Konya'da 4.7 şiddetinde #deprem oldu. Deprem için ne tür önlemler alıyorsunuz?

Konya'da 4.7 şiddetinde #deprem oldu. Deprem için ne tür önlemler alıyorsunuz?

Son zamanlarda her yerde deprem olmaya başladı yine. Erzurum, Konya, İzmir vs. şu anlık bir depreme yakalanmadım Şubat ayı depremi hariç. Aldığım çok bir önlem yok bu süreçte soğukkanlı olabiliyorum insanların beni telaşa sokmasını istemiyorum ve buna izin vermiyorum zaten en iyisi de böyle çünkü insanlar zaten o anlık telaşla birbirini ölüme daha çok sürüklüyor tabii ölüme sürüklemenin başka bir nedeni ise yapılan ihmaller. Geçmiş olsun.
Maalesef bir önlem almıyorum ama almam gerektiğini biliyorum. Bundan bir kaç hafta önce kötü bir rüya gördüm ve deprem korkusu içimi sardı. Geçen yatağımda yatarken yine bu korkuyu hissettim ve burada olmayacak dedim kendi kendime. Nerede olacak? Konya mı? Diye sordum. Saçmalama Konya deprem bölgesi mi dedim. Ne olacak 5 şiddetinde mi olacak dedim sonra..
Bizzat Hatay'da depremi yaşamış olarak depremin ne kadar korkunç bir şey olduğunu tecrübe etmiş oldum. Ne kadar hazırlık yapsanız dahi o binaların nasıl yapıldığını bilmiyoruz. 5 saniye içinde yıkılan apartmanlar gördüm. Ve gördüğüm yaşadığım şeyleri uzun bir süre atlabileceğimi sanmıyorum.
Cevap
27Cevap
Güya deprem olunmaz şehir denilmişti
Asla yok öyle bir şey olmuyor olmuyor diye deprem olmayan şehir deniyordu. Depremin garantisi mi olur aşırı hissettik baya sallandı..
Teşekkürler
@İyi1i abarttığımı nerden çıkardın? Toprak yapısına ilçeye eve göre hissedilen değişir bunu bilmiyor musun gayet de iyi salladı oturup seninle bunu tartışamam
@Sudemm5366 Marifetname adlı eski bir eserde depremlerin Allah tarafından nasıl olduguyla ilgili ve dağların damarlarıyla istenilen bölgeye uzandığı ve bu damarların her birine bir melek tayin edildiğiyle ilgili bilgi okumuştum. Bu damarlar kaf dağlarına kadar uzanıyor diyor. Zelzele olması istenen bölgede o meleğe emir veriliyor diyor.
@enteresanbiadam Gerçekten mi ilk defa duydum bunu şaşırdım
@Sudemm5366 Evet çok enteresan şeyler yazıyor.
"Ey aziz, malûm olsun ki, müfessirler ve muhaddisler ittifak etmişlerdir ki: Hak Taâlâ
yerleri ve gökleri yaratmak murat eyledikte; daha önce anlattığımız yeşil cevherlerin
suyundan, cennetler ve hazineler altında kalan artığının saf ve lâtifinden yedi göğü
yaratıp, ondan kalan bulanık suyu ve tortuyu birbirine vurmuştur. O zaman, bunun
özü yüzüne çıkıp, dalgaları yükseldikte; o öz ve dalgalarını dondurmuştur: Yerler ve
dağlar olmuştur. Dağlar dahi yerin direkleri olmuştur. Sonra Hak Taâlâ, bütün
dağların damarını, yeri kuşatmış olan kaf dağına bağlamıştır. Bir büyük meleği,
zelzeleye müvekkel edip, dağların damarlarını onun eline vermiştir. Şu halde Hak
Taâlâ, bir yein halkını isyanlardan men ve yasak etmek murat eyledikte; o melek,
Hak'kın emriyle o yerin damarını hareket ettirir. Ta ki oranın halkı, o zelzeleden
korkuyla kendilerine gelip, Hak Taâlâya yöneleler ve itaatkâr olalar.
@Sudemm5366
"Bundan sonra yedi denizi yaratmıştır ki, en küçüğü yerin çevresini, kaf dağının
ötesinden kuşatır. Onun nâmı bahr-i muhit olmuştur. Onun gerisindeki ikinci
denizdir ki, namı: Kaynes'tir. Onun ötesindeki üçüncü denizdir ki, nâmı: Esam'dır.
Onun ötesindeki dördüncü denizdir ki, nâmı: Muzlem'dir. onun ötesindeki beşinci
denizdir ki, nâmı: Mırmas'dır. Dnun ötesindeki altıncı denizdir ki, nâmı: Sâkin'dir.
Onun ötesindeki yedinci denizdir ki, nâmı: Bâki'dir. Yedi denizin sonuncusu odur.
Bütün bu denizler, birbirini kuşatmıştır. her birinin eni beşyüz yıllık yoldur. Hak Taâlâ, yeşil cevherin artığından her iki deniz arasında, ilk denizle yerin çevresi
arasında ve yedinci denizin ötesinde birer yeşil kaf dağı yaratmıştır ki, sayıları sekize
yetmiştir. Bu dağların her birinin eni beşyüz yıllık yoldur. Bundan sonra Hak Taâlâ,
kudretiyle, çadırla misali yedi dağı üzerine yedi göğün kenarlarını kubbeler gibi
kuymuştur. Sekizinci kaf dağı ise, dünya göğünün içinde, bahr-i muhit ile yer
arasında hepsinden mücerre ve sade kalmıştır. Hak Taâlâ o yeşil dağı, göğün içinden
güneş ışığı, ay e yıldızların nuruyla aydınlatıp, şuaları kaf dağından havaya
aksettiğinden, renksiz hava yeşil renk gösterip, halk bunu göğün rengi zannederler."
@Sudemm5366
"Hak Taâlâ, yedi göğün her birisini, balıklar gibi binlerce çeşit yaratıkla dopdolu
etmiştir. Yedi göğün duvarı olan kaf dağının ötesinde bir büyük yılan yaratmıştır.
Yılan, büyük dağı halkı gibi kuşatıp, başını kuyruğu üzerine koymuştur. Kıyamete dek
Hak Taâlâ'ya yüksek savtıyle tesbih eder. Bu denizler ortasında yedi yer, bir gemi gibi
hareketli ve huzursuz iken, Hak Taâlâ bir büyük melek tayin etmiştir ki, yerlerin
etrafını kavrayıp, bir omuzu üzerinde sâki kılmıştı. Sonra Hak Taâlâ, o meleğin ayağı
sağlam dursun için yeşil yakuttan bir büyük kare biçiminde kaya yaratmıştır ki; onun
en üst düzeyinde bin vâdi yaratıp, her birini bir deniz ile ve her denizi binlerce çeşit
yaratıkla doldurmuştur. Daha sonra Hak Taâlâ, o kayayı sabit tutmak içi bir büyük
kırmızı öküz yaratmıştır ki, onun kırkbin başı, kırkbin boynuzu, kırkbin ayağı vardır.
Her iki ayağı arası bir yıllık yoldur. Kayayı, boynuzları ve sırtı üzerine yüklenmiştir.
Bu öküzün adı: Liyunan'dır. Sonra Hak Taâlâ, onun ayaklarını sabitleştirmek için bir
büyük balık yaratmıştır ki, yedi deniz onun ağzında bir damla gibidir. Sonra Hak
Taâlâ, o balığın altında bir büyük deniz yaratmıştır ki, büyük alık, bu büyük denizde
sükûn ve karar etmiştir. Sonra Hak Taâlâ, o denizi altıda, yedi tabaka cehennem
yaratmıştır. O büyük deniz, cehennem üzerinde sâkin olmuştur. Sonra Hak Taâlâ,
yedi cehennemin altında sert rüzgâr yaratmıştır ki, sair ve sakar (cehennemin iki
tabakası) onun üzerinde karar kılmıştır. Daha sonra Hak Taâlâ, o rüzgârın altında
karanlık ve onun altında pere yaratmıştır. Yaratıkların ilmi o perdeye dek yetmiştir.
Mülkünü ve mülkünde olanları Allah daha iyi bilir."
Geçmiş olsun umarım bir daha olmaz
ben önlem alamam devlet almalı ama onlarda sözde devlet bir s1kkime yaradıkları yok hayatta kalsan benden para isterler omuz omuza bacak omuza diye benim alabileceğim tek önlem çanta hazırlamak ki zaten bina 25 yıllık çantayı kullanmama gerek bile kalmadan ölürüm kesin
Hcbir önlem alınmıyor ve gene büyük bı deprem olsa insanlar gene iki üç gün ah vah eder unutur gider ve gene aynısı olur. Deprem olacak diolar önlem alınsın diolar ama kimsede bsi yk ölen ölsün dioalr resmen
İstanbul'u haritadan silecek bu deprem bilginiz olsun dümdüz olacak orası
Deprem için her durumu düşünüp hazırlıklı olmalısın yardımcı malzamer hayati ihtiyaçlar ve düşünceler. Evin yıkılması durumunda ne gibi hayati önemimiz olmalı diye bilgilenmen lazım
AKP'ye kızıp CHP ile el ele verip kentsel dönüşümlere engel oluyorum. Deprem bizi durduramaz (!).
Saygılar.
Ölüp gidecez bir deprem olduğu zaman büyük ihtimalle
6. Kat 35 yıllık bina sağlam ama eski baya
16 daireden 2 tanesi kentsel gitmek istiyor
Diğerleri durumu olmadığından bir şey yapamıyor
Gelde kentseler başvur
18:06 Konya 5,0 / 18:36 İzmir 3,9 (Türkiyemizde sallantılar bakalım ne kadar devam edecek böyle)
Konya’da deprem olmuyor diye biliyordum. Geçmiş olsun.
Hükümetimiz saolsun ilgleniyor durumla skldfjsd
... soruyu görünce bir gözlerim doldu ama bu soruya verecek cevabım yok. ☺️
Çok geçmiş olsun çok zor durum psikolojik olarak fena oluyor insan..
Arkadaşlar fay hattı olmayan şehir yok Türkiye'de fay hatti her yer onun için ayık olun
Öleceksek ölelim ya nir istanbullu olarak. Şu an antalyada ve rahatım ama dönünce anksiyeterim gelir
Önlem almıyorum, müstakil evdeyim zaten hop dışardayım.
Iki z çoğaldığında üçüncü z gelir.
Zina, zulüm=zelzele.
Bu dünyanın çivisi çıktı kıyamet kopsa umrumda olmaz.
Ne zaman oldu 😮 geçmiş olsun. Bugün bende hep sallanıyormuşum gibiydi
Geçmiş olsun konya Maraş'ın o halini gördükten sonra artık bilemiyorum ne yapacağımı
Alabildiğim tek önlem kız kardeşimin yanından ayrılmamak
Almiyom valla az önce biz de sallandik İzmir'de
Kıpırdamadim bile
Aslında kötü bir şey dhfj
Gecmis olsun hemşehrilerime.
İstanbula yaklaşıyor son hızla:(
Geçmiş olsun. Hiç olmazmış orada diye biliyorum orada bile olduysa..
Konya'da da oluyor
Az olduğunu biliyorum
Fay hattı falan fasa fiso aldatmaca. Yalan dolan. Depremin nasıl olduguyla ilgili gerçekleri saklıyorlar milletlerden
Adana'da olduğunda Konya güvenilirdir diye oraya taşındım şimdi burada da oldu ben nereye göç ediyim bilmiyorum ki a*q
Aynen Kader
sağolun
Allah allah onların Allahı yok mu nasıl deprem olmus gavur İzmir'de olur saniyorduk tek:ddd
Konya'da nasıl deprem olur bunlar da mı fuhuş yapıyor (!)
Çok yakında İstanbul'da da olacak
Olmıycak üşümezsoy olmaz diyor
@aslıgüzel9824 aslıcım canım benim ah aslım ah ya Allah aşkına hiç mi araştırmazsınız?
Celal hoca yıllarrrrr önce Fransız arkadaşı ile Marmara denizinde araştırma yaptı ‘Felaket!’ dediler. 99u 2000’e bağlayan senedeki araştırma bu, deprem yakın özellikle Tuzla , Adalar, Yeşilköy…(daha var) kaçın kardeşlerim kaçın..
Hiçbir önlem almıyorum. Ölelim de kurtulalım
Bende aynısını düşünüyorum
Dedim bile
Oldu bile
İnsanlar
Hiçç
Hala devam ettiğine inanmıyorum aylar oldu.
konya riskli bölge değildi ne değişti?
turkiye zaten deprem bölgesi niye sasiriyonuz ki
eşyaları sabitledim
yaşam alanları oluşturdum
Deprem ülkesiyiz normal
Az hasarlı 10. katta yaşıyorum mük
Adana Osmaniye hattı sıkıntılı
Deprem olmayan şehirdi hani 😮
😯😯😯
😏😏
Konya ve deprem. İşimiz yaş
Konya da fay hattı var mıydı yahu