Güncellemeler
+1 yıl
Güncelleyelim bari.
Kuzey Kore Hamas'a İran üzerinden birçok silah göndermiş. 7 Ekim'de Hamas'ın İsraillilere karşı Kuzey Kore yapımı silahlar kullandığı ortaya çıkmış. Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Kaynak için tıklayın (1)Kaynak için tıklayın (2)

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tombalak adam ya zaten İsrail’i sevmiyordu şey diyordu israil diye bir devlet mi var ki? Başkenti olsun 😀😀😀
Çin'in hamisi Kuzey Kore şaşırtmıyor. Çin, Kuzey Kore'yi öne atıyor.
İsrail muhtemelen 2007'de Suriye'nin Rakka ilindeki bir nükleer tesisi bombalamıştı. Bu tesiste Kuzey Koreli mühendisler vardı. Kuzey Koreli mühendisler de ölmüştü. İsrail'in bu bombardımanına Orchard Operasyonu deniyor literatürde. İşin ilginç yanı ise burayı bombalayan İsrail uçakları Hatay'dan kalkmıştı. Aynı zamanda Kuzey Kore İran'a Rodong denilen füze benzeri şeyleri de verir.
Bu ilginç bir bilgi.
Bir de Esad kimyasal silah kullandı yalanıyla Suriye'nin bütün kimyasal silahlarına el koydular. Denizde imha ettiler. Tam da silahlara el konulmadan önce İsrail bazı günlerde sivil savunma tatbikatları yapıyordu halkıyla birlikte kimyasal bir saldırıdan korunmak için. Amerikalı gazeteci Seymour Hersch ise Doğu Guta'daki kimyasal silahı Türk istihbaratı aracılığıyla Nusra cephesi kullandı diyor. Obama bu yüzden Erdoğan ve MİT başkanı Hakan Fidanla yaptığı görüşmede Hakan Fidan'ı suçlamış. Erdoğan Obama'ya ne oldu kimyasal silah kırmızı çizgin, ne zaman Suriye'ye müdahale edeceğiz demiş. Obama ise ben biliyorum kimyasal silahı kimin kullandırttığını demiş. Erdoğan ise kim demiş. Yanında şu adam (Hakan Fidan) demiş. Tabi bunlar doğru mu değli mi bilmiyorum ama Seymour Hersch denen Amerikalı gazetecinin iddiaları bunlar. Bu gazeteci Beyaz Saray'a yakın bir isim.
Kimyasal silah yalanı arada bir hortlayıp duruyor. En son Türk askerine kullandı demişlerdi pkklılar.
Evet. Bir de Türk Tabipler Birliği başkanı ucube bir kadın var adı Şebnem Korur Fincancı. O kadın da PKK kanalında TSK, PKK'ya karşı kimyasal silah kullanıyor demişti.
Suriye'deki kimyasal saldırıdan sonra Amerika'yı askeri müdaheleden Rusya vazgeçirdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bu konuda Obama'yı ikna etti. Kimyasal saldırıdan önce Obama kimyasal saldırı kırmızı çizgimizdir diyordu sürekli.
O kadını alkışlayan oyuncuları da unutmamak gerek.
Trump Obama'nın işid'i kurduğunu da söylemişti. Planlayıp, yapıp sonra masummuş gibi ortalar da dolaşıyorlar.
Trump bence bunu popülizm için söyledi. Obamayla alakası yok. IŞİD'in asıl kurucusu Saddam Hüseyin ve onun subaylarıdır. Tabi ki en önemli kurucusu Ürdünlü cihatçı Ebu Musab ez-Zerkavi'dir. Bu yapı Afganistan'ın Herat bölgesinde etkin hale geldi. İran üzerinden Irak'a geçtiler. Saddam onları baş göz etti. Onlara kimyasal silah yapmayı da öğretti bir iddiaya göre. Tabi o zamanlar adı IŞİD değildi bu örgütün, o zamanlar adı Tevhid ve Cihad örgütüydü. Amerika'nın Irak'a işgalinden sonra Irak Baas'ı ile Suriye Baas'ı barışıyor. Suriye devleti 2 milyon Irak mülteciyi ülkesine kabul etti. Onların arasında Saddam'ın askerleri ve IŞİD'çi cihatçılar da vardı. Beşar Esad'ın El-Muhaberat teşkilatı bu cihatçıları eğitti. Irak'ta Amerika'ya karşı saldırılarında ve bombalama eylemlerinde hep Suriye'nin adı anıldı. Amerika o zamanlar Suriye'ye Irak'taki direnişçilere destek vermekten vazgeç demişti. Hatta IŞİD o zamanlar Suriye istihbaratı el-Muhaberat'ın desteğiyle Ürdün'ün başkenti Amman'da Amerikalı diplomat Laurence Folley'i öldürdüler.
Her ne kadar abd Suriye'de pkklılar ile işid'i avlıyormuş gibi gözükse de aslında destek veriyor. Bu yüzden kurduklarına inanıyorum. Rusya Ukrayna savaşına katılmaları da bunu gösteriyor.
Ben kurduklarına değil de kullandıklarına inanıyorum.
O zaman Trump neden geri adım attı açıklamasından sonra,
Ne dedi tam olarak? Biraz açar mısın?
İşid'i Obama'nın kurduğunu söyledi, sonradan ise geri adım attı. Uyarı almış olmalı.
Trump'a boş konuşup bizi töhmet altında bırakma demişlerdir muhtemelen. IŞİD Obama'dan önce kurulmuştur 1998'de.
Sonuçta bunlar bir piyon. Cihatcı terör örgütlerini abd kurar genel de.
Aslında bu cihatçı örgütlerin ağa babası Suudi Arabistan'dır. IŞİD'in kurucusu Ebu Musab ez-Zerkavi bizzat kendisi der bizi Suudi Arabistanlı petrol zengini petro-şeyhler destekliyor diye. Tabi Suudi Arabistan da Ortadoğu'da Amerika'nın İsraille birlikte en önemli müttefiki. Bu örgütleri birlikte piyon olarak kullanırlar. Kullanışlı elemanlar.
Suudi Arabistan'ın da var tabiî ki. Hüseyin Vodinali'nin tarikatlarla ilgili bir yazısı vardı. İhvan mı ne yazıyordu.
Mısır İhvan'ı ile Suudi Arabistan İhvan'ı farklıdır. Normalde Suudi Arabistan ve İhvenü'l Müslümin denilen Müslüman Kardeşler örgütünü birbirinden nefret eder.
Suud İhvanı ise Suudi Arabistan'ın modern şehirleşme yapısını oluşturan hicrelerin kuruluşu meydana getirmiştir. Suudi Arabistan'daki bedevileri yerleşik bir hayata geçirmişlerdir. Suudi Arabistan devleti kurulduktan sonra İhvan teşkilatının mensubları orduya alınmıştır. Ertaviyye İhvan'ının en bilinen ismi Faysal ed-Deviş'tir. Daha sonra isyan ettiği için hapishanelerde çürümüştür.
Abd'nin kurduğu ihvancıları kastetmiştim.
Müslüman Kardeşler örgütü çok eskidir. 1948 Arap-İsrail Savaşı'ndan sonra Mısır başbakanı Mahmud Nukraşi Paşa'yı öldürmüştü onlar. Bunun üzerine intikam almak için örgütün kurucusu Hasan el-Benna'yı öldürdüler.
Müslüman kardeşler yanılmıyorsam Osmanlı döneminde'de vardı. Şu kavakçı ailesi onlara üyeydi galiba. Öyle bir şey okumuştum.
Bunu bilmiyorum ama evet Müslüman Kardeşler örgütü eskidir.
Kuzey kore vefalı çıktı
Çok iyi