerlerle insanı morkutmasında kötü niyet ararım ben.
- +1 yıl
@Hullanza ben taşındım istanbuldan diğerlerini bilemem
Deprem kimsenin umrunda değil ki. Çünkü deprem olurken ve olduktan sonra canları yanar. Depremden önce degil
10 Yorumla
+1 yılBüyüklük 7, 4 civarı olur diyolar şiddet 9 rahat bulur
20 Yorumla- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
+1 yıl9 şiddetinde bir deprem ne demek farkındadır umarım. Yeryüzü şeklinin değişmesi demek. İstambul ya da trakya kalmayabilir.
00 Yorumla Bir çok din alimi de aynı şeyi söylüyor. İstanbul'da taş üzerinde taş kalmayacak diyorlar. Yaşayıp göreceğiz
00 Yorumla
+1 yılİstanbul da deprem belki sarsarda sonrası kalanlari cakallara yem olur bence depremde ölmek en iyisi bana gore
02 Yorumla- +1 yıl
Yagmacilar geldi aklima. O dukkanlari yikanlar geldi aklima. Arinma gecesi filmden daha korkunç
- +1 yıl
@inciitanesiii yani sağ kalanlar kafayı yer zaten bunlar yuzunden
+1 yılNiye hâlâ İstanbul'da oturuyor o zaman? Çok güvenli diyerek oturduğu yer bile O 9 şiddetindeki depreme nasıl dayanacak hey yavrum heyy
00 YorumlaO zamana kadar İstanbuldan çıkmış olmayı diliyorum şu an
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKorkunç acilen önlem alınmalı ben Ankara 'da yaşıyorum ama 6 Şubat depreminden bu yana Ankara çok göç aldı insanlarımız kendi memleketlerinde güvenle yaşamalı
00 Yorumla
+1 yılHerkes atıp tutuyo yeter ki başında prof. etiketi olsun
00 YorumlaBu hayatta 3 şeyin dönüşü yoktur.
1- Ölen
2- Olan
3- Doğal Afetler00 Yorumla
+1 yılOlum bu da iyice prim kasıyor hep aynı şey 😂😂😂neyse inşallah olmaz
00 Yorumla
+1 yılCelal Şengör'de depremin ne kadad büyük olucağını belirleyemeyiz diyor hangi birine inanalım la biz.
00 Yorumla
+1 yılNedense bu şahısa baktığımda gündemde olma çabaları görüyorum
00 Yorumla
+1 yılyohh an nasıasinın a mon i görür naçi 9 ne mq japonya mı burası
04 Yorumla- +1 yıl
11 ilde oyle yaşandı zaten uzayda mı yaşıyorsun
- +1 yıl
@xreglsancısıx yaşandıda 7 küsür değil miydi ya da 9 du bize 7 küsür mü yutturdular?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
@xreglsancısıx 😬
Gündem konusunda 510 cevap paylaştı. Dikkat çekmek için söylemiş. Kendileri demiyor mu deprem bilinemez diye.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yıl9'u bulacağını sanmıyorum. 7 daha daha inandırıcı geliyor gibi.
011 Yorumla- +1 yıl
Farkı olur mu
- +1 yıl
Olur. Bir çok insan ölecek evi yıkılacak maalesef. 9 olsa bir şehir yok olur diye düşünüyorum. Naci Görür'ün bu açıklamasının devamı da varmış, sağlam binalar bile yıkılabilir diyor. Naci Görür'ün rant projesi olan rezerv alan projesine (mülkiyet gaspı) hizmet edip etmediği sorgulanmaya başladı.
- +1 yıl
Dün radyoda duydum bu olayı. Utanç verici bir olay
- +1 yıl
Mülkiyet gaspı mı? Apar topar gizlice mecliste toplanıp oylamışlar. Anayasa'ya göre aykırı bir karar ve yasa aslında. Daha önce de 2 kez aym'den dönmüş. Aym'den neden kurtulmak istedikleri de ortada.
- +1 yıl
Anadolu'da bir çok kişinin başına gelmiş
- +1 yıl
Hatay'da evleri yıkılmamış 50 bin kişinin tahliye edileceği yazıyordu. Bunlar insanların evini elinden alıp yabancıya satacaklar muhtemelen. Özellikle değeri olan yerleri. Başka türlü alamazlardı.
- +1 yıl
Sen o bölgelerde misin?
- +1 yıl
Hayır.
- +1 yıl
Ben ülkeden her şeyi beklerim. Umarım daha fazla insanın canı yanmaz
- +1 yıl
Maalesef ki yanacak. Durduran hiç kimse yok.
- +1 yıl
İstanbul da büyük rezerv var o zaman
Bu adam sürekli diyor ama kimsenin zenginler gibi imkanı yok. Gidip başka şehirde yaşamak gibi gibi.
00 Yorumla
+1 yılAşırı korkutucu ama hiç bir tedbir de alınmıyor üflesen yıkılacak binalar var hâlâ
00 Yorumla- Gündem konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılKaçı bulur bilmemde tedbir alınmıyor bu işin sonu hiç iyi değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGerildikçe geriliyoruz korksam da olacaksa olsun diyen bi yanımda yok değil en az zararla atlatırız umarım…
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHak ettiğini bulacak sanırım toplum bunu düşündüm
10 YorumlaBuda hergün aynı açıklama yapıyor önlem alınması lazım tabiki
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİstanbulun taşı toprağı artık fay altın falan değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa. rrağı yedik, o şiddette sağ kurtulmamız çok zor
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMilleti İstanbul'dan kaçırın Araplara daha fazla yer açılsın
00 Yorumlaavrupa ve amerikada kentsel dönüşüm diye bir şey duydunuzmu siz
00 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Bence o kadar olmaz 7lerde olur
10 YorumlaNacihoicamin dedikleri hep cikti
10 Yorumla- Gündem konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılAllahım sen koru
10 Yorumla
+1 yılard arda olursa 9 u geçer
10 Yorumla
+1 yılBoş konuşuyorlar bence Allah bilir
00 Yorumla
+1 yılDaha fazla olmaz umarim
00 Yorumlabizim bölge güvenli
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir yer kalmayacak demek bu
00 Yorumla
+1 yılTanrı yardımcımız olsun
00 Yorumla
+1 yılben bir marmarayi terk edeyim Allah için ya
00 Yorumla- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılNaci amcam bir gün haklı çikacak diye ödüm kopuyor
00 Yorumla
+1 yılvalla Naci Görür diyorsa inanmak lazım..
00 Yorumlastarlinki anlatmış mı
00 Yorumla
+1 yılnaci abi de biraz ilgi gördüce cıvıdı gıbı
00 YorumlaGündem konusunda 812 cevap paylaştı. Palavra gibi geliyor ne hikmetse.
00 Yorumla
+1 yıl7 ile 9 arası da 100 kat fark var mümkün değil
02 Yorumla- +1 yıl
ayrıca 9 olursa 5 milyonu geçer ölü sayısı
- +1 yıl
Büyüklük ile şiddet aynı şey değil
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu da yeminle bıktırdı.
00 Yorumla Gündem konusunda 609 cevap paylaştı. Kıyamet Alametleridir bulması normaldir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFelaket tellalı bu adam
10 Yorumla- Gündem konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılHocam sürekli arttırıyor ve bu korkutucu..
00 Yorumla Gündem konusunda 621 cevap paylaştı. İstanbul dümdüz oluucak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabah olsa da işe gitsek :D
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım