Oy verdikten sonra sebepleri ile beraber yazabilir misiniz?
Ak Parti
CHP
HDP
İyi Parti
MHP
Saadet Partisi
TİP
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Oy verdikten sonra sebepleri ile beraber yazabilir misiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Chp bence.
Bunların hiç birine oyumu vermem hiç biri istediğim gibi değil bana göre iyi bir parti yok
Bence düşünceniz yanlış. Çünkü hiç bir zaman tam istediğiniz gibi bir partiniz olmayacak. Sadece kendinize en yakın olanı seçmek burada önemli. Sorum ise farklıydı aslında. Oy vermekle ilgili değil.
Ben liberalizm destekliyorum bu partiler iyi değil bana göre istediğim ideolojiyi doğru düzgün savunan bir parti yok iyip derim içlerinden bir şey seçeceksem
Liberalizm çok genel bir tanımlama. Bence dünyada yok bir örneği.
Serbest piyasa kapitalist düzen sana verebileceğim en iyi örnek ABD kamu sektörüne karşıyım ve fikir özgürlüğünü savunuyorum
ABD aslında kendi içerisinde çok kuralları ve kısıtlamaları olan bir ülkedir. Rekabet yasası, devletin bazı sektörlerde, bazı kişilere sertifika ile tekelcilik vermesi gibi konular ticarette liberalizmi engeller. Liberalizmde büyüyerek rakiplerini yutan firmalar daha sonra maddi yardımlarla siyasileri belirleyip yine devletin içerisine girer. Devlet şirket olmaz ama şirketler devlet olur bu sefer de.
Mutlaka kurallar ve belli başlı konularda kısıtlama olmalı saldım çayıra hesabı yürümez bir ülke ama verdiğimiz verginin parası ile bize hizmet edip bedava gibi mutlu olmamızı bekleyen sistem benim hoşuma gitmiyor bir sürü gereksiz kamu kurumu var ekonomik açıdan bi düzen gerekiyor ve hakaret küfürden hapis meselesi çok zort yani
Mesela AKP liberalliği savunan bir parti aslında. CHP ise sosyal demokrat olarak eleştirilere daha açık. Mesela CHP lideri kendi karikatürünü çizen birini hiç bir zaman mahkemeye vermemiştir.
Akp eleştiriye açık değil bence kılıçdaroğluda bir o kadar değil ikisinede vermem
Tip.
Beğendiğiniz bir parti olabilir, ben de bazı düşüncelerini beğeniyorum. Fakat sorum farklı.
Tip in düşünceleri güzel ama şu an bir önemi yok.
Bu durumda AKP derim tabiki. Atatürk'ten sonra ülkede karizmatik bir lider olmayı başaran başka kim var bilmiyorum.
AKP gibi partiler bir devirde önemli olurlar ama Türkiye'nin kuruluşundan itibaren düşünürsek çok daha uzun süre hayatta kalmaları gerekecektir. Mesela Adalet Partisi, Doğru Yol, Anavatan Partisi gibi partiler de kendi dönemlerinde çok güçlülerdi ama bugün yoklar. AKP de Erdoğan' dan sonra olmayacak. Başka bir ülkeden toprak alabilirliği de yok. Dolayısı ile kriterlere çok uygun değil gibi.
Doğrudur hak veriyorum size