abi bu nasıl adet ya :D Anadolu'daki bir köy düğününde yaşanmış :D
Gelin, damada tasma taktı davetliler alkışladı. Eve girerken Türk bayrağı ile karşıladılar.
— Aykırı (@aykiricomtr) September 11, 2023

abi bu nasıl adet ya :D Anadolu'daki bir köy düğününde yaşanmış :D
Gelin, damada tasma taktı davetliler alkışladı. Eve girerken Türk bayrağı ile karşıladılar.
— Aykırı (@aykiricomtr) September 11, 2023

Bunun adet olması değilde damadın izin veriyor olması beni daha da şaşırttı. Bu adetlere pek takılmamak lazım insanlar ağzına geleni söylüyor adettendir deyip duruyorlar. Şahsen bütün adetlere oldum olası itici bakmışımdır ama damadı tasma ile gezdirmekmiş, şalvar etek yazma giydirip dolaştırmakmış falan bunlar gülünç gelen adetler. Benim kabul ettiğim tek bir adet var oda düğünde annelerin ve babaların elleri öpülür bu kadar. Sandığa oturan erkek kardeş, kuşak bağlama, gelinin kınadı naz yapıp kafam kadar altın istemesi adet altına yapılan görgüsüzlük. İp bağlama, meydan da dayağı şunu bunu yapma ise adet adı altına yapılan varoşluktur.
Evliliği iyice saçma sapan oyunlara alet eder oldular. Ben oğluma böyle şaka yapan gelini eve koymam buna müsaade eden oğlumu da eve koymam. Evlilik ciddi anlamlı özel bir durum. Bu ne saçma adet bu ne yozlaşma böyle? Evlilik baştan kokmuş saygı yok burada saygının olmadığı bir evlilik yürümez zaten.
Bu kadının erkeğe saygısı olur mu
Resmen ben şimdiden seni köpek ettim
Sana saygım yok
Kopegimsin diyor utanç verici rezillik
Bunu kabul eden erkek, erkek değil
Aynısı kadına yapılsa ki yapılmasın tabi etik ve doğru değil
Kadına bu hareket yapılsa dünya ayağa kalkar
Erkek olunca konu; zatan bir bu ayağa basma muhabbeti bir de son dönemde tasma takıp gezdirme
O kadın hiç bir zaman erkeğe saygı duymayacaktir.
Erkek ömür boyu onun kölesi ve kadın bu adamı sürekli parmağında oynatır.
Yazik utanç verici bir tablo
Toplum öyle bir yozlaştırıldı ki şu görüntülerin tersi olsa adam kadına tasma geçirse gelenek diye 50 bin tane sivil toplum örgütü çıkar kınama yapar protesto yapar adam hakkında soruşturma açılır gözaltı bile olur. Kadın yapınca gülünüp geçiliyo sadece. Bu ne kadına ne erkeğe yapılamayacak bir şey. Saygısızlık başka bir şey değil.
Cevap
95Cevap
Ne zaman büyük konussam başıma geliyor da başlarım böyle adete.
Erkek böyle hallere düşer mi? Gerçi bunu cinsiyet olarak düşünmemek gerekir. İnsan bunu kendine yapar mı?
Ah ah erkekleri böyle görmek de varmış
Büyük konuşmak değil bu gereksiz bir adet gerçekten bu ne ya hayattan soğuttular 🤦
Böyle bir şeyi asla kabul edemem bazılarına gelenek olarak gelebilir ama o kadar kişinin arasında rezil olmakta ayrı bir durum tabi bana göre...
Böylesi adetler saçma zaten gadası
evet saçmalık
ay açıkçası ben böyle adetleri gelenekleri çok çok saçma buluyorum. her türlüsü saçma bence. bir de son zamanlarda duvak dansı diye bir saçmalık türedi. nerenin adeti bu ya? çok ilkel bir şey olduğunu ve bir an önce devrinin kapanması gerektini düşünüyorum
Adet filan değil böyle şeyler kesinlikle. Bazıları kendilerince eğlenmek için böyle şeyler yapıyor sonra adet diyorlar zorla yaptırtmak için. Eski çağlardan hangi Türk erkeği kendini böyle ezdirmiş ben hiç duymadım. Bunu yaptıranda gözümde erkeksi gözükmez.
Böyle adet mi olur ip bağlamak ne be iyice ayağa düşürüyorlar erkekleri mal mıdır bunu nasıl kabul eder bir insanın egosu sonra diyorlar ego kötü bir şey asla değil işte ego öz benliğe saygı demektir neyse gece gece ipi alan üsküdarı geçmiş bizde narin parmağımızı yoruyoruz :))
Bulmuş asalağı takmış tasmayı, buna neden şaşırılıyor ki, bugün etrafımıza baktığımızda gördüğümüz hemen her şey bir aşağılık asalağın eseri değil mi zaten, bu da onun kameralara yansıyan hali sadece, bu yüzden bu asalakları da yaptıklarını da hiç mi hiç ciddiye almamak her aklı selim kimse için pek bir hayırlı olacaktır.
Köy düğünlerinde çok değişik âdetler oluyor. Bu insanlar da köylü cahil değil sadece geleneklerine adetlerine sahip çıkmak için köylerinde yapıyorlar düğünlerini. Karışmayın dil uzatmayın biryerlerde hala gelenekçi adetlerine bağlı insanlar olduğunu bilmek güzel bence. B. kunu çıkartınız çünkü herşeyin
Anlamadığım tek bir şey var, bu adamın ailesi bu duruma nasıl göz yumuyor? Hadi damadın aşktan gözü kör oldu akıl uçtu ya ailesi? Utanç verici şeyler
@Bomhuen utanç verici şeylerden kastım ne sence?
Böyle bir adet olduğunu sanmıyorum artık düğünlerde örf falan kalmadı herkes yapılan çekimlerle bi şekilde gündem olmaya çalışma çabasında. Bu da öyle işte. Bak burada bunu konuşuyoruz istedikleri buydu
Ülkenin Ruhu değişiyor. Kendini yakarak düğüne gelen çift, tasma takan çift, güreşen kayınpeder kayınvalide vs.. İnanılmaz rezil ve ezik olayları nasıl benimsiyor bunlar... Gelecek insanı ürkütüyor! Daha neler göreceğiz acaba?
Böyle adetler değil tüm adetler popodan uydurma ritüellerden ibaret bir şov sadece.
Kendini küpek yerine koyan erkeğe mi acısam, yoksa koca diye küpek alan kıza mı acısam bilemedim.
Bu ne şimdi ya? Kim eşini böyle bir konuma düşürmek ister aklım almıyor. O adam da nasıl buna müsade etmiş onu da aklım almıyor. Yakışıyor mu bir erkeğe hiç? Neyse kınamayacağım.
Igrenc bir adet, Hindistanda bi kadin kopekle evlilik yapmisti, bu gelinde sanirim ondan imrenmis ki kocasi olcak adama tasma takiyor. Ordakilerde alkisliyor 🤦🏻♀️🙄.
Kendini bu hale düşüren damadı mı söveyim bunu yapan geline mi yoksa orada gelenek diye gülüp eğlenenlere mii? Hepsinin taa
Bunu yapan kızın karşısındakine, yaptıran erkeğin de kendisine saygısı yokmuş. Tencere kapak olmuşlar. Bir yastıkta boğarlar yakında birbirlerini.
İyice kafayı sıyırdı millet bunlarin yaptığına mi tepki göstereyim yoksa böyle bir abzurtlugu normallestiren etraftaki alkışlayanlara mi bilemedim.
Ne iğrenç görüntü biride çıkıp ne yapıyor bunlar demiyor cahil insanlar ya valla ya damadın hoşuna gitmiş o ayrı da aman banane ne bk yerlerse yesin jdjdjd
bu adet değil zaten
görfüsüzlük şımarıklık
ne o kadına kadın derim ne o adama erkek derim. evlilik kurumunun ciddiyetini böyle maymunlar yerle bir ediyor
Kendini böyle bir duruma düşüren veya geçmişte böyle bir duruma düşmüş erkeği alıp çöpe atarım. Bence bir erkek kendini gereksiz hissetmek istiyorsa bu fotoya baksın
Yani insanlar artık iyice kafayı yedi ama şu gerçeği de görmezden gelmemeliyiz bizim Türk erkekleri de özellikle evlenen bazı erkeklerde gerçekten tasmalı oluyor yalan değil
Bunu kendine yaptıran damadın adamlığına sı@çmak lazım yazıklar olsun bi de anası şunu doğurcam diye o kadar acı çekmiş.
çok güzel bir adetmiş nasıl ki nişanda son pişmanlık fayda etmez diye şarkı açıyorlarsa bu da normal
köle fantazisi olan bir çift demek ki
damat köle ipi çeken de sahibesi 😂
İnsanlık bitmiş gerçekten. Bu kadın eş olacak ana olacak topluma kendi gibi insanlar kazandıracak ipin ucu kaçtı gitti
Allah'tan düğün yapmak İslam'a aykırı ya valla her geçen gün İslam'a daha çok bağlanıyorum bu tip olayları görünce 😀
Bu adet falan değil düpedüz ahlaksızlık resmen hareket böyle bir davranışta bulunan insan hastadır nettt
Saçmalık evet mesela rakıda sağlığa zararlı ama içiyorsun ayrıca bu yüzdende haram kılınmış gül gibi kızsın yapma icme
Mallık ya erkek kadın eşitlik felan dibine inersen konu tamda bu.. kadın erkeği eline alması erkeğin kılıbık olması vs bunlar çok saçma şeyler
Millet ne yapacağını şaşırmış 🤨
Yanımdaki adamı bu sekilde görmek istemedim ya iğrenç. Adamı soktuğu halden utanmasını geçtim kendide utanmıyor
Ben böyle geleneğin de adetin de ta ne yapayım. Saçmalıktan ziyade gereksiz ve seviyesiz insanların işi olmalı. Haksızlıktır nokta..
hohaohahd ne canımsın insanlar var şu ülkede ya. niye bu haldeyiz ülkece buradan bile belli oluyor.
Tasma demeyelim de, ip diyelim. Kurbanlık koyun gibi, konsepte uygun zaten. Evlilik esarettir. Bunu kabul eden damadın da kafasına sıçayım.
Umarım ikisi de kısırdır da üreyemezler.
Bugünde başkasının yerine utandık çok şükür
bdsm köle sahibe ilişkilerini gelenek göreneklere yedirmişler :D
Rezalet kepazelik
Gözlerim kan ağlıyor
İğrenç
Umarım o gelin ileride ilişki için başka şeyler takmaz. Erkeğe yazık olur xxxdxdxaaa
Başka nasıl saçmalanırın örneği olsa gerek. 🙄 Saygısız insanlar, ne adeti yahu.
Böyle adeti çıkarana gel de zövme. Hey Allah'ım sen hepimize sabır ve akıl ver.
Kendilerini çocuk ve aptalca göstermekten başka bir şey değil bence.
Mahallece rol yapıyorlar. İçerde durumlar değişiktir.
al işte bu oğlana mal desen kavga çıkar mahkemede hakaretten ceza alırsın ama mal işte
Hangi cinse yapılrsa saygısızlık bağnaz akışkanlıklardan kurtulmak gerekiyor
Bence başlı başına düğün dernek ile ilgili tüm adetler saçmalıktan ibaret
ne adeti ya ben böyle adet duymadım böyle saçmalık mı olur o düğün teklif geldiği anda biter
Turkiyenin hic bir yerinde oyle bir adet yok sadece damat essek olmak istemiş ve hepsi bu
Damat bunu kendine yakıştırabiliyor sa üstüne daha bişey demeye gerek var mı?
Sıradan şekilde bir düğün ve nikah oldu mu olmuyo herhalde illa birileri maskara olacak demek ki
Daha ne saçmalıklar olacak acaba. Samatya kendini rezil ediyor
burada anlatılmak istenen artık başın bağlı mesajı başka yere çekmeyin
Terbiyesizce ya. Bunu kabul eden erkek erkek değildir. Yapan kadın insan değildir
Bu erkek mi şimdi :D erkeği geçtim bir birey mi :))
Adamın kendisine saygısı yok. Bundan bi kaç yıl sonra yaptığından utanarak boşanacak kadından
Bizim bi aralar utanma, terbiye, saygı gibi birtakım değerlerimiz vardı sanki !
Tamamen saçmalık ya etraftakilerde alkışlıyor şaka gibi
Bunun gibi nice saçmalıklar yok mu zaten düğünlerde 🤔
Adetlere saygılı olmuşumdur genelde ama bu kadar da olmaz
İnsan içinde sevdiğin insanı neden neden rezil ediyorsun kadın?
Bunu kendine yaptıran adam gece karısına vurduruyordur karısıda başkasına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?