Ekim ayında telefon kaydının 30 bin ₺, pasaport harcının 8167 ₺ olacağı konuşuluyor. Telefon almak lüks mü oldu?

Ekim ayında telefon kaydının 30 bin ₺, pasaport harcının 8167 ₺ olacağı konuşuluyor. Telefon almak lüks mü oldu?

Bu yeni çıkan yasalar kaçakçılığın önüne geçmek içindir
Artık öyle vergisiz masrafsız yurtdışından telefon getirtmeyi zorlaştırmak amaçlı
Yurtdışından telefon almak
Devletin vergi kasasından çalmak kadar büyük bir kabahat hatta suçtur ne kadar da cezası olmasada sonucunda suçtur
Kaçak yurt dışı cihazlara bulaşmayın paranız yoksa almayın
Lükse merakınız olmasın bence
Türk insanı devletin vergi deposu değildir. İnsanların aldığı telefona fiyatının 2 katı vergi koyarsan insanlar dışarıdan getirir.
Devlet cumhurbaşkanına saray, bütün yalakalara teşvik vermeyi bıraksa insanların sırtından geçinmek zorunda kalkar
Telefon da lüks değildir, devlet alkol kaçakçılığıyla, uyuşturucu kaçakçılığıyla ne kadar mücadele ediyor mesela? Doğu Anadolu'da içilen çayın çoğu kaçak, bundan yüksek yetkili böyüklerin pay almadığına inanan var mı?
Bu devletin eski iç işleri bakanı mafya ile uyuşturucu ağı işletmekle suçlandı, kendini de hiç mi hiç aklayamadı
Berat Albayrak'ın tırlarının Işid petrolü kaçırdığını iddia edip bayağı uydu görüntüleri yayınlamıştı Rusya canlı yayında zamanında.
Sınırından geçen kaçakları bile denetlemeyip ''gelsinler'' diyen devlet, insanlarını ateşe atan devlet sen ben telefon alınca ''Vay anam vergi'' diye haraç istiyor.
Bir ülke düşünün geçim kaynağı vergi trafik cezası bedelli askerlik ücreti ek vergi ek vergiye ek başka vergi bunlara ek stopaj pul defter vergisi ve bunlara eklenen yeni ek vergiler. Normal degilmi bu rakamlar
Az bile, bütün dünya ülkeleri bizim gelişmemizi istemedikleri için her şeyi yapıyorlar onlarla mücadele etmemiz için asrın liderine parasal olarak destek olmamız lazım değil mi.
Ulan iyi ki 2017 yılında 10 yıllık pasaport almışım. Gerçi onun da 4 senesi kaldı o zamana kadar Akp başta olacak, yani bu harç 50 bin lira da olabilir
Cevap
26Cevap
Evet fazla ama bu halka az bile.
Ne bekliyordunuz ki şu anda ülkede ekonomik kriz var mesela memurlar %70 %110 zam istiyor e peki %110 zam verdiği zaman bunun parasını nereden çıkaracak işte böyle gelecek olan zamlardan çıkaracak
Cevabımı beğendiniz için teşekkür ederim
@irfan0134
@İrfan0134 ☺️☺️

degil halk ekonomiyi bu hale getirenleri seçti. ha onlar olmasa yine bunlar olacaktıda. ama ekonomiyi bu hale getirenleri seçmekte ne bilim yani.. :D
Telefon kaydı ile yurtdışında yeni bir telefon satın alırsın. Bu nasıl bir açgözlülük?
Teyyo az bile yapıyor...
Şu yerel seçim bir geçsin o zaman görün siz pompanın kralını, nasıl evire, çevire..
Kaç yıllık bu harç bir yilliksa evet pahalı ama 10 yilliksa yine neyse.. telf kaydı derken yurt dışından getirilip kaydetme mi?
Saçmalık bu iktidar bu kafayla kalırsa halimiz çok kötü
Her gün ayrı zamla uyanan Türkiye. 20 yılın sonucu bu.
İyi ki yurtdışına çıkacağım için pasaportu yeniletmişim.
O kadar alıştıkki artık bu zam haberleri şaşırtmıyor bunu olagan hale getirdiler sonumuz hayrolsun ne diyim
Eee üretmeyen akıl, sürekli almaya çalışır.
Sanki 20 bin azmış gibi "30 bine fazla değil mi?" diyorsun.
Yakın zamanda sanmıyorum böyle bir kanun çıkaracaklarını
Her gün ayrı bir şaşırıyorum pes yani.. Umarım en azından bunlar bize geri döner.
Büyük düşün
Uçuyoruz
Avrupa bizi kıskanıyor
Arap kızı camdan bakıyor
Kemerleri bağlayın
Hedef 2071
Allahalalalahalalaaaaaa
Pasapart harcini şoyle dolara bağlasinlar 100000 Dolar olsun onlarda kurtulsun bizde.
Mantıklı
Bunlar daha iyi günlerimiz diye düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun.
Arkadaşlar bence vatandaşlıkları iptal edin 🤣🤣🤣🤣
. okunu çıkardılar artık
Romanya pasaprtum bir var etkilemiyor
Fazla olsa da o fırsat çoktan geçti alan aldı
Anlamadım telefon kaydı derken
Balon söletinlere yorum yapmiyorum
Alın size turkiye yuzyili. Tabi yersen.
Elleme iyi oldu.
Halkı soymaya doymuyor utanmaz rezil
Ülke şahlanıyor sus 😄
Dünyanın sonu geliyor
Bilgiyi nereden aldınız acaba