Provokatıf paylasım yapmayın silerım. SÖMÜRÜCÜ ülke hangısı neden Filisin devlet olarak kabul edşlmıyor. Beyni omuzları arasında faaliyet gösterenler yazsın
İsrail i hastane bombalamasından sonra tekrar ülke olarak kınıyoruz

Provokatıf paylasım yapmayın silerım. SÖMÜRÜCÜ ülke hangısı neden Filisin devlet olarak kabul edşlmıyor. Beyni omuzları arasında faaliyet gösterenler yazsın
İsrail i hastane bombalamasından sonra tekrar ülke olarak kınıyoruz

Unutulan bir şey var maalesef, Yahudiler'de bu topraklarda yüzyıllardır yaşıyorlardı. %100 diye gösterildiği zaman da o topraklarda Yahudiler vardı. O topraklarda 2 bağımsız devletli bir çözüm üretilmeli. Tabi ki şu an yapılanlarda sivil halkın gördüğü zulümler iki taraf için de kabul edilebilir değil. Ama objektif bakmak gerekirse Kudüs başkentli bir Filistin'in kurulması için Filistin'in tüm dünya kamuoyunu arkasına alması lazım. Barıştan yana hareket etmesi lazım. Hamas'a prim verirlerse bu İsrail'in ekmeğine yağ sürer, ki öyle oldu. İsrail hükümeti zor durumda ve halk haftalarca Netanyahu'ya protesto gösterileri yaptı. Tam o anda Hamas bir saldırı başlatarak resmen Netanyahu'ya can suyu vermiş oldu. Ben Hamas'ın danışıklı dövüş yaptığını düşünüyorum ve Filistin halkını temsil ettiğine inanmıyorum. Filistin halkı ve hükümeti Hamas ile arasına mesafe koymalı ve kamuoyu desteğini alarak Kudüs başkentli devletini kurmalı. Yoksa böyle yayılmacı İsrail'in işgalleriyle ellerindeki toprakları da kaybedecekler ve olan masum sivillere olacak.
Bugün Osmanlı'ya ihanet eden tüm topraklar da bir savaş durumu oluyor bence. Yani o günlerden kalma şeyler acı verici. Tabi İsrail kurulmadan önce toprak satımı da olmuştur. Yahudilerin hepsi siyonist değil ve bugün yapılan katliamı protesto eden yahudiler de var. Şu var ki Hamas Gazze'yi düşünmeden bu işe girişti. Ya istiklal ya ölüm diyeceksin vur kaç ile Gazze'deki masumları hedef yapamazsın. Oyun içinde oyun dönüyor. Hedef İran olacaktır gibi Avrupa ve ABD için. İsrail de istediği gibi orada hareket edecek işte. Neyse zaten hastane bombalanması izledikten ve hastane içini gördükten sonra psikolojisi gidiyor insanın. Sadece çocuklara dokunmasın savaşlar yeterli. Onlar savaşın değil barışın melekleri.
Cevap
4Cevap
Masumlara olan oluyor sadece bu savaşta..
Yahudilerin ibrahim döneminden beri israilde olduğunu daha sonra sürgün edildiklerini yahudilere ait süleyman mabetlerinin sürekli yıkıldığını sonra müslümanların fırsatçılık yapıp süleyman mabedenin oraya mescidi aksa yaptıklarını falan biliyor musunuz misal? Osmanlıda bir çok toprak aldı israilde almış ingilizlerde keza öyle. Güçlü olan hükmediyor ne diyeceğiz başka. Masumların ölmesi doğru değil elbette kimsenin ona lafı yok. Misal şuanda bizim ülke araplara sürekli toprak vatandaşlık satıyor. Bu mantıkta araplarda istilacı. Aynı tepkiyi araplarada verin bir zahmet.
Yıllardır bu savaş var ama bugün tamamen silmekten bahsediyor israil eline o fırsatı hamas verdi bence Filistin iran taktığın zaman orta dogu aynı dine mensup ama daha birbrlerine destek olmaktan acizler yani güçleri yok israil güçlü sahipsiz oluncada bunlar yaşanıyor işte olanda kadın çocuklara oluyor parkta oynaması gereken çocuklar bugün ölüyor
Hamasın işgal altında olan topraklarını geri getirmek için saldırması kadar doğal bir şey yok. Bebek öldürmüşler kafalarını kesmişler hikaye bir tane bile kanıt yok. Ama israilin işlediği suçların önü arkası kesilmiyor. Haritadan silinseler rahatlarız
Ne kadar çok yahudi hayranı varmış sitede. Yorumlar çok şaşırtıcı.
Şehit olanlara da "oh iyi olmuş" deyin de katmerlensin hümanistliğiniz (!)
Ben vatan toprağını satan atalarımıza ihanet eden bi milletin yaşadığı karmayı görüyorum
Savaşların tek kaybedeni siviller ve masum çocuklar maalesef.
Her ülke bir yeri ele geçirmedi mi güçlü olan alır bu kadar basit
Belki de Hamas kendi bombaladı sırf provoke etmek için
Haritaya bakınca arap dünyasının ne kadar aciz ve boş yaşadığını görüyorum.
Zavallı halk bir avuç kalmslar
hitler soyunu kurutsaymis keske
Kına tabi
Sende
Kınadım, oldu mu?
Bakamadım
Kınadım hemde bi 10 kere inşallah faydası olur
Amin
Bu kadar toprağı savaşla mı aldı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?