Belçika’da ilk ve orta dereceli okullarda zorunlu cins** eğitim, Valonya-Brüksel Federasyonu Parlamentosu’nda yapılan oylamayla yasalaştı.

Belçika’da ilk ve orta dereceli okullarda zorunlu cins** eğitim, Valonya-Brüksel Federasyonu Parlamentosu’nda yapılan oylamayla yasalaştı.

Türkiye de cinsel eğitim verilse , yani insan da cinsellik diye bir ders olsa , ders ders olmaktan çıkar büyük dert olur. Bir de bunun uygulamalı eğitim halini isteyenler bile çıkacaktır ki , Aman Allahım bunu düşünmek bile istemiyorum.
Aslında verilmeli diye düşünüyorum ama bizim toplum insanını da düşünmeden edemiyorum. Lise 1'de sağlık bilgisi dersi vardı ve o dersin olduğu gün bile gece birisi duvara çıplak kadın resmi çizmişti. Düşünün şimdi bizim ülkenin insanını.
Lise 1 cinsellik dersi için geç bir zaman çünkü... İlk ve ortaokulda kademeli başlanması gerekiyor. Zaten yanlış bilgilere ulaşmadan öğrenmiş oluyor. Lisede böyle saçmalıklar yapmıyor
Cevap
10Cevap
Bence olmalı kesinlikle... insanlar bilinçlenmeli.
O değil de.. ortaokuldan itibaren erkeklere bir duygularının aslında var olduğu ve duygusal zekalarını nasıl kullanacakları bunu karsi cinse nasıl ifade edeceği ile ilgili zorunlu dersler verilirse.. kadın erkek ilişkileri bir o kadar sağlıklı olurdu..
YouTube'da bir erotik shop sahibi anlatiyor. 20 yaslarinda bir genc gelmis ve prezervatif satin almak istemis.
Cocuk da böyle bos beles birisi degil, Üniversitede okuyan birisi.
Neyse cocuk bir gün yine geliyor ve mekan sahibine kiziyor, abi senin prezervatifler ise yaramiyor, kiz arkadasim hamile kaldi, iki prezervatif yememe ragmen diye.
Tabikide olmamalı okul bu cinselliğin dışında bir yer öğrenmek isteyen profesyonel bir şekilde bile öğreniyor eğitim olmadan zaten insanlarımızın çok merakı var
Kesinlikle, gec bile kalindi. Almanyadayim orta okuldayken seminer/Workshop tarzinda etkinlikler oluyordu. Bircok genc kizin bilinclenmesi acisindan güzel hareket. Malum türk aile yapisi anne-kiz arasinda bile bunlari konusmayi yasakliyor
Tabi ki verilmeli ama lise zamanında üreme organını anlatırken bizim sınıftaki embesiller ha vajina bilmem diye mal mal guluyorlardi. Gel de anlat bu kazmalara
Kesinlikle olmalı. Toplum artık cinsellik konusunda bilinçlenmeli. Gereksiz tabular kırılmalı.
Bence verilmeli. Korunma yöntemlerinden bahsedilmeli. Ama lisede. Herkes doğurup doğurup duruyor artık ülke nüfusu cokuste.
Gayet verimli bir yasa, bizim ülkeye de getirilmesi lazım ama siyasal islamcılar bunun üzerine de asılsız, dini kullanarak linçlemeler yaparlar eminiz
İlkokul değil ama orta ve lisede kesinlikle verilmedi. Millet sürekli doğurmamalı
@Master81 keşke yorumuma gelmek yerine, fikrinizi size ayrılan alana yazdaydınız. Zira ben ilgilenmiyorum
@Master81 yorumun yanlışı olmaz bu benim fikrim. Sizin fikrinizde beni ilgilendirmez. İlgili alana yazarsınız soru sahibi değerlendirir.
Orta Doğu ülkeleri için tehlikeli bir uygulama. Veliler baltayla testereyle okulları basar.
Namussuzluk resmen küçük yaşta nanussuzluğa alıştırıyorlar
Bence her ülkede olmalı korunmayı bilmeyen, cinsel yollarla bulaşan çok hastalık var bunun bilincinde olmayan çok insan var. Lisedeyken iki hemşire ve ebe gelmişti bize sağlıklı cinselliği anlatmışlardı o da 1 saatlik bir şeydi.
C2nsellik ailede verilmeli bence ben 18 yaşındayım kız erkek karışık orada c2nsel eğitim verilse yanımda köşemdeki kızı becerme isteği düşlerdim yani saçma olmuş
Türkiye'de lazım kesinlikle. Cinsellik tabu haline gelmiş; ülkedeki kadına tecavüz, cinayet olaylarının ana kaynağı bu cinsel tabudur.
Sanki ihtiyaçları var çocuk yaşta bekaret gidiyor zaten
Yani verilsin ama ne kadar ileri gidecekler
Saçma ama bazı şeyler gerekli
Bu hükumete olmaz ama bence olmalı
Tabikide olmalı yaa
Olmali
olmalı
Kesinlikle
Ne kesinlikle
Niye
Evet verilmeli
Kesinlikle olmalı