Bir olup Amerika'ya karşı durmaları gerekirken neden durmuyorlar
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çünkü hepsini Amerika kurdu. Hepsinin ipi ABD nin elinde. Araplara en büyük ihaneti Türkler yaptı. Arap halkını yüzlerce yıl sömürdü ve sonra, eğitimsiz, pyç gibi ortada bıraktı. Araplar Türklerin bu ihanetini asla affetmeyecek.
Ona bakılırsa araplarda Türkleri zorla müslüman yaptı buyüzdende Türkler 1000 lerce yıl cahil kaldi
O mantığa sığmayan kuyruklu yalan.. Bak şöyle düşün. Çin'den Anadolu'ya kadar, İran'dan Sibirya'nın kuzeyine kadar dev bir coğrafyada yaşayan ve neredeyse devamlı birbirleri ile savaş halinde olan onlarca farklı devletten oluşan dev bir Türk toplumunu birkaç savaş ve 30 40 yıl içinde asla "zorla" Müslüman yapamazsın. Mantığa aykırı.. Tek bir savaşta Türkler, Araplara yenilmiş ve öncesinde birçok kez Arapları mağlup ettikleri savaşlar olmuştur. Bunun dışında Türkler birçok kez Araplar ile birlikte Çinlilere karşı savaşmış ve en büyük din değişim, omuz omuza verdikleri bu savaşta, yani Talas savaşında olmuştur. Genel olarak ise Türkler yüzyıllar içinde yavaş yavaş Müslüman olmuşlardır. Onu söyleyen o... çocukları Arap Türk düşmanlığını körüklemek isteyen batılılar ve onların içerideki beyinsiz uzantılarıdır. Çünkü Türkler ve Araplar dost olursa, petrolü batılılar değil Türkler ele geçirir ve süper güç olurlardı. Ama şimdi sen Arap düşmanlığı yaparken, yanı başındaki petrolü elin gavuru götürüyor. Bu kafayla devam edin. Kervan yolda düzülür.
Doğru diyorsun türkiye ve Arap devletleri bir olmalılar ama bir soru sormak istiyorum Arap devetleri neden PKK yı destekliyor ve Türkiye ye düşman? merak ettim
Çok basit cevap. Çünkü sana Arap düşmanlığı empoze eden güç, Araplara da Türk düşmanlığı empoze ediyor. Örneğin Mısır'ın tarih kitaplarını yazan Mısırlı Arap profesörü, kitabın hazırlığını İngiltere'deki villasında yapmıştır. Bizim tarih kitaplarımızı yazanlar da ABD de eğitim görmüştür. Benzer bir örneği Kıbrıs'ta da görebilirsin. Kıbrıs Türkleri, Türkiye'yi pek sevmez. Aynı şekilde Rum halkı da Yunanistan'ı pek sevmez. Ama her iki toplum da İngilizlere tapar.
Bu arada Osmanlı'da Araplar mutlu huzurlu yaşıyorlardı 1. Dünya savaşında ingilizlerle bir olup Türklere savaş açıp Türklere ihanet ettiler Orta Doğu'daki topraklar Osmanlı'dan ayrıldıktan sonra orta doğu kan gölüne döndü orta doğu en huzurlu zamanları Osmanlının hakim olduğu zamanlardı ve ayrıca PKK nin kurulduğu zamanlarda Suriye PKK yı destekledi ve PKK nin büyümesine sağladı ve filisntinde PKK yı destekledi ve çoğu Arap devleti Türkiye'nin düşmanlarıyla kol kola keşke Arap diye bir millet olmasaydi
Osmanlı'da Araplar mutlu huzurlu ama boş ve eğitimsiz yaşıyorlardı. İhnaet eden Araplar değil, Osmanlı'dır. Günümüzdeki modern bilimin temellerini Araplar atmıştır. Tıp, Astronomi, Kimya, Fizik ve daha birçok bilimde halen Araplardaki temele dayalı olarak eğitim verilir. Ancak Osmanlı Arapları himayesine aldıktan sonra Araplardaki eğitim biti ve yok oldu. Osmanlı tüm Arap bilim adamlarını İstanbul a getirdi. Kendisi de değerlerini bilmedi ve heba etti. Aynı zamanda Araplar sadece bilimde değil, siyaset ve idareden de yoksun bırakıldı... Yani Osmanlı döneminde Araplar iyice cahilleştirildiler.. Öyle ki, Mısır milliyetçilik akımlarından etkilenip bağımsızlık ilan etmek istediği zaman ülkeyi yönetecek siyasetçi bulamadılar. Aşiretler birleşip, bir Türk olan Kavalalı Mehmet Ali Paşa'yı ülkenin başına getirdiler. Yani o derece eğitimsiz bıraktı Osmanlı, Arapları. Osmanlı biterken, Arapların da bağımsız devletler kurma hakkı en doğal olanıdır. Zaten başka şansları yoktu. Bu ihanet değildir. O mantıkla gidersek biz de cumhuriyeti kurarak Osmanlı'ya ihanet ettik. Sonuç olarak Osmanlı'nın Arapları eğitimsiz ve cahil bırakması, çökerken Arapların, İngilizlerin kucağına düşmesine neden oldu. Özetle en büyük ihaneti, Araplara biz yaptık. Tarihi bize anlatıldığı gibi yanlış öğrenirsen gün gelir ihtiyacın olduğunda, tarih seni yutar. Yani geçmişi bilemezsen geleceğin olamaz. Yanlış strateji izlersin.
Türkler olmasaydı Avrupalı devletler orta doğunun hepsini ele geçirdi Arap devleti diye bir şey olmazdi
Zaten ele geçirmişler.. Türklerin hiç bir fonksiyonu yok.
Bir kısmı birleşmiş zaten ama ABD'nin yanında olmuşlar. Suriye de Rusya'nın yanında misal
Çünkü Arap devletleri değiller arapça konuşan insanlar bütünüler. Arap asimilasyonuna karşı savaştıkları için bir olmak istekleri yok.
Para manyakları o yüzden
amerika ile karı kocalar çünkü
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!