Sturbucks neden boykot ediliyor orada ki bayilik alınmış Türklere kazandırıyor şu an zamanında isim hakkı alınmış artık İsrail’e ya da Amerika’ya değil parası Türklere gitmiyor mı o zaman iPhone’o da boykot et ne alaka Türklere kazandırıyor isim hakkı alınmış bayilik alınmış
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Starbucks'ın Türkiye'de sahibi, Alshaya Group. Şirketin merkezi de Kuveyt'te bulunuyor. Burada Türkiye pek kazanamıyor, yanlış biliniyor. Kazanmış olsa bile Amerika şirketi olunca otomatik antipati topluyor. Amerika da İsrail'e sonsuz desteğini açıkladığı için otomatik olarak paralar Amerika'ya, oradan da İsrail'e yardıma gidiyor diye kızıyorlar. Boykotun da gram faydası yok, ama kişisel vicdan mastürbasyonu yapmak için böyle bir şeye kalkışıyorlar. Bazıları da bundan faydalanıp Espressolab'a gitsinler diyor. Espressolab da Akp kurucularına ait bir yer, orası kazansın diye uğraşıyor diyorlar.
Her ay beli bir miktar para alıyor sirket büyük ihtimalle
@Merol0 Franchise olarak çalışıyor zaten, belli bir yüzdeyi alıyor.
Starbucks'ın disparatötlük var diye biliyorum
@Merol0
Distribütör, şirketlere veya mağazalara faaliyet gösterdiği sektördeki ürünlerin tanıtımını yapan veya tedariğini sağlayan kişilere verilen isimdir.
Franchise; ürüne, hizmete, kalitesini ve ismini kanıtlamış ve başarılı olmuş firmalardan belirli bir bedel karşılığı, isim hakkını veren firmalardır.
Yani Starbucks adına Alshaya, burada şube açıp Starbucks adına para kazanıyor. Bunu Burger King, McDonald's gibi ünlü şirketler de yapıyor, yapmak zorunda. Bu kadar büyük operasyonu tek başına yönetemez.
Bunları biliyorum
Halkin muhafazakar kismi ileri derece cahil. Hükümet Israile günde 7 gemi gönderip tam gaz ticaret ederken cahil secmenine CocaColayi ve Starbucksu hedef gösteriyor.
Muhafazakar kitle zeka özürlügünün kapisina dayanmis kardesim, halimiz cok kötü.
Açıkça işgalci ve katil İsrail askerlerine yardım yapıp ürünlerini bedava veriyor onlara moral olsun diye. Onlara bu sermayeyi de dünyanın diğer ülkelerindeki Starbucks bayilerinden gelen paralar kazandırıyor elbette. Biz boykot edersek en fazla buradaki insanlar işinden olur ama oradaki en az 5 bin çocuğun ölüsü geri gelmiyor
Israil'de Starbucks sirketi yok bile kardesim. Ortama ayak basamadilar ve tüm subelerini 20 sene önce kapattilar...
Kurucusu Howard Schultz bir Yahudi. Türkiye'deki tüm şubeleri Alshaya Group'a ait ve Starbucks çalışanları sendikası sosyal medyadan Filistin ile dayanışma konulu paylaşımı sonrası dava açıldı bizzat Starbucks tarafından. Ayrıca keyiflerinden değil, korktukları için şubelerini kapattılar malum insanların evine çöküp kahve dükkanı açmak kolay değil
Kurucusu yahudi olabilir. Bir amerikan sirketi oldugu gercegi degismiyor. 20 sene önce Israil piyasasina girmeyi denediler ve basarili olamadilar. Bunun birisinin evine cökmek ilede alakasi yok isteseler her yerde bir alan bulabilirler ama Israilde tutulmadi iste.
Starbucks Türkiye'de boykot edilmesi, hatta insanlara saldirilmasi Muhafakaz kitlenin zeka özürlü olmasina dayaniyor, baska aciklamasi yok.
Amerika İsrail'in arkasında dağ gibi durup verdiği siyasi desteğin yanı sıra daha ilk haftadan 15 milyar dolar hibe ediyorsa, bu para bu şirketlerden aldığı vergilerden geliyor elbette gökten değil. O para İsrail'in savunma bütçesine denk geliyor gerisini hesap et
Amerika destekte bulunabilir bunun sirketler ile ama alakasi yok. Sen destek konusuna girersen elindeki telefondan basla evindeki tüm teknolojik ürünleri üreten ülkeler Israile destek veriyor.
Starbucks gibi sirketler dindar cahil secmene AKP hükümeti tarafindan ama iste hedef olarak verildi. Kafasi calismayan dindar bu sirketleri lanetlerken AKP gidip Israile her gün 7 gemi petrol ve celik kaldiriyor.
Yandas Medya ve AKP hükümeti sizi kandiriyor kardesim, siz sadece farkinda degilsiniz. Erdogan daha bir iki gün önce resmi gazetede yayinlanan karar ile Coca Cola sirketine Türkiye'de bir hibe yani para destegi verdi.
Tüm savunduğun değerleri son cümlen ile silip attın çünkü belli ki önüne gelen her habere inanan birisin. Bana o resmi gazetenin sayısını ver de göreyim hadi. Te Ağustos ayındaki yatırım haberini sizin gibi sazanlar için o şekilde haber veren gazetelere iman eder gibi inanırsanız zaten kendimi daha fazla yormama gerek kalmaz burada da
Agustosda verilmis evet, bir iki gün önce ama habere düstü.
www.birgun.net/.../coca-colaya-devlet-destegi-483081
Ne fark ediyor anlamis degilim. Sonuc olarak Israile destek veriliyor diyen sirketlere destek veriliyor.
Serbest piyasa ekonomisi yürürlükte olduğundan ve açıkça savaş ilan edilmemiş bir ülkenin şirketi olduğundan bir devlet bir firmayı öyle kafasına göre ülkeden kovamaz. Çocuk oyuncağı değil devlet yönetmek. Halk satın almazsa zarar ederler ve çeker giderler bu kadar basit
Senin isine yaramaz. Yabanci yatirimcilar geliyorlar bu ülkeye sirket aciyorlar ve Türk isciler calistiriyorlar.
Butür sacma sapan eylemler sadece yabanci yatirimcilarin güvenini caliyor.
Evet istihdam sağlıyorlar ama belirttiğim gibi kahve dükkanı çalışanı başka bir yerde kolaylıkla iş bulur ama ölenler geri gelmez. Yatırım konusunda ise şu anki faiz oranlarıyla zaten Türkiye yatırımcı cenneti, borsanın puanına bakınca anlıyorsun yıllar geçtikçe kaça katlandı diye