İslamcılar, Atatürk döneminde gerçekten sadece heykel yapıldığını mı sanıyor?

20 yılı aşkın süren AKP (2016'ya kadar AKP-Fetö beraber) iktidarında böyle bir sçylem üretildi. "Lozan hezimmettir, türkçe ezan, şapka devrimi" gibi başka abuk sabuk şeyler de dendi ama bana en ilginci bu geldi.

Siyasal İslâmcıların bu heykel alerjisininin nedeni bu tip sanat eserlerini "put" olarak gören ortaçağ zihniyetleridir. Yoksa dertleri üretim, bilim, sanat ve kültürlide ilerleme değildir.

Atatürk döneminde çok güzel heykeller yapıldı, evet, iyi ki de yapılmış. Ama sadece bu mu? Öküz gotünün dibinde tezek toplamak için koşturan, bağırsakları parazit dolu ilkel, yoksul bir köylü yığınından, çağdaş, üreten, bilim ve sanat yapan nesiller yetişti o dönemde.

Türkiye'nin en hızlı ekonomik büyüme gerçekleştirdiği dönemdir Atatürk dönemi. Üstelik bu büyğme AKP dönemindeki gibi sıcak parayla borçlanarak değil, üreterek gerçekleşti. Dünya'da Sovyetler Birliği'nden sonra en hızlı sanayileşip büyüyen ülke oldu. Dahası, bütün Dünya'yı sarsan 1929 Büyük Buhrana rağmen.

Ama siyasal İslâmcılar için bu ların bir önemi yok. Yok tğrkçe ezan okutmuşlar, yok çarşafı yasaklamışlar yok tarikatları kapatmışlar. İyi de yapmış bence. Çünkü bu gerici unsurlar bir ülkenin gelişmesinin önğndeki en büyük engeldir. Bugğn bunu yaşıyoruz. Eüitimden sanata, üretimden ekonomiye, her alanda geriye gidiyoruz.

Evet, gerçekten merak ediyorum, hakikaten bu ğlkenin temellerini atanların sadece heykel yağtığını mı zannediyor bunlar?
İslamcılar, Atatürk döneminde gerçekten sadece heykel yapıldığını mı sanıyor?