Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan ve hastalığa yakalanan genç mimar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olay büyük yankı uyandırırken Siverek sokaklarında başıboş köpeklerin dolaşması endişe yarattı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kuduz köpeğin saldırısına uğrayan ve hastalığa yakalanan genç mimar, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olay büyük yankı uyandırırken Siverek sokaklarında başıboş köpeklerin dolaşması endişe yarattı.
B E L E D İ Y E denen kuruluş parti köpek Camiye git sarık tak sakal bırak liginden başka bir şey yapmaz ise sonuc bu olur. Sarik tak sakal bırak camiye git her yolsuzluk serbest.
Devlet önlem almazsa, daha çok insan ölür.
Hayvan sahiplenmek ve sokağa atmak, bu kadar kolay olmamalı. Kimse kusura bakmasın ama hayvanlar da bir birey, bu hayatın birer parçası. Bizim akıllı varlıklar olmamız (Bazılarında bu yok ama...), bizi onlardan üstün kılmaz. Biz de yaşayan varlıklarız, onlarda yaşayan varlık. Biz de hayatta kalmaya çalışıyoruz, onlar da hayatta kalmaya çalışıyor.
Çocuğu vakit geçirsin diye veya bir anlık hevesle bu hayvanlar heder ediliyor. Öncelikle bu konuda bir önlem ve düzenleme getirilmeli. Devlet, bu hayvanların yaşamını güvence altına almalı. Bu hayvanlar için bir yaşam merkezi kurulmalı. Sokaklarda insanlara saldıran bu hayvanlar toplanmalı ve bu merkezde yaşamaya devam etmeli.
Bu hayvanları katletmek bir çözüm olamaz.
Neden hepsini toplayip kisirlastirip barinakta tutmuyorlar.. ve neden insanlarin kendi köpekleri bir veride kayitli degil.. bunun önüne gecmek cok kolay aslinda. Ama neyse!
Bu sokak hayvanlarına bi çözüm bulsunlar çete gibi dolaşıyorlar hakkaten korkudan yol değişiyorum
Cevap
4Cevap
Bu konu da Adem ile Havva dan beri kısır döngüye bağladı iyice
Bence insanların suçu
Allahın sessiz kulu diyorlar ittaparların anasını sk4km hayvan ölünce ağlıyorlar millet ölünce susuyorlar
İktidar tabiki çıkarabilir bir yasa toplanması için neden yapmıyor cidden muhalif olup Avrupa'ya ozenlerde sokakta kalsın diyor ama Avrupa'da bir yane köpek yok cidden bu ülkede yaşamak istemiyorum
çok üzüldüm ya.. gencecik mimar.. yetişmiş bir evlat öldü... ahh yazık. çok üzüldüm
Karı kız tavlamak için köpek alıp sonra sokağa atarak üremesini sağlayan abaza erkek milletinde
Hayvan hakları "savunucuları"
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?