Yusuf Yusuf mu artisler?

İsrael cevabı verdi zaten. Kaçtı o tren.

Yusuf Yusuf mu artisler?

İsrael cevabı verdi zaten. Kaçtı o tren.
Tarihini bilmeyenler geleceklerini şekillendiremezler.
Filistin bir zamanlar Osmanlı toprağıydı.
Bölgedeki Arap aşiretlerinin ve yerel halkın İngilizlerin tarafını tutması sebebiyle bölgedeki Türk ordusu iki ateş arasında kaldı. Filistin cephesi çöktü.
Filistin cephesi çökünce Hicaz cephesi çöktü.
Yemen cephesi çöktü.
Mekke, Medine, Mescidi Aksa, Gazze, Halep, Şam elimizden çıktı.
Sadece toprak kaybetmedik..
Müslümanın müslümana yaptığı ihanet nedeniyle 80 bin kişilik bir ordu kaybettik.
Askerlerimizden şanslı olanlar çatışmada öldü.
Şanssız olanlar ya çekirge yiyerek hayatta kalmaya çalıştı ya da açlık ve susuzluktan öldü.
Daha da beteri 12 Bin esir verdik. Bunların neredeyse tamamı Halep ve Gazze'de kurulan esir kamplarında öldürüldü ya da sakat bırakıldı.
Olası bir esir takasinda bu askerlerin anavatana dönüp tekrar cephede savaşmasına engel olmak için 10 bin vatan evladı zefiranli su havuzuna sokularak kör edildi.
Ne için?
Araplar İngilizlerin teşebbüsü ile özgür olmak istedikleri için.
McMahon anlaşması ile ümmetçilik anlayışı tarihe gömülmüş, Türkler çok ağır bir insan kaybı yaşamış ve Osmanlı topraklarının 3'te 1'i kaybedilmiştir.
İkinci dünya Savaşı'ndan sonra da Kıbrıs'ta geçici ikamet Eden yuzbinlerce Yahudi mülteci BM kararları ve bölgedeki Arapların kabulü ile Gazze 'de yerleşim hakkı almıştır.
1967 Yom Kipur Savaşı'ndan sonra Yahudi ve Arapların arası bir daha hiç düzelmemek adına açılmıştır..
Zamanında bu ihaneti yapan neslin torunlarına bugün üzülüyoruz.
Evet ölen sivillere, çocuklara gerçekten yanıyorum.
Ama mevcut durumdan sadece İsrail 'i sorumlu tutmak fantezi olur..
Bu Panislamist fanteziler ile tarihi gerçekleri göz ardı edemeyiz.
İki taraf da haksız.
İsrail yıllardır bölgede orantısız güç kullanıyor.
Filistin halkı da yıllardır ektiginin bedelini biçiyor.
Ama hiç kimse bundan 100 yıl önce biz Türk milletine karşı işlenen cinayetleri, alçaklıkları ve ihanetleri konuşmuyor.
Bakın Arap coğrafyasına. Bütün sınırlar cetvelle çizilmiş.
Hudutlarını bile yabancı devletlerin belirlediği bir ülkede özgürlük mücadelesi veremezsin...
Mustehak diyeceğim, ağır olacak.
Dedelerimizin, şehitlerimizin ahı tuttu diyelim...
Barış istemek için mi savaş başlattı bu teröristler? Öyle kolay kaçış yoook, ölen her İsrailli 1,000 kişiye bedeldir İsrail'e göre, 2,000 olacak muhtemelen İsrail'in kaybı yani bin katı 2 milyon, Gazze nüfusu da yaklaşık o kadar. Vururuz kaçarız sanıyorlar ama öyle kolay değil o işler, terör estirmeyi delikanlılık sanıyorlar, halkın evlerine girip buzdolabını yağmalayıp sonra evi yakmayı yiğitlik mertlik sanıyorlar, o bedel ödenecek aslan parçaları, kurunun yanında yaşta yanacak elbette, terörist bir partiyi desteklerseniz bedelini ödersiniz. Kimi ülke beceriksiz bir siyasal partiyi destekler ekonomik olarak ceremesini çeker, kimi ülke de diktatör seçer ülke iç savaşa sürüklenir, kimileri de işte haması seçer ve yok olmanın eşiğine gelir. Evin camdan ise başkasının camına taş atmayacaksın demişler, tek hamaslı terör örgütü militanı kalmayıncaya kadar İsrail'e güç kuvvet dilerim.
Gazzede baklava dagitanlar şimdi nerde? Arı kovanın çomak sokacaksın sonra arılar bana topluca saldırıyor diye ağlayacaksın, yok öyle yağma, Yahudi kanı bedava değil öğrenecekler.
Arı kovanı ve mağdur edebiyatı örneği tam oturmuş işte aynen öyle, gerçekten önce vururuz binlerce sivili öldürürüz sonra da barış isteyip kurtuluruz diye düşünmüş olamazlar. Ayrıca onca terör faaliyeti yapmışlar, bunun karşılığında tek bir bina bile yıkılsa zaten feryat edeceklerdi, mağdur edebiyatı yapacaklardı bu belli bir şey, İsrail karşılık vermese kendileri bir binayı patlatıp mağdur olurlardı bir şekilde.
İsrael Askeri gibi giyinip barbarlik yapıp videoya alıyorlar. Bunlardan her türlü sahtekarlık beklenir
Netanyahu söylenebilecek birçok söz varken ne dedi...
Artık ortadoğu bambaşka bi yer olacak
Dümdüz olacak oralar filistin kendi idam sehpasına kendi tekme attı..
Birileri niçin barış istiyor onuda söyliyim, filistinin hiç bir şansı olmadığını herkes biliyor
Bunu 100 lerce insanı öldürüp, kaçırıp, tecavz ederlerken düşüneceklerdi
Genelde sizin bu savaşa karşı çok duyarlı ve ilgili olduğunuzu rastladıgm bir kac sorudan da fark edebiliyorum profilinizdeki tavır ve israil desteginz renginizi belli etmekten korkmayışnz gerçekten takdire şayan
Fakat kendimce gözlemlediklerimden yola çıkarak ve dikkate alacagınızı umarak bir kac yapıcı eleştirici de bulunmak istiyorm bu sorudaki kullandıgnz görsel kaynagz bence çok lakayt absürt bir görsel ve site gibi duruyor yusuf yusuf gibi alaycı bir tavır ve uslupta paylasm yapan siteleri ben pek önemsemiyorm daha resmiyet icerikli hesapları takip etmenizi öneriyorum onun dışnda evet katliamlar tecavüzler esir almalar hamasn bu vahşi saldırısi tabikide ırk din ayırt etmeden hepimizin insani noktalarına dokundu fakat israili de ölesiye savunamayz bu insanları bu noktaya ne getirdi diye düşünmelyz israil her zaman savaş ve toprak meraklısi bir ülke oldu diye düsünuyorm ve filistinin gecmiste bize türklere yaptıkları şudur diye veya araptr teratisttir bilmem nedir diye yaftalanarak direk kara listeye alınmasıni da dogru bulmuyorm ben şahsen filistinin yıllardr bu savaşa boyun egdiklerini askeri ve teknolojik üstünlk saglayamadklari icin bir türlü özgür devlet olma istegini başaramadklarını ve camileri insanları bebekleri kadnları ölürken hicbir medyanın bu kadar sesi çıkmazken bir anda dunyanin ilgisini çekmesi icin bu kadar dehset verici seyler yapması gerekmek zornda kalması bence dünyanın ayıbdr sizin israili desteklemeniz normal ama bu destegi haması bir hiç gibi görerek aşagılayarak yapmanz ve yorumlardaki sivrive agresif tavranz bence sizi cok itici ve antipatik gösteriyor umarm açiklayıci olmustur sevgiler
Öncelikle seviyeli elestirinizden dolayı teşekkür ederim. Şunu belirteyim ben İsrael'i sadece desteklemek le kalmıyorum ben Yahudiyim, anne ve babadan İsraeloğullarından. İkincisi gerek kutsal kitabınız Kuran'da gerekse tarih kitaplarinda Filistin diye bir ülkeden bahsedilmez. Bunlar Lübnan'lı. Ta ki 1916 yılına kadar. 1916 yılında Şerif Hüseyin Osmanlı ile dost görünüp, asker taşıyan treni raydan çıkarıp askerleri infaz etmeye başlayarak Osmanlı'ya isyanını açıklamış, ve toplamda isyan boyunca 30.000 Osmanlı askerinin şehit olmasına sebep olmuştur. Mahmud ABBAS soydaşlarınız olan Uygur Turklerini katleden, işkence eden Çin'e bu konuda normal bir uygulama olduğunu söylemiş ve Çin' ı desteklemiştir. Ameeikan temsilciler meclisinde söze Ermeni soykırımı yaşa tasarisi in geçmesi için Ermenistana destek veriyor olması ve taşlarının geçmemesi Yahudi lobisi sayesindedie. 6 Şubat depreminde parmaklarını oynatmamalari, Selahattin DEMİRTAŞ "in Gazze ve Batı seria ziyaretlerinde Kudüs Selahattin ine kavuştu Diyarbakır da ozerklihine kavuşsun beyanları Turkleri yani sizleri sevmediğinin en açık göstergesi. Başka bir husus M. Ö 2000-2500 lu yıllarda bizler o topraklar daydık ve gerek Tevrat gerek tarih sayfalarında var. Bizlerin Mısır sürgün ile İsmailoğulları bu topraklara yerleşip İŞGAL ettiler. Ardından Babil surgunleri derken işgali boyutu arttı. 1946 yılında sahip olduğumuz toprakları satın aldık. Şimdi biz işgalci olduk öylemi? bize işgalci diyenler kendileri yurt edinirken baklavayla almadılar hediye olarak toprakları. Ama onun adı fetih oluyor. Özetle şunu demek istiyorum gençlerimiz okumuyor, bilinçsiz bir kısmı. Hamas ile Gazzelileri birbirine karıştırıyorlar. Hamasi savunan birinin pkk sempatizanından hiç farklı yoktur. Cumartesiden bu yana hamasin öldürdüğü bebek ve çocuk sayısı 40. tecavuz ettikleri, işkence ile infaz ettiği kadın sayısı 600 den fazla. Hani dediniz ya agresif tavır diye benim için.
Bana ve ülkeme beddua okuyan arkadaşlara klavye başında Latte içerek olmaz, gel ben Aşkelon'dayım, Gazzeye geçişini sağlayacağım diyorum ses yok. Tweet atan çok adım atan yok. Bazı cümle dusukluklerim olduysa kusura bakmayın sonradan öğrendim.
Umarım en kısa sürede sonuç alacağız ve bu savaş bitecek. Saygilarimla 🙏💙🤍
Rica ederim sözlerimi yadırgamadan dikkate aldıgnz icin teşekkürler ve bilgilendirici gecmise dair yazılarınız icinde
Bir yahudi deglm ama yahudi soykırımı veya yahudilere karşı yokoluş ve saldırgan kelimeleri hicbir zaman benimsemedm her zaman önce insan olarak değerlendirdm
Ben olaya geçmste ne yapıp ne yapmadıklarndan ziyade sadece bir avuç topluluk olan bir milletn bu kadar yıllarca uzlaşmaya gitmeden hala kendince davayı sürdürmelerine anlam veremiyorm ve ortada musluman bir devlet var bizm icin dinsel degerler olarak bize daha yakn ister istemez bu nedenle bugn oraya yapan yarn bize de yapabilir kafasndaym
Kac musluman devlet israille baş edemiyor elinden gelse sanki dünyaya hükmedecek havası var musluman ne yapms yan gelmis yatms zamanında toprak satms simdi belki geri istiyor satmasaydn derler adama.. eminim bunda hemfikiriz ama sadece israil sivilleri degil diger tarafn sivilleri de magdur kazanan ve kaybeden olmayacak savaşan iki devlette coktan kaybetmis demektir bana göre. bunun dısnda burada lafta sözde savunarak insanlarla didişirek ben haklıym sen hakszsn diyerekte bir yere varamıyorz bir anda kendi tarafımıza da çekemeyz kimseyi sadece herkese karsı daha sakin diyologlar kurmamz gerektigini düsünüyorm o kadar
Diyaloglarımda her ne kadar saldırıya uğrasam da daha yumuşak yorum yapabilirim haklısınız bu da benim eksiğim. Lakin ben olayların göbeğindeyim ve bunun vermiş olduğu bir gerginlik zaten var. Evinde elinde nescafesi ile hiç araştırma yapmadan tamamen kulaktan dolma bilgilerle saldırı yapmalarına anlam veremiyorum. Elbette insanım ve karşı tarafın sivil kayıpları da üzüyor çünkü çocuklar kadınlar suçsuz yere ölüyor. Acilen bu savaşın bitmesi ve barışın hakim olmasını en başta temenni edenlerdenim. Yorumumu okuyan arkadaşlar, bir ülkeye ait olmak ya da etnik kölenin ait olması her yaptığı politikayı desteklediği anlamı taşımaz. Bana katılsın, ellerin kanlı, la etlisin gibi söylemlerle saldırırken benim ki şeyi oldurmedigimi, hatta Arap çocuklara bile okula giderken kırtasiye malzemeleri aldığımi bilmezler. Biraz empati ve saygı lütfen. Teşekkür ederim. Tanrı dünyayı korusun. 🙏🇮🇱🇹🇷
Cevap
4Cevap
Bükemedikleri eli öpmeye kalkarlarsa böyle olur sonucu.
Senaryoyu ABD hazırladı Mossad gözünü kapadı ve büyük İsrail projesi başladı.
Valla kalleş araplara karşı her zaman israilin yanındayım
@SouthRolatan ben ateist değilim ne alaka. Yüce yaratıcıyı inkar edecek kadar aptala mı benziyorum?
@SouthRolatan hayır göktegrici spirtüalistim. Benim açımdan ölüm sonrası olacakları ancak yüce rabbimiz bilir ama kanıtlar ışığında en yüksek ihtimal reenkarnasyon gibi duruyor
Birde hala bu terröristleri koruyanlar var yoook öyle vurup kacmak! Umarim temizlenir onlar
Hamas ebenize atlayacak az kaldı, bekleyin...😂😂😂
Hamas ın işi bittikten sonra Türkiye'ye mi saldıracaksiniz?
Yok öyle bir şey. Türkiye müttefik bir ülke ve ikinci dünya savaşında bize kapılarını açtı. Gerek devlet gerek millet olarak Turkleri düşman görmeyiz. Severiz.
Peki vadedilen topraklar, Kenan devleti, bizim ülkeden geçiyor?
Kenan sizde değil. Sen ülkendeki 15 milyon Arap için endişelen
Nasıl değil? Urfa Antep falan oraları da kapsamiyor mu
Büyük İsrael Krallığı ayrı, vaad edilen topraklar ayrı. Seria ırmağının dogusundan bahsediliyor. İsrael sana zarar vermez.
Bitane emekli albay öyle diyordu , İsrail çok yayılmacı politika izliyormuş, onların hayalindeki sınır bizim ülkemizin içinden geçiyor dedi
Herkesin bir hayali var. Sizin de hayaliniz Kudüsu tekrar Osmanlıds olduğu gibi topraklara katmak, kerkuk musul da hayalinizdeki var. Düş başka gerçek başka.
O da doğru ama sizin Ortadoğu'da yayılmacı bir politikaniz olduğu da bir gerçek yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?