ders oluyor mu yüksek lisanslarda, sistem nasıl? Kendi işimle meşgulüm ve sürekli sabahtan üniversiteye derslere katılamayacağım. Daha rahat bi ortam istiyorum ve çok pahalı olmayan program.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
İkamet almak için tek çözüm bu değil, üniversite hakkında bilmiyorum ancak bir çok arkadaşım kolay şekilde ikamet alabildi.
Nasıl? Ben türistik amaçlı ikamet almaya denedim fakat olumsuz sonuçlandı. Şimdi bu dönemde çoğu ilk türistik amaçlı başvuralara red geliyormuş, eskisi gibi değilmiş, ve yeniden başvurmak için 6 ay beklemeliyim.. Ev tuttum 3-4 ay orada yaşadım düzenimi kurdum ve sonra ülkeden çıkış yapmak zorundaydım.. . Lütfen daha fazla bilgiye sahipseniz paylaşırmısınız
Uyrugun neresi? Benim tanıdığım kişiler Rus ve Türkmendi.
Makedonya
Bir dil okulu ile denedin mi? 4 ay önce arkadaşım oturum izni aldı tekrardan. Veya sigortalı bir iş bulup denedin mi? Süreci tam bilmiyorum ve seni yanlış yönlendirmek istemem
Sigortalı bir iş belki bulabilirim işe gitmeden sigortamı öderim fakat süreç nasıldır bilmiyorum araştıramam lazım, bana en kolay o gelir. Dil için başvuramıyorum çünkü o kısa dönem ikamete dahil ve ben yeni reddedildim.. daha 5 ay geçmesi lazım sanırım
Kaç aydır Türkiye'desin? Zaten başvuru olumlu sonuclanması için belirli bir süre geçirmek gerekiyor diye biliyorum. Çünkü oturum iznine başvuran kişiler genelde bir kaç ay Türkiye'de geçirmiş oluyor. Eski iş yerimde bir kişinin oturum izni süresi dolmuştu ancak deport etmek yerine para vererek oturum yenileme yapmıştı. Konsolosluk ile bağı koparmayin yardımcı olacaklardır
Ben 3.5 ay ordaydım, ondan önce 3 senedir her ay geliyordum. Ev tuttum ama ilk başvurumda red yedim.. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, beynim doludur ğniversiteye önceden gitmek istyordum ama bu kaostr yapamayacağım gibi, fakat en kolay seçenek öğrenci olarak oturma almak.. Bilmiyorum, burdaki konsoloslukla mı..
Olur bu is ama sana pahalı ya patlar... sevgilin yoksa olur bu is
Evlen diyecekseniz evlenmek istemiyorum
Birçok yolu var bu işin
Istersen formaliteden nikah yapalim istedigin ikametgahini alirsin bende İstanbuldayım zaten bosaniriz işlerini hallerince
😄😄 Nasıl bi teklif bu, sen neden hernagi birine evlenelim diyorsun
:) ben bekarım tamamen ihtiyacin oldugu icin işin görülsün diye diyorum zaten isin bitince bosaniriz dedim farkindaysan:)
Herkes kaçak yaşayıp gidiyor sende yasankim. ne diyecek
İşte ben kaçak durumda yaşayamam, istediğimde ülkeme gitmek istiyorum ya da farklı ülkeye gezmeye..
Formalite icabı evlen o zaman biriyle anlaşır bosanirsiniz sonra
İstemiyorum öyle bir evlilik, sigortalı iş bulup sigortamı ödesem nasıl olacak bilmiyorum..
Aslında biri istekde bulunsa seni çağırıp işyerinde resmi çalıştırma beş yıl içinde ama aralıksız çalışacaksın o zaman vatandaşlık alabilirsin var mı öyle bı tanidihin
Ya ben baştan geleyim sonrasına belki başka sebepten kalırım ama işte bunu anlayamıyorum, ben bir yer bulup sigortamı ödersem ikamet nasıl alırım
Önce o iş yerinin talepte bulunup seni resmi olarak çağırması lazım yoksa sen gelip iş bulupta girmiyosun o kaçaga giriyor eğer böyle bı imkan varsa oda olur
O iş yerden beni nasıl resmi çağırabilir diyelim ki iş buldum ve benim üzermde sigorta yaparlar, ben basıl giriş yaparım nasıl ikamete başvuru yaparım
Tanıdığım bı iş yeri olması lazım ya da biri ikamet ayrı iş yeri vatandaşlık ayrı değerlendiriliyor
Arkadaşım daha iyi biliyodu bı ara birilerine yardım etmistj öyle sorarım yine senin için ama bildiğim kadarıyla ikamet için bı tanidihin sana resmi olarak yer goatermesi gerekiyordu sanırım ikamete basvuruyorsun bir senelik oturma izni veriliyor ama çalışma iznin yok onu veemiyorlar o kadar burada kalmışsa. İllaki öyle tanidiklarin vardır burada
Pek analamdım seni, evet ikamet alırsam çalışma izni almıyorum, fskt çalışma izni alırsan otomatik oturma izniye geçerli oluyor ve kalabiliyorum ülkede. Nasıl bi tanıdıklar anlayamadım
Çalışma izni ayrı
İkamet ayrı
Sana hangisi lazım
Ben ulkede yasal olarak kalmak istiyorum. Türistik amaçlı ikamete başvurdum fakat bu dönemde ilk başvurulara red kararı veriyorlar. Yine aynı sebepten başvurmak için 6 ay geçmesi lazım.
Çalışma izni alırsam eğer yasal olarak kalabilirim ülkede bana da bu lazım
Şimdi üniversiteye başvurup öğrenci vizeyle gelmek mi mantıklı yoksa iş bulup kendi sigortamı ödeyip çalışma izni almak mı..
Şu an ülkeye giremiyosun bu yüzden gelip işe girip çalışma izni Alman teknik olarak mümkün değil
Bunu aşmak için eğer tanidihin biri varsa Türkiye'de veya artık nasıl irtibata geçersin bilmiyorum ama bı os yeriyle görüşüp seni çalıştırmak iç n talepte bulunursa resmi olarak hem çalışma izni alabilirsin hemde ikemat alabilirsin
İkameti kaldirmamislardi bizin arkadaşa aldığımız zaman demekki şu an vermiyorlar ondan haberim yok
Ogrenci olarak gelebiliyomusun peki var mı o imkanin
Şu an ilk başvurda türistik amaçlı ikamet almak sıkıntılıymış.. Ben belki beni işe gösterecek firma bulurum. Fakat o firmaya çok uğraştıracak miyim? Sadece talepte mi bulunması lazım?
Evet çalıştırmak için eleman olarak isteyecek seni
Ne kadar uhrastirmali bilemem normal yasal prosedür işteturist olarak gelip ikamete basvuravaksin klasik prosedür genelde öyle yapıyorlar sonra ise girince patronunla konuşur anlasirsiniz bazı şirketlerde bu işleri yapıyor ücretini alıyor Aksaray'da vardı öyle yerler
Nasıl yapıyorlar mesela, sigortamı kendi karşılıyorum ve onlara her ay mi üçret ödüyorum. Bir tanıdığım vardı kendisi söyledi işe gösterelim seni bulalım diye kendisı tanıdıkları var o yüzden nasıl olabilir bilmek isterim
Hangisini soruyosun şirketler bilgilerini alıyor ucretini alıyor ve senin ülkeye girişini işini yasal işleri hallediyor gelip calisiyosun onlar ilk baştaki işler için ücret alıyor işe yerleştirme komisyonlarini alıyor başka tefferruatini bilmiyorum sigorta paranı çalıştığın yer yatırır sen yatiramazsin ama onuda anlaşır ben yatircam dersen onu bilemem
Hangi. Ulkenin Vatandasisin? Turkcen cok iyi gorunuyor.
@ShelbyCobra Makedonyalıyım
Evet şey demek istedim, zaten çalışmayacağım sadece resmi olarak işe görüneceğim için sigortamı kendi karşılarım elden veririm fakat çok yorucu çok yıprandım en iyi seçenek nedir bilmiyorum. Öğrenci olarak süreç nedir daha kolay mı acaba.. 3 ay bekleyip sonra girip mi yapsam, ki 3 ay çok fazla geliyor bana..
Öğrenci olarak gelirsem eğer şimdiki başvurulara başvurururm, ama psikolojim çok düştü diye güçüm kalmadı
Buraya üniversite icin geliyorsan ögrencilik basvurusu alabiliyorsun zaten..
Başka şehirde olmazmi...
Tetova yakınmi sana
1-2 saate uzaklıkta diyelim. İstanbul'da yaşamak istiyorum.. zaten ev tuttum 4 ay ordaydım, ondan önce sürekli her ay geliyordum.. şimdi ikamet alamayınca geri döndum, ve yeniden farklı bi sebeptrn başvurmak istiyorum
Detaylı konuşalım istersen bunları yazarmisin...
takip ettim
Yabancısin ama Türkçe bu seviyede? Ajjan mısın aq
Güldürdün beni 😄😄, ajan değilim, yabancıyım ve akıcı bir şekilde konuşabiliyorum, buna rağmen ikamet alamadım, ama hiçbir şey bilmeyene bedava veriliyor..
İsrailli olabilir misin
Makedonyalıyım, türistik amaçlı ikamete başvurdum fakat ilk başvurumdu ve olumsuz sonuçlandı, çoğu kişiye ilk başvurularda red geliyormuş.. birdaha aynı sebepten başvurmam için 6 ay geçmesi lazım..
Bizim devlet vermiyorsa vardır sebebi israrin işe yaramaz.. kesin bir şey vardır sicilinde
Öyle olmuyormuş işte, türistik amaçlı olduğu için çok fazla yabancılar başvuru yapıyor ve ilk başvurda yüzde doksan red geliyormuş. Sonradan danışman şirketlerden öğrendim. Fakat farklı amaçlı başvuru yapıp alabiliyormuşuz.
Evlen iş hizlansin
Evet en kolay o fakat oturma izni için evlenemem karakterime ters geliyor..
Karşılıklı anlaşırsan olur ne olck
Nerelisin
Makedonyalıyım
Avrupada neden okumuyorsun
Okudum, şimdi İstanbul'da yaşamak istiyorum, ev tuttum 4 ay yaşadım düzenimi kurdum ama ikamet alamadım..
Hangi ülkede okudun
Ohh lütfen önemsiz bir konu derdim başka zaten yıprandım
Makedonya. AB uyesi bir ulke. mi?