Yıllarca kızgın çöllerde ABD ve Rusya'ya karşı savaşmış galip gelmiş, İsrail'i pekmez yapardı. Bazen keşke Afganistan İsrail sınır olsaydı diyorum. Taliban mücahitleri, İsrail'le savaşmak için can atıyor. Taliban, İsrail'i tanımıyor hatta İsrail'le ilişki kurmanın İslam'a ihanet olduğunu nitelendiriyor.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Talibanı kuran ABD. Pekmez yaparsa gelsin görelim. Bu zamana kadar neden gelmediler. Ümmeti zor durumdayken neyi beklemişler 🤣
Taliban'ı Kur'an ABD mi, sizi kurduğu gibi mi 😀 sana Taliban'ın katlettiği babalarınızı gösterim mi ama ağlama bak
ABD Başkanını lobi belirler. ABD İsrael'e hizmet eder. Ben sizler gibi duygusal değilim ağlamam merak etme
İsrail tüm dünyayı yönetiyor şüphemiz yok ama Gazze'ye giremeyecek kadar korkak bir ordusunuz bunuda biliyorsun. Kur'an da çok güzel bir ayet var bak
Korunaklı şehirler ve duvar gerisi (siperler) olmaksızın, sizinle topluca (göğüs göğüse) savaşmazlar. Kendi aralarındaki savaşları çetindir. Sen, onları bir (lik beraberlik içinde) sanırsın. Oysa kalpleri paramparçadır. Bu, onların akletmeyen bir topluluk olmasındandır. (59/Haşr, 14)
Korkaklık değil, korkak olsa bu kadar operasyonu yapmaz. Kar zarar hesabını iyi yapar İSRAEL. Kuran konusuna gelince bu sizin için geçerli bir şey çünkü sizin kitabınız. Bizlik bir durum yok ortada bağlayıcı. Teşekkür ederim değerli yorumların için.
Hükümet ağır kayıptan korkuyor ve bunu biliyor daha geçen bedel ödemeye hazırız diyip yine ertelediniz. Sende çok iyi biliyorsun İsrail askeri karada vasat, hava gücü gerçek güç değildir. Eğer gerçek güç olsaydı girerdiniz. Bu ayet sizin için indi, tek bizi bağlamıyor
Ayrıca tanrı 7. Gün dinlenmez çünkü Tanrı bir canlı değildir, bir varlıktır. Yaratan nasıl yorulur yahu biraz akıl biraz mantık. Bu akılsızlıkla 7 Ekim cehennem oldu, daha çok 7. Günler gelecek.
Daha rehineler var. Hamas kadın bebek çocuk yaşlı kaçırdığı için. Tüneller de vatandaşlarımız. Bu takas olmadan operasyon başlamaz. Ve Operasyon başlarsa da emin ol hesabı kitabı iyi yapılıp başlar. Bostana girer gibi düşman topraklarına girilmez.
Bostona girer gibi düşman topraklarına girilir ve ne kadar asker öldürülürse o kadar kârdır. İsrail tarihinin en büyük kaybını yaşadı bu travma İsrail halkının artık evlerinde güvende olmadığını ömür boyu gösterecek. Hamas İsrail sokaklarında cirit attı işgal işte tamda budur. Biliyorsun ki müslüman, rehineye zarar vermez rehineleri yine siz öldüreceksiniz ve Hamas'a ithaf edeceksiniz.
Zarar vermez mi? Yakılan, tecavüze uğrayan kadınlar, karnı dedişilen hamile kadınlar, vurulan yaşlılar, hepsi hamasin eseri. Ha hamasi Müslüman saymıyorum dersen ayrı
Hahaha kendi propagandanıza inanıyorsun he, hem sahada hem medyada bir ülke bu kadar mı ahlaksız olur. Tüm dünya bunların yalan olduğunu, delil ve belge olmadığını biliyor. Liderler de biliyor siz buna inanın belki bu kin biraz hırslandırır ama zannetmiyorum eliniz ayağınız titreye titreye gireceğiniz Gazze cehennem olacak 😀 dünyanın gözünde İsrail şu an katil bir devlet tüm dünya Hamas'a atılan iftiraları değil İsrail'in katlettiği bebekleri görüyor. Sizi destekleyen ülkelerde binle onbinlerce Filistin mitingleri var. Siz oynayıp siz gülüyorsunuz
İsteyen oynasın isteyen zıplasın, neticeye bak. Bu olaylar durduk yere başlamadi. senin ananı karını evladını öldürseler, tecavüze uğraşanlar ne yapardın. İki yumruk atıp bırakır miydin
İran hamasi ve Gazze'yi sattı.
Kendi propagandanıza inanacak kadar aklını kaybetmişsin, tüm dünya buna delil yok diyor sizde delil sunamadınız halen aynı şeyi söylüyorsun biraz akıllı ol gerçekler üzerine konuş. Festivalde 260 ölü dendi, ölülerin fotoğrafları nerde? Kafası kesilen bebekler nerde? Tecavüz belgeleri nerde? Anca kendinizi kandırırsınız. Müslüman sivile bilerek zarar vermez sizin gibi savaş ahlakı olmayacak kadar gaddar aşağılık mı sandın Hamas'ı. Hamas sizi yerle yeksan edecek Gazze'ye girmenizi dört gözle bekliyorum.
Terörü övmek terör suçludur. Ben de videolar var sana kanıt olarak. X den atarım istersen
Bebek katilinden daha aşağılık teröristler yoktur bak dünyaya İsrail'in ne duruşu ne onuru kaldı, tüm dünya aşağılık bir terör devleti olduğunu gördü ve sokaklarda protesto ediyor.
Protesto edenlere bakma ülke politikasına bak. Avrupanin göbeğinde, amerikanın lüx hayatı içinde atıp tutmak. Kolay. Gel o zaman cepheye katıl. Yok. Yemez.
Cephede savaşacak yüreğiniz yok ki katılalım, o yüreğiniz olsaydı zaten Gazze'ye girer savaşırdınız. Biz ancak kolay bir yem oluruz, öldürmeden ölürüz boşu boşuna.
Kardeş Filistinliler dirense Filistinliler de yer benim aklım almiyor
Yahu küçücük şehir havada bombalar durmuyor adamlar çıktığı an bomba yağacak imkan yok Filistinliler için
Kardeşim savaşmak ayrı bı meziyet isyan etmek anladın zaten olceksen can almadan can vermem en azimda elimde geleni yaaprim diğer milletler farkımız budur zaten bunu yaapbilsrlerdi İsrail bunlara yeltemezdi
Yahu can almadan can vermekten daha kötü ne olabilir o halde bu mantıkla Gazze kalmazdı. Bak İsrail'e girenlerin hepsi İsrail askerlerini talan etti de can verdi doğrusu budur biz işgal altında değiliz bize kolay ama onlardan eksilen eksidir.
La ne anlatıyorsun adamlar savasmiypr savaşan bir avuç hamasli var 500 bin kişi savaşmaya kalsın bak baklim ne oluyor boş konusuyosun ya
Taliban abd ile ters düşmüş görünse de hâlâ aynı gemideler.
İstese yine yer 🤣
İmkan yok sınır olarak
Zamanla bu işler ağır ilerler😂
Taliban y... yerdi
Sen oturduğun yerden yorum yap knk boş ver savaşı filan İsrail'in karada ne kadar tecrübesiz olduğunu bile bilmiyorsun, Barbie izle barbie
Taliban abdyi yenmiş öyle mi? O zaman dünyanın en güçlü ordularından ilk 3 e girer bu örgüt gitsin kurtarsınlar Filistini
Bak boşuna Barbie izle demiyorum, Filistin'e nasıl gidecek bana bir güzergah göster, Taliban tanınmadığı için hava kuvvetleri yok. Suriye ve Irak üzerinden de geçemez zira devletleri Taliban düşmanı
Adamların silahını kim temin ediyor neyle savaşarak yenmişler abdyi rusyayı taşla sopayla mı? Ya da silahları varsa bu silahı kim temin ediyo onlara? Adamların hava kuvveti yok gelmiş diyosun pekmez ederdi.
Adamların silahları düşmandan kalan ganimetler ve bazı İslam ülkelerinin yardımı. Taliban başa geldiğinde tüm dünya İslam ülkelerince tebrik edildi. ABD kaçarken götüremediği mühimmatları zırhlıları kullanılamaz hale getirmeye çalıştı ama çoğunu Taliban mücahitleri onardı. Dünyada ABD'ye mühlet verip kovan tek yönetim Talibandır. Eğer Taliban ABD projesi olsaydı şeriat değil demokrasi olurdu. Taliban sahada karada İsrail'i yer
Abd yıllardır afganistandaydı taliban kaç abd askerini öldürdü
ABD neden çekildi sence? ABD Afganistanda çok büyük kayıp verdi buna ekonomide eklenince geri çekildi. Taliban'ın ABD askerlerini talan ettiği yüzlerce video görebilirsin aradığında. Bu ayet herşeyi açıklıyor bak İsrail Gazze'ye giremiyor.
Korunaklı şehirler ve duvar gerisi (siperler) olmaksızın, sizinle topluca (göğüs göğüse) savaşmazlar. Kendi aralarındaki savaşları çetindir. Sen, onları bir (lik beraberlik içinde) sanırsın. Oysa kalpleri paramparçadır. Bu, onların akletmeyen bir topluluk olmasındandır. (59/Haşr, 14)
burada abd askerlerinden mi bahsediyor?
Hayır genel olarak kâfirlerden bahsediyor. ABD askerleri Afganistan'da karada elinin ayağının nasıl titrediğini itiraf ediyordu. şu an İsrail'in sınırdaki askerleri gibi psikolojileri bozuldu intihar vakaları, akli denge kayıpları çok fazla
ABD bilerek çekildi Afganistandan. Alacağını aldı orayı boşalttı milyonlarca Afgan ülkesini terk etti. Uçağın lastiğine sığınıp kaçmaya çalışanlar abd askeri değil Afganlardı. Onca mühimmatı da bilerek bıraktılar
Onca mühimmatı Taliban kabili 1 günde ele alırken nasıl götüreceklerdi? Üstelik Taliban mühlet vermişken? O kaçanlar hırsızlar, tecavüzcüler ve bacha baziciler, Taliban bunları öldürüyor. Kalanlar şu an Afganistan'da güven içinde yaşıyor, Afganistan'da son 2 yıl suç oranları tek hanelerde. Cinayetler nerdeyse durdu, bu kadar yoksul ülke olup hırsızlığın nerdeyse olmadığı kaç ülke var?