Nedir bu şey, bir devlet terörü mü, vahşet mi, felaket mi, sizce nedir?

Nedir bu şey, bir devlet terörü mü, vahşet mi, felaket mi, sizce nedir?

Hamas’ın geçen günkü İsrail’e olan saldırısı, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferinin intikamını alma girişimidir. İsrail Dağlık Karabağ savaşında daima Azerbaycan'ı desteklemiştir. İsrail Azerbaycan’a 1.5 milyar dolarlık silah satmıştır. Azerbaycan İran ve Ermenistan tehdidine karşı İsrail'i destekler. İran ise Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferini İsrail'in zaferi olarak gördü. Bu savaşta İran Ermenistan'a destek verdi. Azerbaycan'ın zaferi üzerine İran, taşeronu olan Hamas'a İsrail'e saldırması için emir verdi ve Hamas bu emri yerine getirerek İran'ın taşeronluğu vazifesini görmüştür. Zaten İsrail cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Hamas emri İran’dan almıştır dedi. Amaç İsrail'in Azerbaycan'ı desteklemesiyle Kafkasya'ya olan nüfuzunu bizzat sınırlarında dengelemektir. Azerbaycan Dağlık Karabağ’ı Türkiye ve İsrail’in gönderdiği silahlar sayesinde aldı. Filistinliler İran ve Ermenistan müttefikidir. Filistinlilerin halk önderi olarak gördüğü Filistinli George Habaş ASALA’nın kurucuları arasındadır. PKK’ya ilk silahlı eğitimi Bekaa vadisi’nde Filistinliler vermiştir. ASALA’ya da silahlı eğitimi Filistinliler vermiştir. İsrail istihbaratı Mossad Türkiye’ye yardım ederek PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında etki sahibi olmuştur. Aynı zamanda Azerbaycan ordusunda yahudiler vardır. Bunların bazısı İsrail vatandaşıdır. Yahudi olan Albert Agarunov Ermenilere karşı Azerbaycan’ı savunurken Dağlık Karabağ’da şehit olmuştur. İran, Ermenistan, Beşşar Esad Suriyesi, Lübnan Hizbullah’ı, Hamas ve İslami Cihad Direniş Ekseni'ni oluşturur. Batı ise buna şer ittifakı der. Diğer yandan 2020’deki Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ operasyonunda Suriye devlet başkanı Beşar Esad Ermenileri desteklediğini söylemiştir. Suriye ordusunda Ermeni nüfuzu vardır. Nitekim Hamas ve İslami Cihad gibi Filistinli örgütler de Suriye ordusundan askeri eğitim alır. Suriye’de 700 bin Filistinli yaşamaktaydı. kısacası Hamas'ın İsrail'e olan saldırısı, İsrail'in Kafkasya üzerinden İran'ı çevreleme politikasına İran'ın bir hamlesiydi. İsrail'in Azerbaycan ile çevreleme politikasına İran kendi proxy (vekil) kuvvetleri ile hamlede bulundu. Kısacası Hamas kendisi kaşındı efendim.
İsrail yıllarca Doğu Kudüs , batı Şeria, Gazze topraklarını işgal ediyor. Mescid -i Aksa"ya giriyor tahrik etmek icin. Ayrıca İsrail Yahudileri Almanya"nin isgalinde Yahudilere çok zarar verdi Nazi kamplarinda. Ondan sonra sürekli intikam ruhu ile aynı şeyi bu kez Filistinlilere yapıyor. Bu zamana kadar Dünya"dan BM, NATO"dan samimi bir ses oldu mu? Barış girişimi yapıldı mı? Iki devletli çözüm düşünuldu mu? 1967 yılı sınırlara gelişim oldu mu? Daha ötesi dünya devletleri bu savaşı bitirmek ister mi? Savaş ekonomisi devletleri ayakta tutuyor. Hamas"in yaptıği karşı tepki dahi olsa , sivilleri hedef almak haklı olan davasında haksız duruma düşmesine neden oluyor. Savaş suçu işliyorlar karşılıklı. Hamaslilarin İsrailli kadınlari soyup cignemeleri tasvip edilemez. Bunlarin ötesinde nasıl gözden kacar aynı anda üç noktadan saldırı? Planı yapan kim? Arkasında hangi devlet var? Çok soru var netleşmesi gereken. Giderek tırmanan bu savaşta sonu nereye gidecek? Ülkemiz bu savaşta barış telkin ederek devam etmeli. Itidal , sükunet , arabulucu rol üstlenmeli.
Zulüm falan yok her şey Rockafeller denen Yahudi siyonist köpeğin senaryosuna göre yürüyor büyük İsrail adına vaaad edilen topraklara doğru.. Arap denen köpeği çölde inşallah kutup ayıları düzer dileğimdir... Üzülmeyelim çünkü Arap+Yahudi = İbrani denen şerefsiz halk.
Cevap
9Cevap
11 Eylül benzeri bir durum. Hamad kışkırtıldı ve saldırdı. İsrail de dünya önünde "haklı" görülerek "kendini koruma" girişiminde bulunuyor. İsrail, saldırmak için hamasın ilk saldırısına göz yumdu ve mazlum durumuna geldi. Anca bu şekilde meşru müdafaa yapabilirdi. Bkz. 11 Eylül sonrası ABD'nin Irak ve Afganistana girip de meşru müdafaa yapması gibi. Sırf dümdüz etmek, yok etmek için bir miktar vatandaşının ölümüne göz yumuyor.. Strateji maalesef budur.
Bu şey İsrail in bile isteye başlattığı bir operasyon.
Yok mosad farketmedi yok Demir kubbe devre dışı falan hepsi hikaye.
Hatta Hamas denen örgülü bile İsrail kurmuş olabilir.
İç bes savaşçı ile İsrail gibi ful destekçili bir yere saldırmak intihar değil mi?
Her savaş katliam doludur
Bu tam bir barbarlk
Insani bir soykırm
Bir taraf daha üstn askeri teknoloji olarak ve hayati şartlar imkanlar olarak filistinlilern ark sabrı kalmadı en azndan korkak bir ırk olarak tanınmayacaklar
Dünya düzeninin somut bir yansıması. Bu dünya zaten güçlülerin dünyası ve onlarla menfaatin çatıştığında boyun eğmezsen kuralsızca seni sindirmek için herşeyi yaparlar.
Cumartesi günü insanlar teröristler tarafından katledildiginde yarın bir gün hepsi mağduru oynayacak demiştim. Hepsi birden mazlum olacak. Ama diyorum ki
Kasten bebek öldüren ve paylaştıkları emojiler ile bunu kutlayan İsrail bir terör örgütüdür ! İsrail'i destekleyenler de terör sevicidir !
Filistin savaşın durmasını istediğini söylemiş İsrail durmak yok diyor
Olan sivil insanlara oluyor , masum insanlar ölüyor
Ben buna üzülüyorum sadece. Kan akacak çok fazla.
vahşet bunun adı kesinlikle
yöneticilerin şerefsizliği
hamas kimin gazına geldi acaba
Savaşın kazananı olmaz. Ülkelerin siyasi rezilliğini masum halklar çekiyor.
Hamas İslami terör örgütünün sivillere vahşice saldırması sonucu başlamış olaylar fakat merak etmeyin İsrail gereğini yapıp terörü orta doğu topraklarından temizleyecektir.
İsrail resmi kanunu yasası ilan global olarak bm tarafından bile tanınan bir ülke. Filistin defacto, tanınmayan bir işgalci statüsünde şu an, üstelik hamas terör örgütleri listesinde. İsrail'i severim, Filistin'in ise hainlikleri nette çarşaf çarşaf var, görmüşsünüzdür ama sanıyorum işinize gelmemiştir. Gazze'nin su vanası bile İsrail'in elinde yani İsrail yaşamalarını istiyor diye yaşıyorlar. Doğru, eskiden çok üzülürdüm hatta naci el palestine diye sevdiğim bir şarkı vardı, o şarkıyı dinlerken Filistinli siviller için gözyaşı döktüğüm bile olmuştur. Agnostik olduğum için meseleye dinsel açıdan bakmamayı öğrendim, ayrıca bu son olaylarda en azından bu son çatışmada durduk yere şabat günü aniden sivillere saldırıp kadın çocuk sivil demeden teröristler tarafından katledilen insanların hesabının sorulması kimse kusura bakmasın bana yanlış gelmiyor. 1 İsrailli 1.000 Filistinliye bedendir Yahudilere göre. 2 bin İsrailli tum Gazze nüfusuna bedel yani. Yok öyle sivilleri katledip misilleme gelince ağlayıp zırlamak mağduru oynamak. Önce mağdur edecekler sonra mağdura yatacaklar. Evi camdan olan başkasının camına taş atmayacak. Bir terör örgütüne Filistin'i yönetsin diye iktidara getiriyorlarsa hamasın katliamından tüm ülke sorumludur. Konu bedel ödemeye gelince mi ağır geliyor? Sivilleri vurduk kondere daldık ama siz bizi vurmayın barışalım, oldu ya.
Resmii kanun (?) Can mı, kanun mu? Olaya sanırım dini açıdan bakmışsın, çünkü hiç insani değil by bakıl açısı. Bir yeri görmek, ötekini görmemek, olaya rovanşist bakman ilginç. Tarih insanların işine geldiği gibi yazdığı ideolojik çöplüklerle dolu, sen Çanakkale'ye git, oradaki Filistinlileri, Şam'lı insanları, Bağdatlıları gör. Kabul etmeyeceğini biliyorum ama bakış açında sorun var.
Bende herhangi bir problem yok merak etmeyin, teröre destek vermediğim için şaşırabilirsiniz ama sizin de saçmalamanız çok enteresan. İnancım yok diyorum dini açıdan bakıyorsun diyebiliyorsunuz bakın bu çok büyük bir psikolojik problem sizin için. Evet dünya üzerindeki terör örgütlerinin %99'u İslamı terör örgütü doğrudur ama konumuz bu mu? Ben niye terörist hamasa destek vermek zorunda oluyorum onu anlamadım? Evet İsrail Devleti gayette kanunu yasası olan legal bir ülke konumunda, Filistin adlı oluşumu tanıyan ülke bile yok doğru düzgün, KKTC gibi defacto hükmünde. Işid ile ters düştük silahlar bize döndü Ankara Gar Saldırısı ve daha niceleri ile yüzlerce insanımızı öldürdüler, terörist sizin teröristiniz de olsa hiç kusura bakmayın ben terörist sevici değilim, tüm terörist unsurlar imha edilmelidir, hatta böcek gibi itlaf edilmelidir. Kendine terörist dedirtmek istemeselerdi haması siyasi olarak tepelerine getirmezlerdi. Tarihi biliyorum bana boş yapmayın, 3-5 Filistinli gelmiş Çanakkale'ye diye o yıllar Lawrence ve İngiliz destekli Osmanlıya Araplar tarafından yapılan ihanetleri görmeyeceğimi mi sanıyorsunuz? Hainler elbet cezasını bulur, ama 100 yıl önce ama 100 yıl sonra ama mutlaka bulur. Ermenistan sevici Filistin, Kıbrıs'da Kktc sevmeyip Eoka örgütüne yardım eden Filistin, Osmanlı içinde vatan hainleri yine Filistin, ben böyle leş terör topluluğuna destek vermiyorum. İster Müslüman ister Yahudi, önce insan olsun. Filistinliler daha insan olmayı başaramamış. Suyunu, kuru gıdasını, temel yiyecek malzemelerini, akaryakıtını, elektriğini ve daha pek çok malzemesini İsrail ve BM karşılıyor bu nankör Gazze'nin, yardımlarla karınlarını doyuruyorlar ama füzeye, rokete, silaha para buluyorlarmış demek, aç kalsınlar da o füzeleri yesinler o zaman öyle doyarlar anca.
Tam da uazdığım gibi dini açıdan bakıyorsun olaya. İnanmıyor olabilirdin ama bu sevmediğin dinin insanlarına daha füşmanca bakmayacağın anlamına gelmez. İkincisi tanımadığın bir insanın psikolojik bir sıkıntısı olduğu tanımını koymak, problem değil ama bir taryışmada üstün gelebilmek için, başka şeyleri ortaya atmak sıkıntı. Tarihi gerçekten bilseydin, Arabistanın, Mısırın, Lübnanın Araplarının çok farklı olfuğunu da bilirdin, Osmanlı lehine o kadar savaştılar, diyelim ki haklısın ihanet ettiler hangi kanun, hanhi nizam, babanın suçunu çocuktan almayı doğru görür? Bırak kıtaları aşan bir ırkı, bir millete bile böylesi ırkçılık yapılması yanlış. Çocukların ve masumların suçu ne? Terör sevici diyorsun ama sınırları olmayan bir devletin terörizmini destekliyorsun. Çok çelişiyorsun kendinle. İsrail, su, gaz veriyor" diyorsun ama kimin suyunu, kimin gazını veriyor bilmiyorsun.
Sondan başlayayım, bilmediğimi nereden biliyorsun? Araştırıyorum ki konuşuyorum, boş yapacak, kendimi rezil edecek halim yok. BM ve Avrupa da dahil çoğu ülke Gazze için yardım yapıyor, İsrail'de yardım yapıyor, bu yardımları veriyor doğrudur tamamı kendisinden değil. İnancım yok dediğim halde hala dini açıdan baktığımı iddia ediyorsunuz, bu psikolojik bir sorundur diyorum açık açık neden anlamıyorsunuz? Böyle garip şeyler yapmayın bende bu cümleyi kurmayayım. Ön kabullerle ön yargılarla bir yere varamazsınız. Ben Haiti içinde çok üzülüyorum, onlar benim inancıma mı mensup? Yerel dinlere inanan bazı Afrika kabilelerine de bazen çok üzülüyorum, her zaman değil çünkü yokluk içinde 20 çocuk yaptıkları için bazen çok sinirleniyorum, o kadar üremeyin o zaman diye kızıyorum ama genelde üzülüyorum. Onlar ile aynı inanca mı sahibim? Yahudi miyim İsrail'i haklı görüyorum? İslam kötü, Musevilik çok daha kötü, Adem'in 5800 yıl önce dünyada olduğunu söyleyen Tevrat'ı hikaye kitabı niyetine bile okumak zulümdür benim için. Terörist sizin teröristiniz ise makbul mü oluyor? Ben terörün hiçbir türlüsüne sempatiyle bakmam, teröristlere karşı bir gıcığım var. Ben ne yapayım teröristlerin %99'u Müslümansa? Boko haram, taliban, el nusra, ışid, hizbullah, el kaide, hamas alayı islami terör örgütü, benim değil senin eleştirmen lazım neden Müslümanlar terörist oluyor diye. O yüzden boşuna bok atma, otur bir öz eleştiri yap ben nerede yanılıyorum diye. Sırf Müslüman diye terör örgütü mü desteklenir iyi misiniz siz? Yakın zamanda silahları bize çevirirlerse kaçacağınız bir sığınak hazır herhalde.
Işid'in Ankara Gar Saldırısında benim mahalle arkadaşım öldü, terör sevicilik size ne kolay geliyor. Yüzlerini bile gösteremiyorlar, böcek gibi yeraltında kaçak göçek yaşıyorlar. Işid'de bizim askerimizi yakarken alkışladınız mı yoksa? Hizbullah Konca Kuriş ve nicelerini domuz bağı ile katlederken de şakşakladınız mı? Geçin bu işleri. Osmanlı'yı da sevmem bu arada, sen şimdi onlarda Müslüman diye dersin. Yok, onlar oğlancı diye, 10 yaşında erkek çocukları ile münasebet kurmalarından tut kardeşlerine kadar katletmelerinden, İsrail gibi yayılmacı politika ile insanları fetih ayağına yerlerinden etmelerinden, Halife öldürüp Halifeliği alıp kendini kutsal gösterip şarap ve rom içmelerinden, 36 padişah arasında 3 tane akıl hastası 1. İbrahim, 1. Mustafa ve 5. Murad gibi delilere ülke yönettirdiklerinden, Vahdettin gibi Atatürk'e ölüm fermani verip 19 luk hatunlar ile biz Sakarya Meydan Savaşı'nda vuruşurken saraylarda evlenmesinden dolayı, sadece 2. Murad'ın bile Dracula efsanesini yaratmasından dolayı, 11 yaşındaki Vlad Tepeş'i Topkağı Sarayı'nda kirletmese bu kadar hınçlanmaz, on binlerce Osmanlı askerini kazığa oturtmazdı belki. Fatih Sultan Mehmed'in bir gayrimüslim erkeğe aşık olup insan dinini bile değiştirir o dilber için diye şiirler yazması, Kanuni'nin yine oğlanlara şiirler yazması yüzünden. Daha sayarım ama midem pek kaldırmıyor, ruzname diye kitaplar var, hangi milletin oğlanı yatakta nasıl onun anlatıldığı kitaplar. Erkek bedeni sıcak olurmuş, kışın iyi ısıtırmış padişah tavsiyesi. Sarı Selim diye bilinen Sarhoş Selim'den de içki tavsiyeleri yazardım da çok uzar boş ver. Dinle minle alakası yok, benim herhangi bir dinim yok ve inanmadığım hayali şeylere düşman olacak kadar aklımı yitirmedim. Olmayan peygamberler olmayan Tanrılara niye düşman olayım? Var olmayana düşmanlık bana ne katacak? Azıcık mantık, biraz mantık..
İki taraftan da masumlar ölüyor
İki taraf da şerefsiz
ne gereg var olm savaşa takılın ülkenizde la
Bize ne
Dünyada şu an her an bir acı yasaniyir ozaman her dakika acı içinde olman lazım di mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?