Dualar arapça okunacak, ezan arapça okunacak, sorgu arapça olacak, cennet arapça olacak. Sizce islam arap milliyetçiligi mi?
2 ay
İslam, arap milliyetçiliği değil mi?

Dualar arapça okunacak, ezan arapça okunacak, sorgu arapça olacak, cennet arapça olacak. Sizce islam arap milliyetçiligi mi?
Duaları arapça okumak zorunda değilsin. Aksine Allah kendi dilinle okuyup kuranı Allah'ın emirlerini anlamanı emrediyor senden. Ezanı da Türkçe okuyabilirler fakat arapça okunduğu için o an ki devirde insanlar da onlar gibi yapmak istemiş. Cennet arapça olacak diye bir terim Kuran'da geçmiyor. Bunu diyen uyduruyor. İslam hak dindir. Tüm dünyaya verilmiştir. Arapları Arapçayı sevmek zorunda değilsin. Kendi dilinle de İslami yaşayabilirsin. Allah senden Arapçayı öğren herşeyi arapça yap demiyor. Kendi dilinle İslami yasa diyor.
Reformcu müslüman mısın?
Sorduğun soru inanmamak için tamamen bahane.
İslam tamamen koyu bir Arap milletçiliği ve Arap mitolojisidir. Doğru dürüst Arapça bir dil bile yokken 3-4 farklı Ayette Kuran apaçık bir Arapçadır, Mekke ve çevresine gönderilmiştir denir. Araplara göre Müslümanlar Araplar ve Arap olmayan " Mevali " Müslümanlar diye ikiye ayrılırlar. Araplar Yahudilerin kendilerini kutsal gördüğü gibi kutsal görürler, Peygamberin ırkındanız, akrabasıyız diye övünürler ve Arap olmayanları kendilerinin kölesi olarak görürler ve yine kendilerine göre bir çeşit üstün ırktırlar. Adem ve Havva masalları anlatanlar olmuş yorumlarda, Havva ismi Kuranda geçmez, bu mitolojinin alıntılandığı Sümer mitolojilerinde ise Havva öncesinde Lilith yaratılmıştır. Araplar kadınları pek sevmezler, insan olarak bile görmezler ve kadınlar insan mıdır diye Suudi Arabistan da seminer bile yapıldı, pislik bir ırk maalesef. Bu arada apaçık Arapçadır denilen Ayetlerde çok sayıda Nebatice, Aramice, İbranice, Süryanice kelime vardır ve sahabe bile çoğu kelimeyi anlamamıştır, nasıl apaçık bir Arapçaysa demek. Üstelik hareke, ötre vs. çoğu şey Arapçaya sonradan eklenmiştir, Kuran sonrasında harf sayısı iki katına çıkmıştır, ondan öncesinde anlaşılamamaktadır. MRT yazdığınızda mert mi, murat mı, Mart mı, mürit mi ne demek istendiği belli bile değilken Emevi döneminde harekelendirme yapılmıştır yani bir harfi bile değiştirilmediği tamamen masaldır, her yanı değişmiştir. Üstelik Arap dedikleri peygamber hicret sırasında kendini Yahudi olan İbrahim soyundan göstermiştir Medine Yahudilerine kendini kabul ettirebilmek için ve Medine'yi ele geçirip bir bir bu Yahudi kabileleri kovmuş veya katletmiştir. Olay çok karışık yani, sorunuz varsa yazın detaylandırayım.
Cevap
6Cevap
Sorgu Arapça olacak kısmını kim diyor ve ezanın Arapça okunması günah değil diye biliyorum. Sadece evrenselliği bozuluyor diyorlar. Günah olsa Kuran da çeviri yapılmazdı.
Cennet dili neden arapça?
Ne biliyorsun öyle olduğunu bu kadar farklı ırk ve dil varken? Allah onca dili konuşan insanı yaratıyor ise zaten bütün dilleri de biliyordur.
Islam öyle diyor
Kaynakça?
Siyasi arenada alt kümesi islamcılık ortadoğu dini bunun nesi inkar edilecek ki
Hepimiz Adem ve Havva danız, insanlar ayrıldı dinlere dillere
Cevap?
İslam Arap milliyetçiliği değil
Peygamberimiz çin milletine gelseydi çin milliyetçiliği değil mi diye sorardın
Çince olsayd hersey eveg
Kesinlikle öyle
Bence ss
Değil hayır türkçe dua edebilirsin
Cennet dili neden arapça?
Güzel kardeşim herkes ortak br dili konuşsun duaları kuranı rahatça anlasın sen yurt dışında da aynı Ezanı aynı Kuranı oku diye arapça niye gtğnden alıyorsunuz ya? İnanmak istemiyorsanız inanmayın lafımız yok kendiniz yanacaksınız, bırakın inanan da rahatça inansın ne bu nifak sokma çabanız
Arap milliyetçiliğk
İyi tamam git şamana tapın
Deisttim, şamanizme benziyor tek tanrılı din
Tamma yallah napıyorsan yap derdiniz akletmek değil milleti de kendinize sürüklemek
Cennetin arapca oldugunu kim soyledi?
SacmalamA
her şey arapça?
değil
her şey arapça?
değil. baska soru var mı
her şey arapça?
elin korelisi kalkıp dünya kupası icin katara gidip röportajda arapca konusuyor, bu da mı arap milliyetciliği o zaman?
Arapça ögrenebilir ben de öğrenebilirim. Sorum ile ilgisi yokki
ilgisi var. her sey arapca ama deyip konuyu arap milliyetciligine baglıyorsun. elini acıp ettigin duayı istedigin dilde edebilirsin, kuranı istedigin dilde okuyabilirsin zaten oku da anla diye inmis. hicbir ayette arap sempatizanlıgı da yok tam tersi ırk gözetmeksizin herkesin Allah katında esit oldugundan bahsedilir. daha neyin milliyetciligi?
Araplar neden kendileri dısında başka milletlerin halifeligini kabul etmez? Neden kendilerini üstün görürler yahudiler gibi ozaman? Neden ezan arapça olmalı? Neden cennet dili arapça? Neden hep arapça isimler çocuklara koyulmalı? Digerleri uygunsuz bulunur?
arapların ne yapıp yapmadıgı beni ilgilendirmez. islamiyet tüm insanlıga indi araplara gelmedi. ben de türk olarak türk olmanın ayrıcalık oldugunu görüyorum aynısını bi arap da düsünebilir beni baglamaz. ezan arapca olacak diye bi sart yok zamanında türkce de okutulmustu hatırlarsan. ezan arapca olacak diye bi farz yok. kuranda cocuklarınıza illa arapca isim koyacaksınız diye bi ayet de yazmaz benim adım öz türkçeden gelir :DD
Sosyete müslüman :)
ne kadar müslüman oldugum benle allah arasında kimseye laf söylemek düsmez :DD
:)))))
arap emperyalizmi
Bence de
evet öyle
Bence mantıklı olan Türkçe mealini okumamız
En İyi Cevap