Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün 2.5 yıl evli kaldığı tek eşi Latife Hanım’ın günlükleri ve mektupları üzerinde mahkemece verilen 25 yıllık yayın yasağı 2005 Şubatı’nda doldu Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar, o dönemin şartları içerisinde Latife Hanım’ın mektup ve günlüklerinin yayımlanmasını doğru bulmadığını belirterek, 25 yıllık bir sürenin sağlıklı olacağını düşündüğünü vurguladı. Sizce hatıratlarda ne var Yüce Ulu önder Atatürk'ümüzün tek eşinin hatıratı neden sürekli erteleniyor
Latife hanımın hatıratı yani günlüğü kendi ailesi tarafından yayınlanması istenmediği için yayınlanmıyor aldırdıkları mahkeme kararı ile ve bu karar süresiz.
Kaldı ki hatıratlar kişiseldir Kişi kendi gözünden bakarak yazar yanlışını bile kendi gözünden haklı olarak yazabilir. Dünyanın hiçbir yerinde hatıratlar resmi belge ya da delil olarka kabul edilmez.
Bazı çoook zeki kesim hatıratları kanun gibi görüp herşeyiyle doğru sanır. Örneğin bazıları özelllikle popkorncular rıza nur un hatıratında yazanları savunur ama cımbızla çekilen yerleri sadece hatıratın ingilterede devlet kütüphanesinde halka açık olduğunu bilmeden yayınlanmasının yasak olduğunu savunurlar ve bıdı bıdı ederler gerçek sanırlar oysa ki okusalar adam hatıratında göz renginin sarı olduğunu iddaa ettiğini bile görürler :D :D
Bir ulkeninbkaderiyle oynayip kisiseldir diye konusamazsin sadece mektup yazan latife hanim mi da sadece onunki saklaniyor axiklanacak ve lahım patlamis gibi irkileceksiniz.
@Hddhdhd tamam bende hatırat yazıyorum ve onda senin gay ve ensest olsuğunu yazıyorum! demek ki sen gay ve ensestsin 😉 Kaldı ki bu iddaanın olduğu kitabı okumayı hiç akıl edebildin mi acaba? Malum aynı sayfada hem bu iddaada bulunulmuş bir paragraf sonra da kadın hastası olduğu iddaasında bulunulmuş hadi buyur çık işin içinden hadi iki ucu boklu değnek olan savını ucundan tut ellerini boka bulaştırmadan 😂😂
Yakın tarihi ilgilendiren konular olduğu için o hatıratlar açılmıyor 2025 yılında süresi bitiyor ama yine açılacağını sanmıyorum ki cumhurbaşkanlığı arşivlerinde zaten açılmayı bekleyen tonlarca belgeler var tarihin yeniden yazılması gerekiyor Reşat kaynar'ın söylediği gibi
Ben diyorum ki böyle bir şey sanmıyorum gizli kalsın , illa ki bir yerden dışarı sızardı. Bana göre şehir efsanesi bu tarz söylemler. Ancak devletin bunu açıklaması lazım ki doğruluk payı olsun. Ki devletin elinde bile olsa sızıntı olurdu. Ben içeriğinden bahsettim. Cumhuriyet tarihinin yalan olduğu ve bizi ilkokuldan beri uyuttuklarını biliyorum.
Tarih yalan falan degil. Müslümanlar Tarihe hain olarak girdikleri icin kiskancliktan Kemalistlerin kahraman olduklarini cekemiyorlar. Resmi Tarih yalan sacmaligi burdan geliyor.
Gülecek ne var bilmiyorum? Tarihin yalan oldugunu iddia etmek aptalliktan ibarettir cünkü mümkün degildir.
20. yüzyillin baslari, Tarihi kafana göre yazabilecegin bir dönem degil. Siz Atatürkün dönemini tas devri saniyorsunuz heralde.
Kardesim 1. Dünya savasi dönemi Arabalar, ucaklar ve telefon bile vardi. Gazeteler vesaire hersey mevcuttu. Kafadan tarih uydurabilecegin bir dönem degil yani.
Resmi Tarih yalan iddiasi, beyaz Türklere bakip eziklik duygusu yasayan muhafazakar kitlenin uydurdugu bir sacmaliktir.
Kadir Misiroglu gibi alternativ Tarihciler muhafazakarlarin bu ezikligini kullanip zengin olmustur. Erdogan gibi siyasetcilerde bu eziklik duygularini kullanip 20 seneden beri iktidarlarini sürdürüyorlar.
AKP secmeni acliktan gebermesine ragmen Erdogana oy veriyor, ülkenin durumundan memnun oldugu icin degil, zengin bildigi CHPlilerin kazandigini görmemek icin, tek nedeni bu.
@Besiktas256 sen kendi kumunda oyna kardeş rahatsızlık veriyorsun. Ben görüşümü söyledim olay bitti. Sende söylersin okuyan okur. Sayende yolunda dönen olursa mutlu olursun.
Bilgi yaptigin bilgi alisverisi ile gelisir. Malum bu kültür Anti-Kemalistler yoktur cünkü gercekleri terk edip "Kendi kumlarinda" oynamayi tercih ederler.
Ecdadim bu insanlara Etrâk-ı bî-idrak demistir, bence bu kelime sizin kitleyi iyi anlatiyor. Kolay gelsin.
Latife hanım açılması için talimat veriyor Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar, o dönemin şartları içerisinde Latife Hanım’ın mektup ve günlüklerinin yayımlanmasını doğru bulmadığını belirterek, 25 yıllık bir sürenin sağlıklı olacağını düşündüğünü söylüyor
@BaseCamp 60’lara kadar İngiltere’de yaşadı, ülkeden sürüldü. 60’lardan sonra hatıratlarını yayınlayan fesli Kadir oldu zaten konu o değil. Bugün Latife gibi Türkiye halkına açık olmamasından bahsediyorum, yasak
yasak değil bilader ingiltere devlet kütüphanesinde orjinali camekan içinde sergilenirken kopyaları hem internette hemde raflarında halka açık bunu öğrenin.. Fesli kadirinde hatıratı yayınlarken çok fazla tahrip ettiği kanıtlandı zaten. Sürüldüğü iddaa ediliyor bazıları tarafından aslında sürgün olayı yok uyuşturucu madde kullandığından ve halkı defalarca rahatsız ettiğinden dolayı hakkında 14 resmi işlem yapılmış daha sonrasında kendisine tepki verildiği için ingiltereye gidip tedavi olup orada yaşamış. Ama bunu bazı Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yalan iddaalarla sürgün edildi böyle yapıldı gibi iddaalarda bulunuyor ve bazı kesimde maalesef bilgisizliğinden bunlara inanıyor
Hayır Rıza Nur sürgün edilmemiştir 1942'de ölen bir adam 60'lar da nasıl yaşayabilir bunu Nihal Atsız anlatıyor ölmümden sonra 1964'te yayınlayın bu süre de İngiltere arşivi koruyor Uğur Mumcu'nun Rabıta isimli kitabını okursan Kadir Mısıroğlunun bu hatıratı İngiliz ve Suud parasıyla Almanya'da ve Avrupa'da değiştirerek sattığını görürsün