Taşındığım binanın betonuna köpük doldurmuşlar?

Memleketime taşınma kararı aldım. Yeni bir binadan bir daire aldım. Hala kredisini ödüyorum. Binanın yapımı, geçen sene bitti. Bu sene, diafon takmak için apartmanın dış kapısının yanındaki duvarı deldiler. Betonu parçaladıklarında gördüm ki içine köpük doldurmuşlar. Fakat beton sağlam, yere bütün gücümle fırlatmama rağmen bir parçası bile kırılmadı. Yüksek bina olduğu için bir sürü kalın demir kullanmışlar ve bir sürü kolon yapmışlar. Müteahhit, bana: "Bu binayı, yapı denetimdekilerin kontrolüyle yaptım. 10 şiddetindeki bir depreme bile dayanabilir." demişti. Taşındığım ev, Doğu Karadeniz'de. Depremde en güvenilir 10 ilden biri olarak geçiyor. Kayayı oymuşlar ve binayı, kayanın üstüne dikmişler. Yani, zemini sağlam. Müteahhit, heyelan olmaması için apartmanın yanındaki bahçeye istinat duvarı dikmişti. Fakat Kahramanmaraş depremlerinde o duvar, yağan karın da etkisiyle yıkıldı ve neredeyse her gün heyelan oluyor. Bahçenin ağacı, toprağı, taşı; apartmanın önüne akıyor. Ben çok korkuyorum. Sizce binam, depreme dayanıklı mıdır?

Evet, dayanıklıdır.
Hayır, dayanıksızdır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Taşındığım binanın betonuna köpük doldurmuşlar?