Sn. C. B. Erdoğan'ın uzun süredir "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesi ile üstü kapalı olarak ima ettiği, BM'nin 6. daimi ülkesi olma isteği ve son 20 yılda buna göre askeri ve siyasi dış politika geliştirmesi ile birlikte, İngiltere ve Rusya'dan sonra ABD Başkanı Biden'da "BM'in dünya toplumunu yeterli ölçüde kapsamadığını, temsiliyetin artırılması gerektiği" yönündeki ifadeleri ile yeşil ışık yaktı.
Sizce Türkiye, BM'de veto hakkı olan 6. üye olabilir mi?
Not: BM Daimi üyesi ne demek bilmeyenleri şöyle "dürtmekte" fayda görüyorum. Eğer Türkiye, Erdoğan sayesinde, 6. daimi üye olur ise Erdoğan, toplum nezdinde Atatürk ile eşdeğer statü kazanmış olur.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
ahahah ne yaparsan yapsın asla o statüye erişemeyecek. 40 fırın ekmek yese bile erişemez.
Nasıl bu kadar emin oldun?
20 yıldır yaptıkları ortada. Hem de bariz ortada. Ama bazıları bunları görmeyecek kadar kör.
En son AB üyesi oluyorduk fakat elde AB'nin çöpü ve mültecisi dışında bir şey yok
Ablam konu senin vizyonunu aşıyor... Sen git soğan patates ile ilgilen.
avrupanın çinin çöpü bize geliyor avrupa ülkesi olacaktık çöpçü olduk ya 😁😁 dilenci olduk araplardan para dilendik başımıza gelmeyen kalmadı , yangın oldu marmaris manavgat aylarca yandı bizim söndürme uçagımız yok olanıda kuşlar yuva yapmış denildi , ispanya acıdı anında uçak yolladı ve uçaklar bizim kuşların yuva yaptıgı uçaklarla aynı model aynı tarih üretim 😬 halk uyandımı never ever
@Atlas_du Özgüven eksikliğinizi başkalarına aşılamayın.
ne alaka beynini çalıştır biraz konuları tehlikeleri anlamaya çalış, öküzün trene baktıgı gibi bakma hayata
@Atlas_du Kimin öküz olduğunu ben çok iyi biliyorum ama öküze bunu anlatmak çook zor.
sana diyoruz çin ingiltere ispanya parayı verip gemilerle çöplerini cogu hastane atıkları Türkiye getiriyor , Türkiye bu çöpleri alıp orada burada yok ediyor , biz diyoruz İstanbul bogazı sen diyorsun yandı gtümün agzı 😁😁
@Atlas_du Ben de bu yüzden bir öküze laf anlatmaya çalışmıyorum... Boşa yazmış olurum.
öküz olayı cok zoruna gitmiş galiba taktın öküze 😁😁 şak koydum çocugu acıttımı , böyle çıkaramassın işte iyi çakarım 💪
@Atlas_du Öküze takmadım da ülkede çok olması üzücü...
evet katılıyorum % 52 lik bi kesim var hiçbirşeyi göremiyor anlatıyorsun anlamıyor , dolar 27 enflasyon % 100 faiz % 30 ve bu halde adamlar seçim kazanıyor 😁 öküzü bırak başka bişey bu 😁😁😁
@Atlas_du Çok bilgilisin... Sen bunları nereden öğreniyorsun... :)
Ekonomik askeri siyasi küresel bir güç olması lazım bunu elde edebilmek için. Tabiki caydırıcı güç çok önemli
Bu konuda farklı görüşler var... Örneğin BM de İslam dünyasının yeterince temsil edilmediği ve Dünyada barış ve istikrarın sağlanması için İslam dünyasının mihmandarlığını üstlenecek bir ülkeye ihtiyaç olduğu yönünde. Aslında burada yine çıkar ilişkisi var... ABD'de son yıllarda hızla Çin'e kaptırdığı nüfuz baskısını çoğunluğu İslam Dünyası içinde bulunan enerji kaynaklarının "ben yemeyeceksem, Çin'de yemesin" mantığı ile yaklaşıyor. Çin'in hızlı büyümesini durdurmayı amaçlıyor.
Bunun sudilerin başına prens selamı geçiriyor ve İsraile aralarını yapıyor. Onlara rakip olan İranı yavaş yavaş rahatlatıyor daha yeni güney kore üstünden 6 milyar doları serbest bıraktılar
Suudilerdeki değişimin nedeni yeni dünya düzeninde kendilerine yer bulmak. Aksi halde krallık yok edilecekti.
Amerikanın sudiyi 4 hatta 5e bölme pilani var. Sudiler bunun yeni farkına vardı
Evet. O yüzden son 2-3 senedir tüm politikalarını değiştirdiler.. Aynı durum BAE için de geçerli. Tahminim henüz açıklanmamış verilmiş kararlar var.. Bunlardan biri de sorumdaki konu.. Suudiler tehlikeyi fark etti.
Arab coğrafyası yeniden şekillenecek. Avrupa gibi küçük devletçikler oluşacak. Meke ve Medine koalisyon tarafından yönetilecek
Mantıklı... Sadece Araplar değil, Afrika içinde büyük değişimler olacak.
Ab üyesi olamamamızın sebebi istedikleri şartları yerine getirmesi tc
BM’ye girer miyiz bilmiyorum
orada yer almaz
Açıklamayı okudun mu?
Erdoğan'ı tanıyorsam
6ya girmez..
Tanımıyorsun demek ki.
iyii yaa
Olamaz
Çok açıklayıcı olmuş...
Açıklamaya gerek yok ki olması imkansız
Neden? Biz toplum olarak gezi zekalı mıyız?
Bilmem toplumla alakalı değil bu siyasi ekonomik güç ile alakalı Almanya bile değil iken Türkiye asla olamaz
:D Ablam Almanya köle bir devlettir :)) Köle köle köle... Anlıyor musun? Öğrenmen gereken çok şey var... Ekonomik güç dediğin de öyle yapamayız, edemeyiz, biz gezi zekalıyız, bizi istemiyorlar vs vs demekle olmuyor.. Nazar etme ne olur, senin de olur... ;)
Buyur ol savaştaki Ukrayna'dan kotu enflasyon var halkın yarısı asgari ücretli asgari ücret açlık sınırında bence sen öğren siz hayal aleminde yaşamaya devam edin girince haber edersin
Almanlar euro yu basar seni fistanla dans ettirir ne konuşuyon gerici , almanya bizi kıskanıyor diyen tayfadansın belli , neyini kıskanıyor mercedes bmw porsche vw opel simens tyssen , adamlar senin kütahyadaki çini fabrikasındaki çini makinasını üretiyor , almanyada çini mi var işte teknoloji sanayi olursa istedini istedigin şekilde üretir , sen ne üretiyorsun domates biber hiyar 😁 adam bi bmw satsa senin hiyar tarlanı içindeki hiyarlarla alır 😁 antalya git heryerde almanların villası var senin niye almanyada villan yok , onu bırak almanyaya sokmazlar bile seni , köle ye bak bizi almanyaya sokmuyor kendi elini kolunu sallaya sallaya geliyor gidiyor nasıl köle lan bu 😁😁
@Atlas_du Her yere bulaşma la...