Antalyada yabancılara satışı yapılan konutların özellikle Alanya ve Konya altı ilçelerinde amacı dışında kullanıldığını, bunun da otelcilik faaliyetlerine büyük zarar verdiğini söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, son dönemde satışı yapılan gayrimenkul sayısının 108 bine ulaştığını kaydetti. Kavaloğlu, " Bu listenin içinde 1 kişi 80 tane ev almış. Ve aynı kişi bu evleri kendi yurttaşlarına kiralıyor" ifadelerini kullandı.
Bir Rus Antalya’da 80 daire alıp otele çevirdi! Sizce böyle bir şey nasıl mümkün olabilir?
Bu tamamen sistemin bir açığı mı yoksa arkasında farklı şeylerin döndüğü bir durum mu var? Cidden rezil bir durum. Araştırmaları gerek bir açık var ve bunun 80. Evi alana kadar hiç mi dikkatlerini çekmemiş sistemin veya orada ki sorumlu kişilerin. Daha kim biliri neler neler var...
Birkaç ülkeden bildiğim kadarı ile yabancı ülkede ev alsanız da sadece evi alıyorsunuz toprağını değil
Her ülkede bu böyle mi bilmiyorum
Bana kalırsa sistem böyle işlemeli 3 kuruşa vatandaşlık, ev vs şeklinde çok saçma hele hele bu topraklar için savaşan bir neslin torunlarının barınacak evi yokken, refah düzeyleri düşükken ve yine hala da evi barkı olmayan ailelerin çocukları şehit düşerken bit yabancının bu kadar mülk sahibi olması şu demek
Gemi batıyor mallar dağitiliyor
Son satışlarla geminin delik olan 3 5 yerini onaralım da içindekiler battığını anlamasın minvalinde satıştan elde edilenlerle değirmenin suyunu döndürmeye çalişiyorlar sanki
Eskiden yabancıların satın alması kolay değildi. Sistem değiştirildi. İlk kez 80 darbesi sonrası değiştirilmek istendi ama başarılamadı. Sonrası malum.
Bence aldığı 80 evi değeri 500 bin doları geçecek şekilde şişirip Ruslara vatandaşlık için peşkeş çekiyor. Şöyle düşün. Vatandaşlık için şu an 400 bin Amerikan doları değerinde taşınmaz alman lazım. Bu kadar parayı vermek istemeyen ya da veremeyen bir rus 50 bin dolar ödeyip evin devrini alıp 5 yıl evde kiracı oluyor. Sonrasında vatandaşlığı alınca evi geri aldığı kişiye göre satıyor. İki taraf içinde win win durumu. Satıcı evi kiraya verip 50 bin kazanıyor, alıcı 50 bine 5 yıl kiracı olarak durup sonunda vatandaşlık alıyor.
Dövizi değerlendirdiler sonuç tabiki de böyle olur paramız alay konusu oldu yabancılar sözde vatanım diyenler gurbetçiler bile ülkede tl ye peçete gibi davranmaya başladı