Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.

Yav bu yıla kadar 20 dk değildi de ne oldu hangimiz okulda yiyemediği için açlıktan öldük? Bazı şeyler gündeme perde çeksin diye bilerek büyütülüyor bence. Yok efendim bir öğün ücretsiz verilsin aman süre uzun olsun bilmem ne... Başka dert mi kalmafı?
Yıllar içerisinde bu eğitim sistemi niye bu kadar değişiyor anlayamıyorum 20 dakika teneffüs bana oldukça fazla geldi Acaba neyi düşünerek bu kadar dakika sayısını fazlalaştırıyorlar anlamak gerçekten güç diye düşünüyorum
Saçma. Kahvaltı sabah okula gelmeden yapılmalı. Öğle arası molası ise öğle yemeği için oldukça uzun olsa gerek. Takip ettiğim kadarıyla mevcut bakan son 2 halefinin aksine uygunsuz ve kimisi uygulanabilir olmayan kararlar veriyor.
Bizim zamanımızda 15 dakika mıydı yoksa 20 mı hatırlamıyorum. Tüm gün ise 45 dakika falan olsa daha iyi olur. Yemek yedikten sonra çay ve muhabbet için de vakitleri olur
Cevap
28Cevap
bence iyi fikir
Ben 2000 dogumluyum ve bu bizim zamanimizda vardi. Kaldirildigindan bile haberim yoktu. 20 dk uzun teneffuste beslenmeleri cikarir yerdik. Kucuk cocuklara makul bir sure anca yiyorlar, agir agir. Ama eğitim sistemi o kadar yapboz oluyor ki, herhangi bir karar var miydi, yok muydu takip edilmesi zor. En son benim zamanimda vardi zaten bu. Kaldirilip ustune tekrar getirildiginden yeni haberim oldu. Surekli boyle seyleri, sinif gecme yonetmeligini, devamsizliklari, müfredatı değiştirmesek artik. Yazik günah gercekten. Hem cocumlara, nesillere yazik oluyor. Hemde mufredata konu ekle cikar her yil binlerce kitap basiliyor en bastan. Hem meb basıyor, hem diger yayinevleri. Bir onceki senekiler boşa gidiyor. Üniversite, kpss ogrencileri falanda surekli her sene yeni konu anlatimi aliyorlar. Mufredat degismistir. Turkce de birlesik yazilan bir kelimeyi ayirmislardir, yanlis bilgiden soru kaybetmeyeyim diye bir de her sene sinava hazirlik ogrencilerine de ayri masraf oluyor. Bu kadar israfa gercekten yazik gunah. Surekli sistem degistirerek cocuklari da israf ediyoruz, okuldan sogutuyoruz. Belli bir sistem oturtmak lazim ve her yeni gelen bakaninda bu sisteme uymasi lazim. Kendi olusturdugu sistemi ulkeye uymak zorunda birakmamasi lazim. Boylece kitap, kagit israfi da onlenmis olur yani şu benim dusundugum basit seyleri kimse düşünüp uygulanamıyor mu anlamiyorum.
Onun bi önemi yok. Onun yerine öğlen sıcak bi çorba dağıtsınlar çocuklara.
Kışın hastalıktan kırılıyo çocuklar. Eve gelseler dert. Okula yemek götürsen sıkıntı. Veliler girmesin yasak deniyo. Kuru kuru poğaça börek kemiriyo çocuklar.
Bizim okulda yemek saati var yemekhanede yiyorlar yine doymuyorlar 2 saat yapsam yine doymaz benimkiler ısıdkkdkslla bazı okullarda vardı zaten bu ama hepsinde olması çok iyi olmuş minnoşlar rahat rahat yesinler
Ben olsam her okula bir yemekhane yapar, tenefüs 30 dakika olur ve herkes ücretsiz bir şekilde yemeğini, meyvesini vs. yerdi. Suriyede yaşıyoruz sanki 5-10 dakikalık tenefüste 60-70 TLye çocuklar tost ayran gibi sağlıksız şeyler yiyor.
Almanya da teneffüsler 15-20 dakika. En azından benim dönemimde öyleydi. Onu örnek alarak bir model oluşturmuş olabilirler. İsabet olmuş. Çocuklar aynı zaman da biraz nefes alıp kafalarını dinlendirebilirler.
Olması gereken budur ve bu güne kadar nasıl düşünülmemiş ve yürürlükte değildir akıl alır gibi değil. Bir şeyler değişiyor ya bu da iyi zararın neresinden dönersek kar
Olabilir bir yandan bazı öğrenciler (özelliklede lise öğrencileri) beslenme için 10 dk yetiştiremiyor evde kahvaltı yapamıyor diyorum bir yandan teneffüsler kısaltılıp okul erken bitirilip öğrencileri sıkmasınlar diyorum
Eskiden de vardı aslında. Bir tanesi uzun sürerdi. Mutlaka yapılmalı. Çocuklar bir nefeslensin
Eskidende böyleydi. Bu eğitimsizler eğitimle ilişki kuramadıkları için yine eskiye dönüyorlar. Hiç dokunmasalar daha iyi.
20 dakika mi o ne öyle ya cok az bence ögrenciler icin teneffüs en fazla 30-40 dakika civarinda olmali
Güzel bir şey çünkü aç karna hiçbir şey anlayamazlar ama yedikleri yiyecekler sağlıklı besinler olmalı abur cubur olmamalı
Okul dönemimde hatırlıyorum, 1 teneffüsümüz böyleydi zaten.
Hatta beslenme teneffüsü deniliyordu ilkokulda. :)
Harika fikir beslenmeyi 5 10 dakika da yapmalarını bekliyorlar yarm yamalak ne yapacak bu cocuklar
20 dakika değil isterlerse 5 saat yapsınlar veya 5 dakika. Sistem bozuk sistem ne zaman anlayacaklar aw
Öğrencilere ulaşım bedava olmalı ve 1 öğün bedava verilmeli.
Zaten öyle değil mi ben 2021 de mezun oldum her yıl ilk teneffüs 20 dk oluyordu
Bizim 50 dakika öğlen aramız vardı lisede bir an o aklıma geldi gayet yerinde bir karar olmuş👌👌
Öğretmenlerin mesai saatini uzatmaktan başka bir şey değil amaaan
Çocuklar için iyi olur 20dk da ne oyunlar oynarlar kafaları dağılır.
Bence güzel bir süre hem karınlarını doyurmak hem dinlenme hem tuvalet ihtiyaçlarını görmek için
Zaten öyle değil miydi? Benim zamanımda öyleydi çünkü. Yani ben ilk okuldayken.
Ben lisedeyken öğlen arası vardu 40 dakika çok iyiydi
Ben lisede iken 40 dakikaydı.20 gayet ideal bence
okulumda*
Yaaaa ne gerek var iyice saçmaladınız veletler açıldıktan ölüyor
Makul bir süre. Bizim zamanımızda teneffüsler 3-5 dakika olurdu ne olduğunu anlamazdık bile.
Kantinleri ucuza kapatsinlar 10 dakikada da beslenir o çocuk. Bir simit 12 lira olmuş mq
Küçükken uzun teneffüs vardı 20 dakika sürüyordu Aklıma o geldi
Ben ortaokul da kantine yetişirdik ama sıra gelmezdi küçük kantin olunca o kadar öğrenciye yetişmiyor iki kantin olması şart.
beslenmesi için yanına para koyan veliye ne diyeceksin
ya beslenme hazırlamaya nveliye
ya da para vermeyi
unutan veliye yaptırım olacak mı?
Yapılmalı zaten 1ler çok yavaş yemek yiyor ya da çekinerek öyle olması güzel olur yani
Çocuk tenefüste oyun oynarken ihtiyacını giderirken yetmez 10 dk
25 yıl önce ben ilk okuldayken 2. Dersin başında beslenme saati vardı. Kalktı mı o ya 😅
Bence 20 dakika yeterli 10 - 15 dk icinde acil birsekilde yiyorlardı ve yediklerindede bir şey anlamiyordular
20 dakika yapsalar ne olur öğrecilerde yemek alacak para yokki
20 dk biraz az ama haliyle ssonucta okul orası da ye koş derse
Atölye yerine öğrencileri okulda daha fazla tutmanın ucuz yolu işte
Öğle arasını kurcalamasınlar da ne olursa olsun
Yüz yılın buluşu olabilir. 😃😃
Yemek zaten 20-30 dakika sürüyordu
Önceden de öyleydi zaten
Öğle arası vardı zaten
Şimdi mi akliniza geldi jdjdjs
Öyle değil mi zaten öğle vakti
Bizim zamanimizda öyleydi
Sonunda biri sunu dusundu ya😂
Yarım saat idealdir tabi yetkililer daha iyi bilir
Zaten 40 dakikalık öğle yemeği arası var.
Ogle aralari var zaten
Mantıklı benim zamanımda tenefüs 5 dka oluyordu
Ama zaten bizim beslenme saatimiz 40 dk 😒
Bence güzel bir uygulama olmuş
Zaten öğle arası 1 saat
Güzel olmuş bizim zamanımızda 5 dkydı
Yemek süresi için güzel gelişme bence🍀🗝️
Güzel olur öğrenciler açısından
İşte bunlar hep gündem değiştirme çabaları..
Biz yanlış zamanda doğmuşuz
Her tenefus olursa fazla olur
mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?