Türkiye, hatta Türk tarihi ilk defa, sivil karşı koyma ile askeri bir darbeye karşı başarı sağladı.
Peki, darbeciler başarılı olsa idi, Türkiye de bugün ve gelecekte değişen neler olurdu?
Türkiye, hatta Türk tarihi ilk defa, sivil karşı koyma ile askeri bir darbeye karşı başarı sağladı.
Peki, darbeciler başarılı olsa idi, Türkiye de bugün ve gelecekte değişen neler olurdu?
Zaten başarılı oldu bunun aksini kimse düşünmesin.. Bir kere o saatte darbe yapılmaz ve darbe yapacak gidipde köprüyü kapamaz... Zaten akşam namazindan sonra sarıklı şeytanlar Beylerbeyi tepesinde hazırlanıp bekliyorlardı.. İndiler hiç günahı olmayan askerleri şehit ettiler hemdebicakla kafa keserek.. İstenen önemli konu ordudan Atatürkçü kesimin tasfiyesi idi ve o da oldu.. Askeri liseslerin kapanmasini istiyordu Amerika ve oldu... Feto denen * çocuğu çok müslümandi neden Arap efendilerine kaçmadı da paoazin kucağına oturdu deyyus oğlu deyyussssssss..
Mehcab Amca, darbe nasıl yapılır bir emekli albaya anlatacak değilim. Nerede hata yaptıklarını benden iyi bildiğine eminim ama "Zaten başarılı oldu bunun aksini kimse düşünmesin." ifadesi ile "Erdoğan gitsin de, kim gelirse gelsin düşüncesinde olduğunu" anlıyorum. Geçmiş darbeler de, hep bu zihniyetle yapıldı... Subayların cebi dolmayınca, "biz darbeyi yapalım da gerisi önemli değil.." Zihniyeti.. Zira böyle bir düşünceye vereceğim tek cevap, "keşke Yunan kazansaydı... Belki, Musevi olur rahat ederdik" ;)
15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye'de birçok şey değişebilirdi. İşte olası senaryolar:
1. Darbenin liderleri ülkeyi yönetmeye başlardı: Başarılı bir darbenin ardından, darbe liderleri ülkeyi yönetmeye başlar ve yeni bir hükümet oluştururlardı. Bu hükümet, darbe liderlerinin ideolojilerine uygun şekilde hareket edebilirdi.
2. Mevcut hükümetin liderleri tutuklanırdı: Başarılı bir darbe girişimi sonrasında, mevcut hükümetin liderleri tutuklanabilirdi. Bu durumda, Türkiye'nin siyasi liderlik yapısı önemli şekilde değişebilirdi.
3. Yeni bir anayasa hazırlanabilirdi: Darbe liderleri, yeni bir anayasa hazırlayarak ülkenin siyasi yapısını değiştirebilirdi. Eğer bu anayasa demokratik ilkeleri ön plana çıkarmazsa, insan hakları, özgürlükler gibi konularda önemli kısıtlamalar getirilebilirdi.
4. Türkiye'nin AB üyelik süreci sekteye uğrayabilirdi: AB, darbeler sonrasında genellikle üyelik müzakerelerini askıya alır. Eğer darbe başarılı olsaydı, Türkiye'nin AB üyelik süreci sekteye uğrayabilirdi.
5. İç karışıklıklar yaşanabilirdi: Başarılı bir darbe girişimi ülkeyi bölünmeye götürebilir ve iç karışıklıkların yaşanmasına neden olabilir.
Tabii ki, bu senaryoların her biri varsayımsal ve gerçekleşmeyebilir. Ancak darbe girişiminin başarılı olması Türkiye'nin siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan önemli şekilde değişmesine neden olabilirdi.
Kesinlikle haklısın... Bu yazdıkları her darbeden sonra olağan değişimler.. ANcak benim asıl merak ettiğim 15 Temmuz girişimine özel olanlar... Mesela Türkiye nasıl bir siyasi yol izleyecekti.. Ülkenin refah seviyesi artacakmıydı... Doğu batı dengesi nasıl oluşacaktı... TSk nın yapısı ve eylemlerinden ne gibi değişiklikler olacaktı.. gibi.. ?
Dün gece 12 de selalar verildi 15 Temmuz dan dolayı sandım ama sabah akaryakıt zammını gördüm ölen ekonominin selasıymış. Bu ülkede değişen bir şey olmaz çünkü bittik
Cevap
2Cevap
O değilde başarısız olsa Suriye gibi olurduk yeminle!
Sanırım "karşı-darbe" başarısız olsa demek istediniz?
Düşünmek istemiyorum. Şu an berbat haldeyiz o zamanı düşünemiyorum..
Şu an berbat halde olduğumuzu, muhtemelen sosyal medyanın mahalle karılarından duydun... Zira kişisel fikrin olsaydı, soruma cevap verebilirdin.
Soruma cevap vermediğin gibi yorumu da anlamadın... Kadınlara yatıp kalkmak gibi bir ifadem yok... "Sosyal medyanın mahalle karıları" ifadesi sadece kadınları değil her iki cinsi de kapsayan ve amacı sadece ilgi çekmek ve ya toplumda infial yaratmak amacıyla YALAN ve ÇARPITILMIŞ haber yapanları tanımlıyor. Umarım bu yazdıklarımı anlarsınız.
Umarım sen beni anlarsın. Mahalle karıları tabiri sizin gibi eğitimden bi haberlerin kullandığı ifade ben bunu anlatabiliyor muyum? Senin gibi birini anlamak. gibi bir niyetimden yok. (.) Kusura bakma insan yerine koyup soruna cevap yazdık. Haddin de değil cevabımı böyle düstursuzca eleştirmek. Okey?
Ben sorularımı sadece zeki ve düşünen insanlar için soruyorum.. Alakasız cevap verenler için değil ;)
Suriye olurduk. Ah ah. Adalet olsa bu konu kökten kapanırdı en alttan en üste fetö ile ilişkisi olmuş tüm insanların yargılanmasıyla.
Akp'den yeterince darbe alıyoruz zaten aq.
Bundan kötü olurmuydu bilmedim
22 yıldır iyi darbe aldı ülke zaten
Konu, darbe girişimi? Fikrin var mı? Yoksa sadece çekirdek çitleyip boş muhabbet mi edeceksin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?