Bizim suçumuz ney? Bende istiyorum. Yine kime yaranma çabası yaw.

Bizim suçumuz ney? Bende istiyorum. Yine kime yaranma çabası yaw.
Emeklileri doyuramıyoruz😂
Kanks konu para degil oyle anlasilmis.5 bin tl ye kursun atacak olanlar olayi maddi algilamis. Genc kesim kadar paraya ihtiyaci olan mi var.20 yasindaki genclere yardim etmek varken senelerce calisip zaten yapacagini yapmis emekliye boyle bir uygulama yapilmasi kalan cumhuriyet vatandasinin goz ardi edilmesini dile getirdim sadece :)
bence de haksızlık
Cevap
1Cevap
Cumhuriyetin buralara gelebilmesi için ömürlerini Türk halkına hizmet etmeye harcamış insanlara ikramiye verilmesi sencede güzel bir jest degil mi?
Her şey adaletli olsa güzel olabilirdi. Benden 5 yaş büyükler alıyor bu parayı. 2. ise cumhuriyetin 100. yılına özel diye kulp bulmaları. Seçimden önce ölene kadar reis diyen emeklilerin zam alamayın ana avrat küfretmeleri sadece benim değil hukumetin de duyduğu bir konudur diye düşünüyorum. Ayrıca ben 7 yaşından beri çalışıyorum pek çok emekliden daha çok mesaim var. Siyasi şeyler bunlar Türkiye cumhuriyetin de hukumetler durup dururken senin dile getirdiğin gibi temiz ve masum bir şekilde para dağıtmazlar.
Babamda 9 yaşından beri eşşek gibi çalıştı durdu neyin ne olduğunun hepimiz farkındayız, ki adaletin hakkın hukukun yokluğu konusunda konuşmak artık komik olur günümüz Türkiyesinde. Verdiklerinin altında bit yeniği aramak ve vermediklerinin hesabını 28 mayısta degilde bugün sormak bize hicbir sey kazandırmaz artık. Tek muhalefet siz degilsiniz aynı tek akıllınında siz olmadığınız gibi, bu konuştuklarımızda bizi sinirlendirmek ve kutuplaştırmaktan başka hiçbir şeyi degistirmeyecek. Yani yapacak tek bir şey kaldı ya olaylara pozitif bakıp iyi olacaksın ya da nagatif bakıp deli. Tarafını kendin seç çünkü seni 7 yaşında çalışmaya mahkum eden bir hukumetin zerre umrunda degil emekli olup olmaman veya bu 5 bin tlyi alman ya da almaman.
Yaw bu hukumet başa geldiğinde daha konuşmayı bilmiyordun. Ben 7 yaşındayken bu hukumet yoktu. Beni de hükümet çalışmaya zorlamadı babam zorladı. Ayrıca sen istediğin gibi köleliği benimseyebilirsin. Seninle kavga bile etmem. Sen konusuyorsun diye kabul mu etmemiz gerekiyor. Biraz yaş atıp bazı şeylerde fikir sahibi olursan anlarsın sende. Satılık emekli bu 5 binin hatrına bir daha oy verecek bunlara yerel seçimlerde. Sen bunu böyle görmeyebilirsin ben böyle olduğunu biliyorum. Sen kendi zihnini istediğin kadar uyuşturup istediğine inanabilirsin. Bir tek siz muhalefet değilsiniz dediğin ''biz'' kim mesela? Kalıplaşmış cümlelerin ve güzel 4-5 satır yazmalarına ben manipule olmam. Sen istediğine manipule olabilir etmek istediğini de edebilirsin. Bu benim sorum benim bencem benim görüşüm sen uymak zorunda da değilsin. Senin baban 9 yaşından beri eşşek gibi çalıştı da 15 yaşında ki çocuk cumhuriyetin çocuğu değil mi? YAni savunduğun şey bile hükümetin yapmış olduğu adaletsizliği benimsemek. Saygı duyarım.
Benimsedigim bir sey yok hodri meydan degistir hadi durumu, benim tanıdığım hicbir emekli hukumet yanlısı degil ki bende degilim ama neyi degisitirebiliriz simdi? Hicbir seyi. O zaman konuşup kendimizi hasta etmeninde bir anlamı yok ama sen aglamaya devam edebilirsin istersen sana verilmeyen 5k icin. Ayrıca babanın seni 7 yaşında "köle" yapması da onun eşekliği seninde talihsizliğin hani köleligi benimsemiyordun ya.
Her çocuk babasının kölesidir bunu seçemez. Senin üstünden komple sistem geçmiş. :D Haydi geçmiş olsun. Babana söyle 5 k için kendisini ve ülkenini onurunu satmasın tepe tepe kullansın. Benim maddi durumum iyi ben haksızlığa vurgu yapıyorum Ama senin fındık beynin 5 k ya takılmış. Büyüyünce geçer...
Yaşlı kesime bu kadar ayrıcalk tanıması sizin neden gözünüze bu kadar batıyor
Bu insanlara yaranmak zaten mümkun degl
Veriyorsa herkese vermeli kafasndan çıkmalısnz bu cok bencilce
Şekerim eğer bunu emekli vatandaşlarımıza bir kıyak diye yapsalardı okeydi. Fakat cumhuriyetin 100. yılının şerefine diye vermek sizin aklınıza yatıyor mu? Bencillikle ne alakası var onu da anlamış değilim emekli kesimin mi genç kesimin mi daha çok paraya ihtiyacı var? Mantığınız basmıyor maalesef. Ki ben parasında değilim.
Şekerm filan önce bu lakayt uslubunu bir kenara bırak ondan sonra benmle diyalog kurmaya çalış ne bekliyordn ben anlamıyorm illa bayram seyran mı olması lazm ikramiye için kurtulus savasndan sonra cumhuriyet zaten halkn dayanışmasıyla alındı bun da yetiskn kesimin etkisi büyük hem onları anmak hem de bunu topluma minnettarlk olarak göstermek icin bence tam yerinde bir uygulama olmus merak etme size de yilbasnda verirler 3 5 kuruş gözünüz doyar belki
Önce insan ol kalbin kötü yazından belli ALLAH size merhamet versin amin
Babam emekli epey bu habere seviniyor
Biz de sevinsek keşke. Senin hakkın değil mi kanks sevinmek Madem 100. yıla özel sen ben neden almıyoruz? Siyasi olmasın sakın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?