Yine deprem olacak biliyoruz ama nerde olacak bilmiyoruz Allah yardımcımız olsun sürekli böyle haberleri görmek psikolojimi bozdu zaten önceden yaşadım depremi napicaz bilmiyorum 🥺

Yine deprem olacak biliyoruz ama nerde olacak bilmiyoruz Allah yardımcımız olsun sürekli böyle haberleri görmek psikolojimi bozdu zaten önceden yaşadım depremi napicaz bilmiyorum 🥺
Evet maalesef korku ve paniğe neden oluyor. zaten insanların bu ülkede psikolojisi kalmadı hiç.. gerçekten ben sağlıklı çok az insan olduğunu düşünüyorum.. ekonomi.. adaletsizlik.. açlık.. depremler.. yani daha sayamayacağımız kadar çok felaket yaşıyoruz.. ama umarım tabi ki de depremlar olmaz en iyisini dua etmek veya dilemek ya da umut etmek gerekiyor..
Amin olmaz umarım
Amin abla <3
Zaten korku ve panik havası oluşturmak istiyorlar neyin ne zaman ne şekilde olacağını Allah bilir tabii ki bilim adamları öngörülerde buluna biliyor ama bunun sürekli gündeme getirilmesi hele İstanbul için çok masum ca gelmiyor bana
Sen gönlünü ferah tut onların dediği değil Allahın dediği olur ondan ne gelirse amenna ve saddakna
Bence evet ama bir yerde insanoğlu tedbir almalim ama devlette iş yok bunun tek sebebi malum kişi ve ona oy verenler bu arada. Başımızdaki malum kişi. Her yere boş boş evler yapılıyor sağlam değil malzemeden kısıyorlar. Neden malzemeden kısıyorlar çünkü ekonomi kötü ve yine bunun sebebi malum kişi.
Depremde Kilis'teydim ben de. Sürekli bu haberleri duymak özellikle bu çevre için büyük panik oluşturuyor. Ama şunu da unutmamak gerekir ki Türkiye ciddi manada bir deprem ülkesi her an bir şeylerin olma ihtimali var. Elimizden gelecek tek şey olumsuz bir durum olmaması için dua etmek.
Amin abla <3
@Johnmack Öyle
Cevap
15Cevap
Korku ve panik oluştuğunu sanmıyorum, gerçek korku olsa baskı veya değişim oluşurdu yaşantılarda. Ne Kanunlar ne Evlere dair değişim var, depremi yaşayıp Eşya sabitlemeyen hasarlı Binaları hasarsıza çevirmeyi deneyen Vatandaş çok ya da yarın var miyiz bilmeden ufak şeyler yüzünden küsen eden, ayrıca o kadar büyük yıkım yaşadık ama hala aynı muahalefet aynı hükümeti devam ettiriyor Toplum.
Insallah yaşamayız. Ama hicbisey yapmamaktansa, deprem tehlikesi (hasar görebilcek ) olan binada yasiyorsan mümkünse Tasin. Depremde güvenli olabilcegin Bir ortam olusturmaya calis. cevren ile mümkünse acik acik Konus bence... bende düsünüyorum bazen deprem olsa napabilirim, evin hangi bölümünde çabuk disari atabilirim kendimi vs diye. Allah yardımcısi olsun Ülkemizin.
Zaten yaşadığımız korku bize yetti. Evde rüzgardan çiçekler sallansa avize sallansa bile çocuklar baba deprem oluyor demeye başlıyor. Allah beterinden korusun.
Evet, bir yönden bakınca haklısın ama diğer yönden de uyarı yapıp kamuoyu oluşturmaya ve yetkililere önlem aldırmaya çalışıyorlar. Başka türlü onları dikkate alan yok.
Buraya not düşeyim o zaman Van'da 9 civarı
Ağrı'da 7 ustincivar sel de olacak
İzmir İstanbul Gürcistan Erzincan buralarda olacak düzce de bunlardan bir tanesi Bingöl Bitlis Antalya'da da olacak nerden biliyorsun diye sorma rüyamda gördüm daha önceki deprem yerlerini de rüyamda görmüştüm ama rakam verdiklerim olacak Van'da iki tane deprem olacak çünkü fuhuş arttı İstanbul'da da olacak hatta Karadeniz'in belli kısmı batıya kalan kısımları da olacak fuhuş varsa deprem geliyor
Tabiki sebeb Rabbim korusun herkesi sizleri hatun
Bir daha yasatmasin insalAllah
Rabbim tüm beladan korusuun sizleri
Sende sag ol hatunn
Çok biliyorlarsa öncekini deselerdi de bu kadar insanı kaybetmeseydik, gaybı Allah'tan başkası bilemez.
Nasıl günde de kalacaklar ki böyle diyerek kalıyorlar işte
Deprem bir doğa olayı.. platolarda yasamamaliyiz , sahtekar mutahitler defolup gitsin.. Mutahitler yemin etmeli.. kaliteli demir çelik uretmeliyiz.. TOKİler çoğalsın..
Astronoğun biride çıkmış diyor ki iki ay sonra türkiyeyi çok güzel haberler bekliyormuş. Parmakla gösterilen ülke olacakmışız.
Evet korku ve panik oluşturuyor ama şöyle bakarsan belki de aman uyarmak değil korkutmaktır. İnsanlar korkumayı seviyor.
*amaç
Uyarı yapması korku oluşturmamalı aslında. Hani tamam can sıkıcı olabilir ancak uyarmanın bir sakıncası olmaz bence.
yani deprem olup olacağını bilemeyiz ama insanlar bu tür haberlerden etkilenebilir..
Cahil yaşamak istiyorum ya bu açıklamaları yapıyorlar bizleri uyarıyorlar ama kimse bir sey yapmıyor deprem bölgesinde yaşıyorum bundan 6 7 ay önce evinizi boşaltın yıkacağız denilen evleri bile yıkmadılar artık surpriz yasamak istiyorum ya gerçekten çünkü korkuyla yaşanmıyor
Söylenebilecek herşeyi söyleyip sonra da ben demiştim diyenler
Sosyal medyayı bu kadar takip etmeyin derim
Boş boş konuşuyolar kim nasıl tedbir alsın mk
Gelsinler karılarına deprem nasıl olur gösteriyim
Valla fazla konusulunca onemsizlesiyor
Özellikle yapılıyor net amaç belli..
Evet yine sallaniyor
Haber yapmak yerine önlem almazlar
Allah büyüktür.. ama Hak ediyoruz bunları
Aklımızda oluyor
Takmıyorum artık
Depremi ancak depremi yaşayan bilir.