Soru açık ve net
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Soru açık ve net
İsrail, 1948 Arap-İsrail Savaşı'yla Filistinlilerin topraklarına ve mülklerine el koymuştur. İsrail bu savaşta 800 binden fazla Filistinliyi Ürdün, Lübnan ve Mısır'a sürerek onların arazilerine ve mülklerine el koyarak buraları Yahudi yerleşimcilere vermiştir. Filistinliler bu güne Nekbe, yani felaket günü demektedir. İsrail devleti kurulurken zaten İsrail'in Filistin topraklarından satın aldığı toprak oranı %6 civarındaydı. Yani Filistinlilerin toprak sattığı iddiası bir mittir. Zaten Yahudi yerleşimcilere toprak satan kişiler de Lübnan zengin ailelerdi. Filistin topraklarında İngiliz mandası varken, manda yönetimi Filistinlilere ağır vergi sistemi uyguluyordu, vergisini ödeyemeyen Filistinlilerin mallarına el koyan manda yönetimi bu malları ve toprakları Yahudi yerleşimcilere ucuz fiyata satmıştır. 1948 Arap-İsrail Savaşı'nda İsrail'in toprak oranı %56 iken, savaş sonrasında bu oran %78'e çıkmıştır. Dolayısıyla bu İsrail'in işgalci ve kolonyalist bir devlet olduğunu gösterir.
Cevap
7Cevap
Evet işgalci. Dünyadaki çoğu ülke gibi. İşgalci olmayan mı var
ABD destekli olduğu için cevap belli fakat ben karışmıyorum
Eli silahsız insana bomba atan pusu kuran hastane okul fark etmeden saldıran işgalci değil Terörist tir onu destekleyenler de öyle
İsgalci bir devlet degildir.
İşgalci bir vahsiler toplulugudur.
3000 yıl önce sürüldükleri topraklara para karşılığı yerleştiler. İşgalci çok iddalı olur. İşgalci olan arsplardır. Bak Türkiye'yi bile istilâ ettiler
İsrail işgalci ve şımarık bir velet gibi
İsrail devlet mi ki
kesınlıkle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?