Bilmesek neyse diyecez. Gören de zammı ben yapıyorum sanar. Bizzat cumhurbaşkanının kararı ve imzasıyla akaryakıt doğalgaz ötvsine tek gecede insanlık dışı bir zam geliyor. Ama akp vekillerinden metin külünk olacak şahıs bu zamlar için 15 Temmuz gecesinde yapılması kirli bir operasyondur diyor :D Daha nasıl komik açıklamalar göreceğiz merak ediyorum. d
Bu arada zamları az buldum umarın daha çok artar. Evet hepimiz aynı gemideyiz ama bu ülkede kimse kimseye acımıyor. Seçimde düşünecektiniz. Altta kalanın canı çıksın misali. Hadi konvoya. Tabi benzini doldurabilirseniz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Türkiye de benzin ve doğalgaz halen düşük fiyatla satılıyor. Benzinin şu an olması gereken fiyat 45 TL. Dünyada petrolü olmayıp en düşük fiyata benzin alan insanlarız.
45 liraya bir şey kalmadı dolar gibi pek çok şey seçim için baskilanip durdu. Seçim garantilendikten sonra da saldılar hepsini. Aynı zamanda dünyada araç uretmeyip en pahalı araç satan devletiz. Misal araç üretmeyen başka ülkelere baktığında taşıt vergisi yüzde 8 iken rakam bizde yüzde 200 300 gibi ütopik degerlere ulaşıyor. Önemli olan benzini ucuz pahalı satması değil onu alabilme gücüne sahip olmak. Diğer ülkeler senden daha pahalıya satıyor ama şelale gibi de benzin alabilecek gücü var vatandaşlarının.
Fiyatların artmasına en büyük etken EYT düzenlemesi oldu... Çünkü bütçeye çok büyük maliyeti var bu toplu para çıkışının. Öte yandan seçim öncesi baskılandığı doğru, ancak bu zaten olacaktı gözüyle bakarsak, çok şey değişmedi. Seçimlerden önce gelmesi gereken zamlar ve TL değer düşüşü şimdi geldi.. Aklı başında herkes bunu önceden fark etmeli ve tedbirini ona göre almalıydı.. Alım gücü konusunda hatalısın... Dünyanın en zengin ülkesi ve petrol ihracatçısı olan Norveç aynı zamanda 2,75 Euro ile dünyanın en pahalı akaryakıtının olduğu ülke. Alım güçleri bize göre yüksek olsa da, 2,75 Euro'luk litre fiyatı ile benzin onlar için de ucuz değil. Zaten olması gereken budur... Devlet halkın savurganlık yapmasını engellemeli... Diğer bir örnek ise Venezuela... Dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi. Benzin şu anda 10 kuruş ama halk fakirlikten kırılıyor... Üstelik benzin de yok. Demek ki benzin ucuz olunca halkın refah seviyesi artmıyormuş.. Ama aksine pahalı olunca artıyor.. Yani biz ülke olarak çok çalışıp, az kazanıyoruz. Çok kazanmamız için ise daha çok zam olması gerekiyor. Örneğin, zengin bir ülkede esnaf günlük 10 müşteri ile geçimini sağlarken, ülkemizde aynı durumdaki esnafın geçimini sağlaması için 100 müşteriye ihtiyacı var. Çünkü kar oranı çok düşük. Bataklıkta gibi çırpınıyor.. Özetle zamların devam etmesi ve piyasa şartlarının üzerine çıkması gerekiyor. İşte o zaman cebine para girdiğini hissedersin. İşte o zaman sen Almanlara değil, Almanlara sana turist olarak hizmet etmeye başlar.
Ee bana mı sordu eyt düzenlemesi yaparken? Yapmasaydı? Baskılandığını biliyoruz baskılayan kim? Merkez bankası. Merkez bankası kimin bankası? Devletin bankası. Peki hükümet oy kaybetmesin diye neden doları baskılıyor seçim öncesi? Devletin bankası mı iktidarın bankası mı? Seçime kadar faiz haramdır diyerek 2 sene boyunca enflasyon arttıkça faizi düşüren, haramdır asla artırmam diyen adama ne olduda seçimden sonra faizi bir anda artırma kararı aldı? Haram olan faiz helale mi döndü? Saçma sapan eurolarla benzin fiyatına örnek vermişsin adamların alım gücü zaten yüksek diyoruz. Adamların en düşük maaşları yoksulluk sınırının üzerinde seyrediyor, senin en düşük maaşın yoksulluk sınırının 4 kat altında geziyor. Al sana sidneyden örnek vereyim. Abim sidneyde yaşıyor ve 20 senedir adamın banka hesabında 20 bin dolar parası bile olmadı. Ama asla geçim sıkıntısı yaşamadı adamın evinin önünde 4 tane araba var. Burada ise insanlar barınmakta zorlanıyor sen daha neye zam istiyorsun? Senin en düşük maaşın İstanbul'da bir kiraya yetmiyor artık daha neye zam isteyebilirsin? Hükümetin tuttuğu yeni paralı troller senin gibiler mi oluyor? Devlet hangi hakla benim paramı nasıl harcayacağıma müdahale edebilir? Parayı kazanan benim o uyguladığı fahiş vergileri ödüyorum kalan parayı istediğim gibi harcamak da bana kalmış bir şey. Hadi bütün bunları geçtim benzin örneğini anlattım anladığını farz ediyorum. Ulan doğalgaza neden zam geliyor? Seçimden önce dünya kadar gaz bulmadık mı? O gazı çıkartmadığımız halde 1 ay bütün evlere doğalgaz ücretsiz denmedi mi sırf seçim vaadi olsun diye? Biz de demedik mi bu seçim için tüm tuşlara bastı seçimden sonra yemeğin tuzunu katacak diye? Ee bu kadar gaz bulunmasına rağmen ne demeye doğalgaza zam yapıyor? Yahu her şeyi geçtim bizzat cumhurbaşkanının onayladığı zamma kendi partisinin vekili çıkıp kirli oyun bu diyor?
EYT düzenlemesi konusunda muhalefet daha istekliydi. Yani onlarda kazansa bu başına gelecekti. Kaçınılmaz sonuçtu bu senin için.
Hem kendin anlatıyorsun hem de anlattığını anlamıyorsun... Abinin evinin önünde 4 tane araba var ama hesabında 20 Bin Doları bile yok diyorsun.. . Senin refah ölçün araba sayısı mı? yani evin önüne 4 tane araba çekince huzur geliyor mu? Sor bakalım abine oturduğu evi kaça almış, kaç yıllık kredisi var... Haklısın... En düşük maaş ile en yüksek kiralık evi referans gösterirsen yetmez.. :) Ayağını yorganına göre uzatacaksın.. İstanbul da kira yüksek ise Nevşehir'e gideceksin... Yumurta pahalı ise yumurtayı sen üreteceksin. Tavuk yemi pahalı ise, köyüne gidip tavuk yemini sen üreteceksin. Yok öyle armut piş ağzıma düş... Çalışmadan, zekanı kullanmadan çok kazanmak istiyorsun ve bunu da devletten bekliyorsun... Eeee devlet tembel, üretmeyen, boş boş gevezelik edene neden versin ki... Devlet cebine üç kuruş para koysa, ev almadan önce gidip en pahalısından telefon alırsın... Bir de utanmadan, hakkım dersin... Biraz daha fazla para koysa gider en lüksünden araba alırsın.. Ona da hakkım dersin. Ama bir şey üreteyim, düşünüp bulayım.. demezsin... Çünkü hep beleş hep beleş... Hak ettiğin kadar kazanıyorsun.. Gazdan mazdan bahsetmişsin.. Biraz araştırsan ne saçmaladığını anlardın ama yok... Zeka işte. araştırmadan duydukları ile yorum yapacak... Zaten olsa düşünüp üretecek.. Neyse, hak eden kazanıyor etmeyen de buralara gelip ağlıyor..
Adamın aldığı maaş diyorum yoksulluk sınırının üzerinde diyorum adam sıradan bir işçi? Senin ülkende senin en düşük maaşın yoksulluk sınırının 4 katı altında diyorum sen araba sayısıyla mı huzur buluyorsun diyorsun. Ulan adamlar geçim sıkıntısı yaşamıyor ki senin ülken gibi. Oturduğu ev 1 buçuk milyon dolarlık bir ev dublex havuzlu bahçeli. Peşinat verip 10 yıllık kredi ile alıyor. Sen ülkende o sürede bir apartman dairesini bile zar zor alıyorsun o da alabiliyorsan. Kim en düşük maaş ile en yüksek evi referans göstermiş? İstanbula gir bak köpek kulübesine bile 10 bin istiyorlar artık. Ayrıca ne öyle armut piş ağzıma düş falan insanlar zaten insanlık dışı şartlarda çalışıyor. Sadece çalıştıklarının karşılığını almak istiyorlar. Sana verilen maaş 400 dolar diğer ülkelerde 2 3 bin dolar alıyor insanlar. Üretim işini de yanlış anlamışsın sen. Ne öyle halk üretecek devlet kenarda duracak? Bu devlet dünya kadar mühendis yetiştirmiyor mu? Bu yetiştirdiği mühendislere istihdam alanı niye sağlamıyor? Devlet bunların düzenlemesini niye yapmıyor? Fabrika satana kadar tonla mühendis yetiştirmiş insanlık dışı vergiler alana kadar bu insanlara istihdam alanı sağlasa nasıl olur mesela? Ha üretimle düzelecek olsa neyse. Ulan araba yaptık kendi arabamızı hem alamıyoruz hem de tonla zam yedi yine? Ee bu araba bizim biz üretiyoruz niye halen zam geliyor? Senin gibi bir cahilin çıkıp bana araştırmadan söz etmesi çok ironik. d
Ya sen zaten akıllı bişey olsaydın şu an abinin yanında olurdun.. belli ki abin bile yanında istememiş seni.. Devlet naapsın..
Bak verecek cevabı kalmayınca nerden laf atsam diye düşünüyor. Onu da cevaplayayım sağlık alanında 2 lisans bitirdim dil öğrendim 3 ay sonra da Sidneye gidiyorum zaten.
Çok gözel raks ediysin.. :D Gidiysen sana ne bizim ülkemizden :D
İnsan olarak iyi bir şartlarda olmasını istediğim için olabilir mi sayın cahil?
Önce insan olacaksın.. Şartları sonra konuşuruz.. :D
Klasik akpli nedir cevabı işte. Yetersiz argümanı olunca karşıdakine hakaret etmeye çalışıyor. d Neyse tazminat davasına hak kazandınız mahkemede görüşürüz.
Mahkemeye giderken velini de yanında götür bebeğim :D
Valla mahkemeye gitmeyecem bile avukat halleder sen bana vereceğin parayı ayarla. d
Ben eline tek tek sayacağım dolarları.. Daha neler beler vereceğim eline. Sen şimdi uza bakiim :D
Siz cahiller olmasa bu kadar zengin olmazdım sağol varol. d
Bilmiyorum valla herkesten ayrı ayrı bıkmış durumdayım yesin herkes birbirini
Üf aman banane ya