Bu ekonominin hali ne olacak? Biz 25-30 yaş arası nesil ne yapacağız?

Öncelikle herkese iyi geceler. Ben bu soruyu içimi dökmek için soruyorum. 28 yaşındayım İzmir'de yaşıyorum. Üniversite mezunuyum işsizim senelerdir. Ailemle yaşıyorum. Arada böyle ev eşyalarının mobilyaların, beyaz eşyaların fiyatlarına bakıyorum ya da İzmir'de bazı güzel sakin düzgün muhitlerden satılık evlere bakıyorum. Hani olur da kendi evim olursa nasıl döşerim zevkime göre gibisinden. Hayal kuruyorum yani. Lüks semtler değil kesinlikle yani bir Göztepe, Alsancak vs asla değiller ama Buca'nın kenar mahalleleri gibi de değil. Tepecik vs de değil. Biraz daha ailelerin oturabileceği temiz düzgün semtlere bakıyorum. Gerçi semtine de bakmıyor en beğenmediğim oturulmaz lan burada diyebileceğim yerdeki evler bile 2-3 milyondan 5 milyondan satılıyor şaka gibi. Her şey o kadar pahalı ki. Düşündüm yaş geldi 30'a gerçi 1 yılım daha var ama 30 diyelim düz hesap. Ne evlenebildim ne adam gibi işe girebildim. Hayalim işe girmek atanıp mesleğimi yapmak, evlenmek, 1-2 çocuk yapmak sonra İzmir'de babamların oturduğu muhitten bir ev bir araba alıp yaşamak. Arada böyle çocuklarımla kocamla ailemle birlikte arabaya atlayıp yazları İzmirin tatil beldelerine gidip tatil yapmak. Bunlara ulaşmak artık o kadar imkansız geliyor ki demin kendimi tutamadım ağladım. Sonra buraya yazdım. Bizim geleceğimiz hayatımız ne olacak ya? Ben bunun için mi o kadar okudum çabaladım. Zaman harcadım? Yaş 30'a geldi elde yok avuçta yok. Kendime ait kendi paramla aldığım hiçbir şeyim yok. Ayağıma giydiğim donu bile babam alıyor. Bu insanlar niye bu kadar mal, düşüncesiz, geleceğini düşünmüyor. Takip ettiğim İzmir haber sayfaları var. Orada mesela en sonki ÖTV KDV zamlarını paylaşmışlar. Orada bile ciddi ciddi trol değil bakın gerçek kadın temizlik malzemelerinin pahalılanması konusunda diyor ki olsun bu zamana kadar bunlar mı vardı. Millet yine evini temizliyordu. Kadının profiline girdim. Kadın ailesiyle fotoğraf koymuş. Asla küçük görmüyorum göremem zaten haddim değil ben de zengin hali vakti yerinde biri değilim. Kadının kılığından kıyafetinden kocasının çocuğun giyimlerinden falan dersin ki asgari ücretle kıt kanaat geçinen aile bunlar. Hali vakti yerinde olan insan anlaşılır. Giyimden olsun, makyajından verdiği pozdan vs... Bunda o da yok. Ben bu kadar şahsen geleceğim konusunda endişe duyarken ulan yaşlansam gitsem halim ne olacak? Evlenebilecek miyim? Çocuk yapabilecek miyim? Atanabilecek miyim iş sahibi olabilecek miyim diye düşünürken bu insanlar nasıl bu kadar sorumsuz umursamaz olabiliyor. Ben bu yüzden okumadım. Bu yüzden yıllarımı harcamadım. Kadın olarak çalışmak içn beyaz yakalı olmak zorundayım. İnşaatta sanayide madende çalışamam. Erkek kardeşim var o lise mezunu o hiç çalışmadı erkek babam ona GSS ödüyor. Eşek gibi kişniyor evde. Benden 2 yaş küçük. Milletin zaten umrunda değil. Bazen içim sıkılıyor nefesim yetmiyor. Baktığım bütün evler 3-6 milyon arası. 2+1 veya 3+1 doğalgazlı evlere bakıyorum. Annem babamın oturduğu evler gibi evlere bakıyorum. Babam işçi emeklisi

Bu ekonominin hali ne olacak? Biz 25-30 yaş arası nesil ne yapacağız?