Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Apostolos Andreas Kilisesi'nde çekilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Kiliseye turist getiren kişi, görevli papaza Kelime-i Şehadet’i söyletmeye çalıştı. Papaz söyleyemedi. Bu görüntülerin paylaşılması üzerine tepkiler de gecikmedi. Papaza şehadet getirtmek isteyen kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
Papaza Kelime-i Şehadet'i söyletmeye çalışan kişi hakkında yasal işlem başlatıldı! Sizce yaptığı doğru mu?
Bu şey ya, kendi dinine biri bir şey dediğinde demediğini bırakmayan ama başkalarının dinine saldırmayı, alay etmeyi kendine hak gören, kendinden başkasına saygı göstermeyen tipik yurdum dindarı değil mi? Bayramdan bayrama, cumadan cumaya camiye giden, kul hakkının dibine vurup millete din öğreten tayfa.
Andavala bak, müslümanlık derler ortalıkta yaygarayı koparılar ama sıra müslümanlığa yaraşır olmaya gelince eser kalmaz bunlardan ortada, aksi zıttı uyumsuz olanı ne varsa yaparlar onu, sonra da çıkıp hiçbir şey olmamış gibi din tüccarlığına soyunurlar, dikkat et arap kahramanı, seni kilise kule haçının tepesine oturturlar bak sonra, bu işler öyle kamera karşısında cambazlığa da benzemez, kıçına kazık sokulmuş eşek gibi anırırsın bağırırsın da duyan olmaz.
Dinde zorlama yok herkes bildiği gibi olmalı bize saygı duymak düşer hepimiz kendi günah ve sevabımızla gidicex ben kendime bakarım gerisi beni ilgilendirmez
Yakın zaman da iç karışıklık ile iç savaş çıkarmayı hedeflediklerini düşünüyorum. Bu kişilerin birileri tarafından fonlanmış kişiler olduklarını da varsayıyorum. Bu tarz kişilerin iyi bir şekilce incelenip geçmişi taranması lazım. Kişisel düşüncelerimdir. Galeyana gelmemeyi her din ve ırk da bulunan kişilere birlik ve saygılı olmayı sevgi ile kalmayı gönülden vurguluyorum. Allah hepimizi korusun.
İnsanlar ne meraklı çıktı kendilerinin doğru dürüst yaşamadığı Müslümanlığı başkalarına itelemeye. Müslümanlık Kelime-i şehadetten ibaret değildir. Şekil A da gördüğünüz üzere bu aynı kendini zebani sanan çocuğa yapılan muameleye benzemiş. Din de hele ki islamda asla zorlama yoktur.
İslam'a davet etmek emri maruf yapmak dinimizin emridir, bir defa tebliğ yapılır istemedikten sonra kimseye zorla kelime-i şehadet getirmek doğru değildir, üstelik dinimiz de zorlama yoktur hadis-i şerif'i de kimsenin inanmaya veya kabul etmeye zorlanmaması demektir.
Papaz söyleyemedi değil şehadeti anlar anlamaz işine git diyo rahatsızlığını beden diliylede anlatmış. Zenofobik hareket milli ve dini değerlere zorbalık alaycı yaklaşım videonun başında niyetinin iyimser olmadığı ortada
Verapokhum surp asdvadzadzni yani Meryem Ana'nın göğe alınış bayram haftamız bu hafta kiliseler yoğun olur tüm şehir bunu bilir videoyu çeken kişi bilinçli davranmış özel haftada haliyle yasal işlemlerin milli değerlere saygısızlığı bundan ötürü
İyi de papaz ne dediğini bilmiyor mu sanki? Adam kaç yaşına gelmiş, eğer dünyaya kapalı bir insan değilse o söylediğinin ne olduğunu bir din adamı olarak az çok bilir diye düşündüm.
Hem kendi hemde diğer tarafın İnaç ve düşünce biçimine saygısızlık. Dinini en güzel ahlakinla tanıtirsin. Bu gibi tutumlarla anca dinimize dil uzattirmaya sebep olursun.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yok abi bu insanlar özellikle bu kesim iyice yobazlaştı yaptığı hareketle gurur duyuyordur canım
Şeriât, "Allah nurunu tamamlayacak." diyerek insanları zorla dine göre yaşamaya ve kendisinden olmayanı bile zorla müslüman yapmaya çalışmasıdır. Bir hıristiyanın aynı şeyi bir hocaya yaptığını düşünün.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru bir karar. Bildiğim kadarıyla dini değerleri aşağılamak zaten suç.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Adamın yaptığı doğru değil bu arada karar doğru :D
Müslüman lık ta zorlama yoktur bunu bilmeyen sorunlu kişi tarafından papaz a zorlama yapıldığı görülüyor o kişinin dinlenmesi lazım salınması hata olur
İslama karşı bu tarz şeyler yapılınca, Kuran yakilinca kimsenin sesi cikmiyor buna da çıkmasın o zaman. Başka dinlere yapılınca "dinlere saygi" diye ağlıyorsunuz Müslümanlara karşı bisey yapılınca susuyorsunuz. İki yüzlüsünüz
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kesinlikle doğru bisey olduğunu savunmuyorum aksine çok yanlış bisey ama İslama yapılınca susan kişiler bunda yorumlarda max İslam diye ağlamış. Her dine saygınız olsun o zaman
Emri bil maruf adı altında misyonerlik yapan müslümanlar da var. Aynı şekilde incil dağıtan hristiyan misyonerler de. Bu ikisi son derece normal ama videodaki resmen saygısızlık
Kıbrısta Müslümanların katledilmesinin emrini de bunun gibi misyoner dediğimiz bir papaz vermişti. ben adamın yaptığını tasvip etmiyorum ancak diğerine de hoş gözle bakmıyorum.