Kassam Tugayları Grubu'nun kurucusu İzzeddin El Kassam, Osmanlı ordusunda İtalyanlara ve Fransızlara karşı savaşmış. Bunu, Vikipedi ve başka birçok kaynakta gördüm.

Kassam Tugayları Grubu'nun kurucusu İzzeddin El Kassam, Osmanlı ordusunda İtalyanlara ve Fransızlara karşı savaşmış. Bunu, Vikipedi ve başka birçok kaynakta gördüm.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
O dönemde bir çok Arap Osmanlı ordusunda idi zaten. Savaşanlar, ölenler var, kaçanlar var.
Bunun yanında İngilizlerin vaadleriyle Osmanlı'ya karşı ayaklananalar da var. İngilizler, özellikle Araplar arasında nifuzu olanları yanına alır, onlar da kitleleri sürüklerdi.
Mustafa Kemal buna özellikle vurgu yapar. Arap isyancılarla sokak savaşına dahi girmiş adam, hiç bir zaman Arapları tümden "hain" olarak görmemiş, tersine bunun sprumlusu olarak İstanbul'u işaret etmiştir.
Ama içimizde çok ırkçı var maalesef. Ölen bebeklere üzüldüğümü söyledim diye bana "Arap sevici" diyen var. Olayın, Arap sevmekle alakası yok. Orada bir soykırım yapılıyor. Eğer aynı şeyleri Hollandalı bir bebek yaşasaydı, yine aynı tepkiyi verirdim. Çünkü ben, her şeyden önce insanım. Bazıları, bütün Arapları hain zannediyor. Ama isyancı Arapların yanısıra bizimle beraber Osmanlı ordusunda savaşan Araplar da vardı. Çanakkale şehitliğinde birçok Arap mezarı var.
Ben ateistim, sosyalistim. Filistin konusunda asla tavrım değişmez. Filistin halkı İsrail terör devletine karşı var olma mücdelesi veriyor. Bu mücadele 100 yıldır var.
Bu Arap nefeetiyle yanıp tutuşan sığırların nlamadığı bir çpk şey var. Tarih bilmezler, bi bok bilmezler Filistin Kurtuluş Hareketini ilk başlatanlar Arap hristiyan aydınlardır mesela.
Mülteci sorunu üzerinden Arap nefeeti olulturuldu. Aptaşlıktan başka bir şey değil
Aynen, katılıyorum. Sırf Arap düşmanı olmak için İsrail seviciliği yapıyorlar. Halbuki İsrail, PKK terör örgütüne silah yardımı yapıyor. Türkiye'nin güney topraklarına göz koymuş. İsrail haber kanalı Jarusalem Post'un İnstagram sayfasına girdim, Türklerle ilgili bir habere baktım ve haberin altındaki yorumları okudum. Yorumların hepsi İngilizceydi. Yorumlarda İsrailliler, Türklere nefret kusmuşlardı, Türklere iftira atmışlardı ve PKK'yı destekleyen birçok yorum vardı. Burada paylaştığım bir yorumda bunları açıkladım. Gelen cevaplar ise şöyleydi: "Dost ve kardeş ülke İsrail'in her zaman yanındayız. Hamas şöyle böyle vs." Bunlar, ülkede savaş olsa hemen kaçarlar. Acaba Allah korusun, Türkiye'de savaş çıksa İsrailliler, Türkleri destekleyecek mi? Ayrıca, İsrail'de "Ermeni Soykırımı Anıtı" bulunuyormuş. Sorumda bundan da bahsetmiştim. Sonra o sorum "provokatif söylem içerdiği" gerekçesiyle kaldırıldı zaten. Halbuki ben, gerçekleri anlatmıştım. Provokatif hiçbir şey yazmamıştım. Doğruları konuşan herkes susturulmaya çalışılıyor. Ateist olduğunuzdan bahsetmişsiniz. Filistin'i savunmak; dinle ilgili değil, insanlık meselesi. İnsanlığı olan herkes, Filistin savunur. Sizde insanlık varmış. Nice Müslümanlar var ki, celladına aşık olup İsrail'i savunuyor.
Şaşırdım
Ben de şaşırdım. Ama Arapların hepsinin hain olmadığını ve bizimle beraber savaşan Araplar da olduğunu duymuştum zaten.