Suriler ve basimiza bela edilen Otekiler. Neylenbnasil geciniyorlar.. Onlar gelmeden Zaten Turk Vatandaslarinin dogru durust isleri. yoktu.. Turk Vatandaslarinin unuttuk. Suriler ve Otekiler nasil geciniyorum kira ev cocuk v. s. ? 1- Hepsi. Turklerin islerini ellerinden. Aldilar. CALISIYORLAR.. 2- Devletten. Yardim aliyorlar? Bu iki siktan hangisini yapiyor gocmenler? Gecirmek icin
?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Devletten yardım almıyorlar BM fonundan aldıkları bir yardım vardı, kimsenin işini aldıkları yok sizin beğenmediğiniz işlerde çalışıyorlar ayrıca Suriyeli diye bir millet yok çoğunluğu Türkmen bu insanların, nasıl geçindiklerini sende biliyorsun? Dikkat et de sende Suriyelileri eleştirip kınayıp deprem olunca onların kampında kalmak zorunda kalan bazı insanlar gibi olma , onlar bizden iyi geçiniyor diyenler umarım tez zamanda onlar gibi yaşarsınız hani sizden iyi geçiniyorlar ya !!!
Cogunlugu. Turkmen? Nope.. Hayir. Bilemedin... Cogunlugu. Suri ve. Paki.. iyi uykular. Uyumaya. devam et.. bakalim Senin cevabini. Goren Diger uyelerin gorusu ne olacak
Ben Adanaliyim. Ama. dedemler. Suriyeden. Hatay Kirikhan, a. Oradanda. Adana Ceyhan, a su anki koyumuze Goc etmisler.. Yani Hatay sorunu baslayinca. Suriyedeki Turkmenlere o zamanki hukumetler yardim etmis. Hataya gelsin. diye... dedemler. Arapca Bilen Turkmendi.. o yuzden. Sana. Gelen Surilerin Arap oldugunu. Rahatlikla soyleyenilirim.. Hatay Kirikhanda hala. cok Eskiden akrabalar var.
Devletten yardim deyince. Vergi vermeden. Hastaneleri kullanmalari. onemli degil diyorsun. ve Senin duan insallah onlar gibi oluruz, u. Sana diyorum insallah Sende cok sevdigin. Suriler ve Pakiler gibi olursun!!!
Sen Nusayri bir Arap Alevisisin yani yüzde 100 arapsin büyük ihtimal su esedci Araplar İngiliz desteğiyle devletin başına gelen darbe ile baba Esedin torunusun sanırım Osmanlıya ihanet eden yediği kaba sıçanlarin torunusun , senin Türkmen olduğunu sanmıyorum sen sadece Müslüman düşmanısın ben Hatay'da uzun yıllar yaşadım Suriye diye bir devlet yok İngilizlerin cetvelle çizdiği bölgelerden sadece birisi , Suriyenin yüzde 80'i Sünni ağırlıklı nerdeyse %40'ı Türkmen kökenli sen neyin bosunu yapıyorsun Arap seni
Nusayri.. Kesinlikle degilim. bunu bil.. bilmeden konusma... Sen "Sicansin" o lafini. Sana aynen ilave ediyorum.. Aynaya bakarsan. Sicani gorursun.. Hatay, Kirikhan, da bulundun mu? Cevremizde Alevi koyleri var. Ama bizim koy Sunni.. Hatay devletin kurulmadan devlet. Tarafindan. Yol gosterilerek. Hataydaki. Turk nufusunu artirmak icin. Suriyeden. Turkmen kokenliler. Hataya alinmis.. bazi. Seyleri yalnis biliyorsun..
Araplar hak sahibi iddiasında bulunmasin diye devletin yaptığı bir politikaydı Türkmenleri yerleştirmek
Define ve samandagda var Hataydaki uzun. Yillar yasadim diyorsun. Hatayli misin? Alevi vatandaslar genelde Defne ve Samandagda var.. Kirikhanda son zamanlarda bulundun mu? Deprem. cok etkiledi mi. Oralari. Son durum. Nasil? Allah yardim. etsin. insallah
Evet dedem de bize bunu buyuk bir gururla anlatirdi.. dedemin babasi yerlesince. Devlet kurulunca. Turkiye, ye katimak icin. Oy vermis. Ne guzel anlatirdi etrafinda oturan. bizlere. Allah Rahmet eylesin..
Kırıkhanda fazla yıkım yok Antakya defne Samandağ ve belen geçidi civarı kötü durumda , Allah yardım etsin
Yukarida. dedemin babasi. Hatay, a yerlesince.. Hatay. Devleti. kurulmus ve Turkiye, ye katimak icin. oy vermis olacakti. Ozur..
O zaman Arap değilsin yani türk oluyorsun bu durumda
Sukurler olsun. bizim koy. Alparslan koyu. biz Ceyhandaki koyumuze devamli gidiyoruz. Ama. Kirikhan. Alparslan. Koyune bir kez gittim. cunku sadece. Babamin akranlari var orada. babam onlarla gorusuyordu gittigimizde..
Evet.. Rahmetli dedemin bir lafi aklima geldi. " men". Eskiden. beri. Turk. oldugunu. belirtmek icin Turk..."men" Ben turkum. men=Ben anlaminda.. Yaninda turk gelince Turkmen. Eskiden Turkcede Orada kendini tanitmak icin cunku suryanisi v. s. vardi kendini tanitmak icin kullanilan Turkmen = Turk benim... Eskiden Turkce.. ad olarak kalmis
70, li yillarda Bayramlarda sinirlar acilirdi Sinirdaki. Suriye ile Guvenlik bolgesinde ayri kalmis aileler bulusurdu.. Babamda gider. Eskiden tanidigim akrabalarla. Bayramlasirdi
Evet.. sen Bayagi bilgilisin.. Nusayri v. s. bizim normalde bildigimiz ama. cogu vatandasimizin. bilmedigi seyler.. ve maalesef. Suriyede. azinligin. yonetimde oldugunu biliyorsun.. bir ani geldi. Aklima.. Ceyhanda koydeyim. Suri tv. Kanallari cekiyordu. Suri filminde. Osmanli askerleri Suriyeli kadinlarina tecavuz ediyor erkekleri oldurup cocuklari kaciriyorlar.. Amma bir Arap kahraman. Buna karsi cikiyor ve Ayni. Cuneyt Arkin sitilinde Karate ile enbaz yirmi Osmanli askerini dovuyor. V. S. serefsizlerin. Seyrettigi filmlerinden boyleydi. Rahmetli Amcam. Kapatti su A. K. tvsini kirmadan diye bize tev, yi kapattirirdi.. Hatay, I devamli haritalarinda. gostererek kadar. serefsiz yoksunu yoneticilerle yonetildi Suriye.. Dedemler. iyi ki gelmis Anavatana. Sukurler olsun..
Benim telefon en ucak gozden kacirmada hatayli yazilari yaziyor.. Ozur..
Devlet yardım ediyor.
Sagol.. Bir Turk vatandasi isin Kaybetmis. Geliri yoksa. Kirasi ve cocuklari varsa. devlet bu Turk vatandasina. Yardim ediyor mu?
@irrae Yukaridaki sorum sanaydi.
Kusura bakma Ben yurt disindayim (Usa.) Uzun suredir. Surilere devlet yardimi ediyor dedin. Ne gibi yardim.. Bulundugum. Ulkede. sosyal gorevli gelirinizi belirliyor. dusukse. 1- yiyecek. Yardim. Karti veriyor..2- kirana yardim ediyorlar elektrik su..3- cocuk yardimi yapiyorlar.. Ogrenmek. ve kiyaslama icin soruyorum... Devlet durumu iyi olmayan. Turk Vatandaslarina. Usa, daki yardimlari yapiyor mu? Yani yukarida belirttigim. 3 tane yardim. Devlet yapiyor mu. Yapmiyor mu
? Cok uzun kacarsa "evet veya hayir" diyede cevap verebilirsin... Cok Sagolasin..
Dur la bildirimlere bakmamıştım
Hayır onlara ettiği gibi bize etmiyor