İnsanlar artık gerçek yönetim şeklini istiyorlar hükümet duy sesimizi ❤️❤️🇸🇦
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAraştırma HÜDA-PAR genel merkezinde yapıldı sanırım.
https://tr.euronews.com/2015/12/16/bu-ulkelerde-cogunluk-seriat-kanunlarindan-yana
Gerçek oran %12'dir.
https://www.milliyet.com.tr/dunya/turkiye-de-yuzde-12-seriat-istiyor-1701923
https://artigercek.com/guncel/turkiye-de-seriat-hukuku-isteyenlerin-orani-dususte-155568h
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılsen yönetim duy sesimizi falan diyorsun ya :)
şeriat zina yapanı hadım edeceksin diyor.
eşcinsel birliktelikler nerede çıkıyor bir araştır !
hırsızlık yapanın eli bileğinden kesilecek diyor mesela hükümde !
ben sana söyleyeyim: bir tanesinin sağlam eli kalmaz !
yani şeriatın hükümleri önce o ''getirin'' dediklerine yaramaz haberin olsun :)03 Yorumla- +1 yıl
@Milabeni ben de kendimce bir araştırma falan yapayım daha sonra istatistiki bilgileri kamuoyu ile paylaşırım !
Batı ile Doğu kıyaslamayı yapmıyorum !
Bana ne Batı'nın ahlaksızlığından bir yerden bir şey alacaksan bu bilim olsun, ilim olsun.
ahlaksızlığını almak zorunda değilsin ki.
ben sadece bu şeriat isterük şeriat isterük diyenlerin şeriat hükümlerinin uygulamaya başlandığı andan itibaren o ahlaksız dedikleri Batı ülkelerine kapağı atacağı kanaatini taşıyorum sadece.
+1 yılŞeriat gelse daha iyi mi olacak Allah'ınızı severseniz bırakın ya şu işleri İran da doğru düzgün eşin olmadan bir yere gitmiyorsun burada elini kolunu sallayarak istediğin yere git. Mustafa Kemal Atatürk'ten Allah razı olsun böyle rahatça hareket edebildiğim bir ülke bıraktığı için. Senin istediğin nasıl bir şeriat peki
02 Yorumla- +1 yıl
Ya Türkiye gerçekten çok abartıyor artık genç kızlarda kız kalmadı çocuk yaşta kadınlasti hepsi. Çocuk yaşta hamile kalan evlendirilerek değil zina yaparak kalıyorlar binlerce şey var öyle
06 Yorumla
Soran+1 yılBence şeriat gelsin zina yapanları sokak ortasına asalım ifam edelim çok hevesleniyorum böyle günahkarlara ceza vermek için inşallah bir an önce gelir
- +1 yıl
Aslinda degisen bir sey yok genc kizlarda kiz kalmadiysa erkekler de cocukken cinsel iliski yasiyo ee ikiside insansa ve bu onceden beri varsa sorum yok
- +1 yıl
Bu sekilde devam ederse ve seriat gelmez de gelirsen bu ulkede herkes Munafik olur blm ne kadar onemsiyosunuz dini ama sizin kurallariniza gore yasamiycak kimse 2 sene oncesinde bile. bu ulkede daha cok Musluman vardi azaliyo bazi Din Tuccarlari yuzunden oran
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
16Cevap
https://t24.com.tr/foto-haber/anket-turkiye-de-ulke-seriat-ile-yonetilmeli-diyenlerin-orani,12723/6
Al sana araştırma, Türkiye %12 oranında şeriat istiyor.
Senin söylediğin gibi bir oran olsaydı Laik Türkiye Cumhuriyeti kurulamazdı.Aynı araştırmada başka ülkeler de var, Senin söylediğin oranlar Afganistan'da falan var, Türk insanı şeriat istemez, yaşam tarzına uymaz zaten.
İnsanları sokakta asmaya heveslenmekten bahsetmişsin, bence acilen bir psikolağa git, durumun iyi değil bence.034 Yorumla- +1 yıl
@Milabeni
Bu haber T24'ün, araştırma değil. Araştırma araştırma şirketine ait, T24 sadece haber yapmış. Aynı anket sonuçlarını farklı haber kanallarında da bulabilirsin.
Beğenmediysen al bak bu da başka bir kaynak, % 23'ten %18'e düştüğünü söylüyor şeriat isteyenlerinin oranının.
artigercek.com/.../turkiye-de-seriat-hukuku-isteyenlerin-orani-dususte-155568h
Ve deiszm ve ateizm oranı her geçen yıl artıyor, yani şeriat ile yönetilmek isteyen %10'u geçmez şu aralar ve daha da düşecek.
Şeriatı yaşamak isteyen kendi özel hayatında yaşasın şeriat kurallarına göre, buna kimse karışmıyor zaten.
Şeriat istemeyen hiç kimse şeriata göre yaşamak zorunda değil. - +1 yıl
T24 ve benzer haber organları aynı menşeyli farketmiyor yani Deizm ateizm arttığı felan yok bu kişiler zaten dinle hiç alakadar olmayan neye inandığını bile bilmeyen dininin cahili insanlardı. Kimlikte sözde müslüman yazanlar yani bu kişiler bu gün bunu dile getiriyor hepsi bu kadar. Şeriat konusu ise zaten öyle şeriat gelince tabi olanı kapsar dışındakileri değil zaten bunun dışında kalan gerek yaşamı gerek hukuku mevcut anayasal çerçevesinde devam eder. Ugandalı birisini Danimarka hukukuyla yargılayamassınantığa aykırı bir kere burada olan durum da bu
- +1 yıl
@Milabeni Bazı şeyler halka sorulamaz çünkü halkın bu tip şeylere karar verebilecek bir eğitimi yoktur. Devletin nasıl yönetileceği de bunlardan biri.
Sen ameliyata olmadan önce ameliyatın nasıl yapılacağına sen mi karar verirsin yoksa doktor mu karar verir?
Ya da fırtınalı bir denizde yol alan bir geminin nasıl bir rota izlemesi gerektiğine yolcular mı karar verir yoksa gemiyi yöneten kaptan ve mesleği denizcilik olan insanlar mı?
Devletin nasıl yönetileceğini de halka soramazsın çünkü halkın bu konuda bir eğitimi ve bilgisi yok, olamaz da zaten. Halka en fazla şu an olduğu gibi ülkeyi kimin yöneticeğini ve partiyi sorabilirsin, anayasayı ve yönetim şeklini soramazsın. Halk bu tip şeylerin sonuçlarını bilemeyeceği için doğru karar veremez, çok tehlikeli bir şey, bu yüzden de bu tip şeyler halka sorulmaz. - +1 yıl
Güzel örnekler bende şu şekilde düzelteyim. Sen ameliyat olup olmamayı kişiye sorarsın kişi bunu kabul. ederse bunu nasıl yapacağı doktora kalır. Yine aynı şekilde Geminin nereye yolculuk yapacağına göre yine o mürettebat o gemiyi seçer Kaptanda geminin gideceği rota boyunca gemiyi idame ettirir. Alaskaya gitmek isteyen bir yolcuyu kaptan kendi kafasına göre japonyaya götüremez. Devletide oluşturan yegane kemik ana unsur millettir Devlet milletinin Gerek dini gerek kültürü Ahlak ve etik anlaşıyı ve sahip olduğu normlara göre anayasasını ve hukukunu düzenler. Başka devlet ve milletlere gôre değil. burada nasıl yönetileceği ise halkın arzu ve istekleri doğrultusunda idarecilerin idamesi şeklinde devam eder. Bu yoksa zaten o ülkede dikdatörya vardır. Halkın değer ve inanışlarıyla çelişen halkında onayı olmayan bir sistem halkın kendisine dayatılamaz. Bu bağlamda halkın buna yönelik bir yönetim biçimi cehaletle bağdaştırılamaz. Doğru karar diye nitelenen şeyler adalet gibi kişilerin bakış açısı ve yorumuna göre değişir. Ben buna hükmettim deyip bunu doğrulukla nitelendirmek kişisel kanaatin dayatmasındna öteye geçemez
- +1 yıl
@Milabeni Güzel konuşmuşsun ama gemi örneğinde gidilecek yol yaşamak istediğin hayat biçimidir, kendi kamaranda istediğin gibi yaşarsın, başka kamaralar ve yolculara karışamazsın. Devlet yönetimi de gemi yönetimidir, kamaraların içlerine karışmaz.
Kimsenin dini aynı değil. Ülkenin en az yarısı Müslüman değil. Müslüman olan yarısının da yarısından azı belki şeriat istiyordur. Yani ülkenin %20 si istiyor diye şeriat falan gelmez. Yeni nesiller geldikçe bu oradan daha da düşecek ki düşüyor zaten.
Şeriat kurallarına göre yaşamak isteyen insan yaşayabilir, devlet zaten buna karışmıyor. Ama aynı devlet ateiste de karışamaz ve karışmıyor da zaten, doğru olanı bu.
Tekrar söylüyorum ülkeler modern hukuk yasalarına göre yönetilir, 1400 yıl önce Arabistan'da yazılmış kurallara göre değil.
Ben şeriat kurallarına göre yaşayabiliyorum ama sadece ben değil, bütün ülke öyle yaşayacak dersen diktatör sen olmuş olursun. Devlet sana istediğin gibi yaşama hakkını zaten vermişken diğer insanların yaşantıları seni niye ilgilendiriyor?
İlle de şeriatla yönetilen devlet istiyorum diyorsan Suudi Arabistan, İran, Afganistan gibi ülkeler var, git bir tadına bak istersen.
Kusura bakma Türkiye Cumhuriyeti tek bir düşünce şekline özel yönetilemeyecek kadar çok çeşitliliği bir arada bulunduran zengin bir kültüre sahip. Hristiyanlıkla da, Musevilik'le de yönetilemez, ya da Ateizm kurallarına göre de yönetilemez. Herkese eşit mesafede kalır. - +1 yıl
Bak yukarda yorumda sana ne yazmışım """Şeriat konusu ise zaten öyle şeriat gelince tabi olanı kapsar dışındakileri değil zaten bunun dışında kalan gerek yaşamı gerek hukuku mevcut anayasal çerçevesinde devam eder. Ugandalı birisini Danimarka hukukuyla yargılayamassınantığa aykırı bir kere burada olan durum da bu """ bu yazdığımı unutmuşsun bende zaten şeriatin böyle işleneceğini vurgulamışım geminin rotası belli sen gemide kendi kamaranda seyehat edebilirsin Ve yine dediğim gibi o rakam %20 değil. T24 ve yine onun avaneleri seçimde de KK yı %60-70 lerde gösteriyordu bi cacık olmadı Taraflı medya yayın organları gerçeği yansıtmadığı gibi hep manupile etti Ülkenin gayette yarısından bi hayli fazlası müslümandır. Tabi gider sosyal medyada takılırsan 3 kişi felan zannedersin Mord hukuk ve yasalara gelirsek Tüm hukuk ve yasalar temelini zaten dinlerin etkisi üzerine almış ve geliştirmiştir. Başına mordern koymak onu dinden bağımsız yapmaz Kuranın hükümleride sadece belli bir döneme münahas değil Ebedidir:Hırsızlık dünde suçtu bu günde suç öldürmekte ve niceside zaten bu tarz normlar matematik formülü gibi 1+1=2 bağlamında yürümez devletlere toplumlara göre değişir. Falanca ülkenin halkına göre meşru olan diğerine göre yasaktır. Bakış ve anlayış yorumlama bu şekilde ilerler. Yani ne kadar sene veya yüzyıl geçmiş olması bu durumda bir şey değiştirmiyor. Bu toplumunda ahlaki etik normları İslamiyetle şekillenmiştir Dolayısıyla Topluma göre bir doğrular ve yasaklar anlayışı vardır. Devlette buna göre bir düzen tatbik etmelidir. Tabi şeriati kapsamayan kesim mevcut sistem üzerine yaşar o kanunlara tabi tutulur şeriate göre yargılanmak için zaten müslüman olmak zorundadır.
- +1 yıl
burada sorun zaten insanlar şeriat ilan edince kadınlar zorla kapatılcak insanlar ibadete zorlancak önüne gelenin kafası kolu kesilcek gibi algılanıyor. Bu yine Malum medya kanadının beyin yıkaması sayesinde gerçekleşti. Bir insanı mensup olmadığı dinin kurallarına uymaya zorlamanın bir anlamı yok hem dinde zorlama yoktur. Hemde İman dil ile ikrar Kalp ile tastık işidir. Kişinin hür iradesi ile beyan etmediği Müslümanlığı ve hür iradesi ile yapmadığı ibadeti zaten Allaha ulaşmaz bunun için hem söylemeli hemde kalben kabul etmeli yani kendi isteğiyle olmalıdır. Önüne geleninde sormadan şahitler tutulmadan durumuna bakmadan gelişine güzel kafası koluda kesilmez. Yürütülmesi gereken bir hukuki sistem vardır. Misal hırsızlık yapmış şahit yok delil yok adamda açlık çekilyor eli felan kesilmez. Bunun gibi Neyse özetle Şeriatle yönetilebilir HALK İSTERSE fakat şeriatle yönetilmesi inanmayan açısından hiçbir şey değiştirmez.
- +1 yıl
@Milabeni Kaynaklarım sosyal medya değil, Türkiye'nin bir çok yerinde bulundum. En dindar görünen adamın rakısına karışılamayacağına şahit oldum. Ülkenin müslüman olan kesiminin çok küçük bir kesimi şeriat istiyor.
Ayrıca herkes inancını istediği gibi yaşayabiliyorken anayasayı değiştirmeye ne gerek var?
Eğer insanlar istedikleri gibi yaşayamasaydı böyle bir ihtiyaç olurdu, şu an öyle bir durum yok, neden anayasa değişsin ki?
Şeirat ile yönetilen ülkeler ortada. İnsanların Mars'ta koloni kurmaya hazırlandıkları dönemde laiklikten şeriata geçilmez, böyle şeylerle uğraşılmaz bile.
Ayrıca hiç bir şey dine bağlı değildir, dini inancı olan insana göre öyledir o. Ben yaşam şeklimi 1400 yıl önce ki yazılanlara göre değil, günümüz medeniyetine göre belirlerim. 1400 Sene önce ki kurallarla yaşamak isteyene de karışmam. - +1 yıl
Bende bir çok yerinde bulundum rakıyı ağzına sürmeyen insan cok gordum. herkesin gonlunden gecene gore tarif edebilir yerseyi sosyal medya. muhabbetni verdigin kaynaga atfen soyledim. Yaşamıyor ki isteniyor olayın detayına girsem roman yazmam gerek buraya 6284 gibi sacma sapan erkeğin ağzına sı, can iftira mı değil mi bakmayan kanunlardan başlarım surer gider daha pek çok konu var Şeriat istenmesinin sebebi olarak isteniyor ki bu tartisma surekli cıkıyor. Marsa koloni kurmana mani bir şey yok şeriatte Şeriat ülkerinin halide şeriatten değil Kendi aralarında çekişip. durmalarından batılı devleterin bir türlü yakalarından dusmemesinden kaynaklanıyor. Bu konuda uzun gider. Daha öncede söyledim mesele kanunların zamanı değil Kanunların dünde bu günde gecerli olması milletin bu ilkelere gore şekillenmesiyle ilgili bunlar matematik formülü değil ahlak etik kanun hukuk nesnel kesinlikte taşımaz ben bu hükümlerin 1000 yılda geçse doğru hukumler olduğunu duşunebilirim. Hırsızlık adam öldürme sapkınlık ahlaki tutumlar bu gunde gecerlidir.1000 sene sonra meşru mu olacak sanki burada tarihin bi önemi yoktur. Bu ancak bakis acisi olabilir. Dedigim gibi seni ilgilendiren birsey yok ayni seyi 5 kez tekrarlamak zorunda kalıyorum ŞERİAT ZATEN BİZİ İLGİLENDİREN BİR MESELE
- +1 yıl
@Milabeni Şeriati yaşamıyor musun zaten? Şeirat kurallarına göre yaşaman yasak mı? Eğer yasak olsaydı ben bu kurallarla yaşamak istemiyorum diyebilirdin, ama bu yasak değil. Yaşa şeriat kurallarına göre, engel olan mı var?
Ayrıca şeriat ile yönetilen hiç bir ülkede müslüman olmayanlar şeriat kuralları dışında yaşayamaz, bunun dünyada örneği yok. Şeriat geldimi müslüman olmayanlar müslüman olmaya zorlanır, kabul etmezlerse kelleler gider. Kimse kimseyi kandırmasın. - +1 yıl
Yaşamış olasaydık bunca tezat meydana gelmezdi yukarda buna ornek vermiştim zaten İşte bunu yapan ülkeler şeriati zaten doğru uygulamıyor demektir. Bu güne kadar en iyi uygulayan devlet Osmanlıydı İçinde ki azınlıkların ne hiçbir şeyine karışıyordu Nede şeriatahkemelerine tabidiler olması gerekende buydu
- +1 yıl
Bu bir örnek dedim daha bu işin nafakasından tutta evlilikle ilgili bir sürü adaletten uzak kanunlar var. Öte yandan suça verilen hükümler olarakda gerekli görüyorum Müslümanlar açılarından zira bu tip kanunlar yabancı menşeyli Müslüman halkın yaşam biçimi ve anlayışıylada uyuşmuyor. Düzen ve Nizam açısındansa faizsiz işleyen bankaların artırılması gibi şeyler getirilebilir. Düzenin İslamiyete öyle ters karşılıkları var ki insanı dinine göre günah işlemesine mecbur bırakıyor bu anlamda bütün bunlar ve anlatacaklarım Müslümanın doğru dürüst müslümanca yaşamasına engel oluyor. Sonra bu bozuk düzende yetişen müslümanlar hata yapıncada bu sefer malum kitlenin hedefi oluyor. Her defasında söylememize rağmen papağan gibi yanlış iş yapanlar örnek gösterilerek dini değerlere saldırılıyor Bu insanların düzen yüzünden yolundan sapmasına sebep oluyor. Bunlar uzun uzun anlatırım ama farkettiysen genellemelerden gitmeye mecburum daha öncede dedim Roman okumak istiyorsan ne bunu yazmaya tahammülüm var nede senin dinlemeye bir iki cümleyle açıklanacak şeyler değil zira O yüzden ülke müslümanları için şeriat düzenine muhtaç o yüzden gelmeli diyorum
- +1 yıl
@Milabeni
Hem ülkenin yasaları Müslüman olmayanları etkilemeyecek diyorsun hem de ülkenin yasaları bunlar olacak diyorsun. Kendi söylediğinle çelişiyorsun. Yani şu mu olacak ;
Müslüman olmayanların ülkeden ayrılacak ya da ülkenin ikiye bölünecek sınır olarak,
Müslümanlar bir tarafta Müslüman olmayanlar bir tarafta olacak şekilde. Müslüman T. C ve Laik T. C şeklinde.
Bunlara hiç gerek yok. 18 yaşını geçmiş her birey birlikte yaşayabilir, kendi inancına göre imam nikahı yaparsın, aynı evde yaşamaya başların evlenmiş olursun.
Bankaya paranı faize koymazsın, böyle bir zorumluluk ta yok.
Eskiden olan saçma sapan başı açıklar üniversiteler de okuyamaz gibi saçma yasalar da yok.
(Dinle imanla alakam olmamasına rağmen çok karşı çıkmıştım, çok çirkin bir şeydi.)
Sanat etkinlikleri oluyor mesela, dans gösterileri, resim heykel sergileri, bunlar sizin inancınıza uymuyor mesela, ama gitmek mecburi değil, gitmezsin olur biter.
Kızların açık saçık gezmesi belki beni günaha sokuyor diyorsundur, bakmazsın, bakmak da mecburi değil.
Bu tip şeyleri söylüyorsan genelleme yaparak sana çözümlerini sundum. Hehangi bir dinin kurallarıyla ülke yönetilmez, ama sen kişi olarak inandığın dinin kurallarına göre yaşayabilirsin.
Şeriat gelince istemeyen dahil olmayacak diyorsun. Mesela ben Ramazan Ayı'nda açık alana yayılmış bir barda mini etekli sevglimle içip yakınlaşırken bana kimse karışmaya kalkışmayacak mı? Şeriat ile yönetilen hiç bir bir ülkede böyle bir serbestlik duymadım kusura bakma.
Senin dediğin yapılmaya kalkışılırsa ülke bölünüp parçalanır, yok oluruz... - +1 yıl
Kendimle çeliştiğim bir şey yok zira bu yasalar yine bizi etkileyecek yasaların kapsadığı kısım dindar insanları bağlıyor yine bunun dışında kalanı değil. İmam nikahı bak iyi bir örnek mesela inanca göre Rızası varsa 15-16 yaşında da evlenebilmesi gerek Ama buna mani olunuyor. Zira geçenlerde fatih erbakan bu yüzden konuyu gündeme getirdi. Konu cinsellik olunca özgürlük karışamassın oluyor 16 yaşında evlensin deyince durum başka yine avrupada 14 yaşına düşürmüşler cinsellik ehliyetini madem öyle evlenmeyede müsade etmelisin ama bunu söylersen ceza yersin Bankaya gelirsek kredi çekersin faizi yersin bazı İslam ülkerinde faizsiz bu işleyebiliyor ve bu kredi çekme meselesi seni çoğu durumda mecbur bırakıyor. İşini gücünü halletmek için faizi ödemeye mecbur kalıyorsun evet eskiden böyle bir durum vardı. Çok şükür kaldırıldı Kızların açık saçık giyinmesi meselesine gelirsek burada asıl berabet durum şu oluyor. Sultan ahmetin güvenlik görevlisinden örnek vereceğim meseleyi anla diye Adama işini felan soruyorlar. Şöyle diyor "Valla şu ana kadar Turistlerle hiçbir sorun yaşamadık insanlar bu mabede girerken kuralları bilipte geliyorlar uyarmak zorunda kalmıyoruz Fakat bizim milleti uyarmaktan gına geldi Abla burası bir Dini mabet buraya böye mini etekle dekolteli kıyafetle girilmez diye başka bir örnek Fransadan bando takımı geldi taksime ezan okununca adamlar çalmayı bıraktı saygısızlık olmasın diye BU açıklık ve teşhircilik meselesi haddinden fazla abartılmaya ve bok, u çıkarılmaya başla Sen diyorsun ki bakma bende derim ki nereye kadar. Hem buna sürekli mağruz kalmak ayrı dert aynı zamanda bu tip kadınların dini mekan felan tanımaması ayrı dert Değil sadece İslam Hristiyan mabetlerinde de bu yasak sen vatikanda Bikiniyi andıran kıyafetlerle gez kiliseleri bakalım ne yapıyorlar Değil dini yerler Okulda bile yasak geçen Bi abd de okulda geçen bir belgesele rastladım öğretmen kız öğrenciyi uyardı burada böyle giyinemessin burası bir okul diye
- +1 yıl
Bak orada bar örneği vermissin Osmanlıdan örnek verdim öyle yere giden belli oratmı belli kimse senin barda ne halt yediğinle ilgilenmiyor. Ama toplumun belli bir ahlaki etik anlayışı ve yapısı var. Toplum içinde yaşıyorsak buna uymak zorundayız Sokakda po, rno yıldızı gibi gezmenin alemi yok başka ülkelerde yine bir örnek gördüm İngilterede metroda koymuşlar burada öpüşmek yasaktır diye HEMDE İNGİLTEREDE bu Eyüp sultan mezarlığından geçiyorum manevi bir yer Hem mezarlık hemde Önemli dindar insanların mezarları Gitmişler mezarlıkta öpüşüyorlar insanda bi limit olur. Bütün bu sorunlar bunlardan kaynaklanıyor
- +1 yıl
@Milabeni Mezarlıkta, mabetde oraya uygun giyinmek lazım zaten, ama sokakta olana kimse karışamaz, tabi ki sokakta anadan doğma çırılıçıplak gezmediği ya da seks yapmadığı sürece. Bunun dışında insanlar istediğini yapar.
Kadınların açık giyinmesine maruz kalmamak için öyle giyinemezler, toplum kurallarına herkes uymak zorunda falan demişsin. Bak gördün mü şimdiden insanların yaşam tarzlarına karışıyorsun, işte bu yüzden Şeriat çok tehlikeli bir şey.
Ben bir insan parkta, çimlerde namaz kılsa rahatsız etmem, karışmam, rahatsız da olmam.
Ama ben ya da kız arkadaşım anadan doğma çıplak olmamak kaydıyla istediği gibi gezebilmeli , içebilmeli ve Müslümanlar da bundan rahatsız olmamalı. Çözüm bu, şeriatın gelmesi değil.
Toplum kuralına uyulmalı dediğin şey toplum kuralı değil, müslümanların kuralı ve müslüman olmayanlarında bu kurala göre yaşamasını istiyorsun.
Yani benim dediğimi ispatlamış oldun. İsteyen istediği gibi gezebilir, istediği gibi giyinebilir, beni ilgilendirmez deseydin belki şeriat olabilir diye düşünebilirdim, ama sen direkt benim tahmin ettiğim tepkiyi verdin. - +1 yıl
Tam aksine benim dediğimi doğruluyorsun baştata dediğim Gibi ülkenin büyük çoğunluğu müslüman idda edildiği gibi yarısı felan değil %90larda bu oran hal böyleyken bu toplumun üzerine inşa ettiği ve sahip olduğuı ahlaki ve etik değerleri var. Ve biz böyle bir toplum içinde yaşıyorsak o zaman bu toplumun normlarına göre haraket etmemiz gerek Sen azınlığın isteklerini çoğunluğa dayatıyorsun bende bu olmaz diyorum:Gidersin fransaya almanyaya zaten toplumun nerdeyse tamamı senin düşüncende bak bende oraya gidip kendi değerlerimi dayatamam oranında kendine göre normları var. Sen oraya uyarsın orası sana değil burada da durum tam tersi he keza ben açık giyinmesine çokda karşı değilim iş dekolteye gelmesin istiyorum hepsi bu ve dediğim gibi mesele dini mabetler ortamlar felan olduğunda bu tamamen yanlış olur. O yüzden ya toplumun kahir ekseriyetine uyuması gerek o hassasiyetlere bunlara yabancı turistler daha çok uyuyor. ya da böyle bir toplumda olmak istemeyen farklı bir topluma gidip orada öyle yaşamalıdır. Mesele bu ha burada yaşamak istersin o zamanda bu dediklerin kendi alanında meşru olur Bar gibi
- +1 yıl
@Milabeni Hayır ben hiç bir yere gitmem, burada istediğim gibi yaşarım, yaşıyorum da zaten.
Ben sana nasıl karışmıyorsam sen de bana karışamazsın, herhangi bir dini ya da toplumsal kuralı dayatamazsın.
Ben sana Afganistan'a git demiyorsam sen de bana gidersin istediğin yere diyemezsin.
Senin dediğin kurallar Konya'da geçerli olabilir, ya da diğer İç Anadolu ya da Doğu Karadeniz şehirlerinde. Bölgesel olarak o şekilde yaşamayı kabul edecek yerler vardır, oralarla da zaten benim alakam olmaz.
Ama kimse İzmir'e ya da Kıyı Ege'de, Trakya'da bir yere gelip şeriatı dayatmaya kalkışamaz. Bir kaç kere metroda ve vapurda muhafazkar abiler karşımaya kalktılar, maalesef İzmir halkı müdehale etmek zorunda kaldı çünkü genç sevgililere sert çıkmaya kalktı, tehdit etti sakallı abiler, ve sonra hiç hoş olmayan şeyler yaşadılar, sonra bir daha karışmayı deneyemediler bile.
Ülkede aşırı muhafazkar şehirler var, çok isteyen oralarda yaşasın, bizler zaten gelip muhafazkar insanları rahatsız etmeyiz. - +1 yıl
Valla bir yere gitme konusunu ben açmıyorum. Gerekirse tuvalet temizlerim avrupa diyenlere binayen söyledim bu denli rahatsızsan gitmek istiyorsan git bunu defolsun anlamında söylemiyorum Olması gereken bu diye diyorum. Biz kimseye şahsi olarak karışmıyoruz karışandan tarafda değiliz. Aşağıda dediğin tam tersi örneklerinide ben veririm. Sırf sakallı veya baş örtülü diye dışlayan tersleyen davranışları Daha KK seçim öncesi babalaya çıktığında da gündeme geldi bu konu O yüzden farkettiysen Sürekli Toplum vurgusu yapıyorum Sende kendini izah ederken sürekli Bireysel örnek ve çıkışlar yapıyorsun Bireysel Liberalizm idolojisi etkisi altında olduğun için bak bunada karışmıyorum. Ben toplumun ve topluluğu kapsayan şeylerden yana tavır koyuyorum Misal LGBT gibi bu toplumun büyük çoğunluğu bak ilginçtir kendini deist ateist tanımlayan bazı birtakım kimseler dahil buna karşılar. Hatta nefret ediyorlar. Peki neden yobazlık mı yoksa bu LGBTlilerin çocuk kreşlerine sembollerini asmaları çocuklara eşcinsel içerikli kitaplar dağıtmaları sokakda eylemlerde birbiriyle sevişmeleri Hepimiz lut kavmiyiz diye pankart açıp Dindarlara ölüm demelerinden dolayı mı Toplumun ahlak ve etik değeleri İslam çerçevesinde şekillenmiş ve büyük çoğunluk bunu uygunsuz görüyor sense bunu Böyle bir toplumda hem saldırganca bir tavırda hemde yaygınlaştırma girişimlerinde bulunuyor Ve çocuklarıda buna alet ediyorsun. Anladın mı Gidip iki eşcinslein kendi aralarında ne halt yediği benim zerre kadar umrumda bile değil. Banene ne halt yerlerse yesinler KARIŞMIYORUM ama benim içinde bulunduğum toplumda bunlar hoş görülmeyen şeyler. Görmek zorunda da değiliz. Bunu bu toplumda aleni şekilde işleyemessin yok ben sokağın ortasında sevişecek ülke arıyorum diyorsan onu bu topluma dayatamassın zorla rahatsızsan bunu aleni şekilde yapacağın ülkeye gideceksin Bu bir örnekti sen lgbtlisin felan demiyorum.,
- +1 yıl
@Milabeni Yorumlarını şimdi gördüm. Çok uzun yazamayacağım, yoğunum.
LGBT ile ilgli çocuk kreşlerine semboller aslıdığını ilk kez senden duyuyorum, akrabam olan küçük çocuklar var, hiç birinin ailesinden öyle bir şey duymadım.
Dindarlara ölüm falan diye pankart da görmedim, ama eğer yapıldıysa yanlış yapılmış, ayıp olmuş.
Bireysel liberalizim ya da başka bir şeyin etkisi altında değilim, ama yapım gereği bireysel yaşayan bir insanım, bu coğrafyanın sürü psikolojisinde değilim.
Sokakta kız arkadaşımla seks yapmam tabi ki ama aşırı olmayacak şekilde öpüşebilirim, bunun için başka ülkeye gitmem, isteyen de anadan doğma çıplak olmamak kaydıyla istediği gibi giyinebilir, görmek istemeyen bakmaz.
Ayrıca bu ülke senin ya da soruyu yazan arkadaşın zannettiği gibi %80 oranında şeriat istemiyor.
İçinde Hüdapar'ın da bulunduğu bir bir ittifaka % 80 oy çıkması gerekirdi ama %49'5 çıktı, yani ülkenin yarısından biraz daha fazlası oy vermedi.
Ve Cumhur İttifakı'na oy verenlerin en az yarısı da şeriat istemiyor, kimisi bazı çıkarları olduğu için oy veriyor, kimisi Müslüman ama şeriat istemiyor. Ayrıca bu %49.5 oy oranı Chp'nin başarısızlığı ve Suriyelilerin çok ciddi sayıda oy kullanmasından dolayı oldu, bu kadar bile olmayacatı.
Yani bırak %80'i ülkenin yarısına yakını bile şeriat falan istemiyor, ankete gerek yok, seçim sonuçları ve seçmen yapılan suriyelilerin sayısı ortada.
%80 şeriat isteyen olsaydı Erdoğan'a ve Cumhur'a %80 oy çıkardı, bu kadar basit. Suriyeliler olmasaydı ve Chp'de saçmalamasaydı neredeyse kaybediyorlardı, ucundan döndüler. Hatta balkon konuşmasında dev asa Atatürk'ün kalpaklı fotoğrafını görüntülediler, çünkü ülkenin çoğunluğunun Atatürk hakkında çok hassas olduğunun ve ortamın gerilmeye başladığının farkındalar.
Yani bu oranlarla bu ülkeye şeriat getirmek çoğunluğa karşı gelmeye kalkışmak olur. - +1 yıl
Niye müslümanım deyip chp ye oy veren yok mu Sorsan iyi partide milliyetci parti ama itirazlara rağmen gidip hdp ile ittifaka boyun eğdi seçmenide oy verdi. Eee peki bune 😄 chp nin zaten başarışız olduğunu biliyoruz ama burada suriyelerin payı yok bu baya sallama KK nın kendisi bizzat etkileyecek bir cogunlukta degiller dedi secimin kaybedilme sebebi Milli ve Manevi değerlerin hiçe sayılmasıdır Sanılmasın ki ekrem mansur gecince hersey degiscek sen gine apo selo ozgurluk der Dindarlara orta cag zihniyeti gibi hakaretler edersen sonuç değişmez. Ve evet Ülkenin müslümanına göre oy oranı olsa erdoğanın en az %80 lerde oy alması gerekirdi. Ama aynı şekilde iyi partininde örneğin %1 felan alması gerekirdi taban milliyetciyse burada ki durum Halkın aşırılıkcılığıdır. Bir partisi lideri seviyorsan sonuna kadar karşıysanda sonuna kadar kendi ilkelerini ayaklar altına alma pahasına bile O yüzden ben şeriatciyim diyen birinin Erdoğanı istemiyorum deyip kendine hakaret eden chp ye vermesi gibi durumlar söz konusu Hatta şimdi önümüzde ki secim KK gitsin diye sırf inat oyu olarak akp ye vercem diyenler var. Atatürkcüyüm deyip akp ye oy verenler gibi Ne demek istediğimi anlamışsındır diye tahmin ediyorum
- +1 yıl
@Milabeni Valla kusura bakma ama politikacıların sorulan sorulara çok uzun cevaplar verip ama asla sorunun cevabını vermemesi gibi sen de lafı uzatmışsın ama alakasız ve gerçek dışı şeyler yazmışsın. Bir çeşit münazara eğitimi falan var sanırım :)
Matematik ortada, şeriat isteyen insan Cumhur İttifakı'na oy verirdi bu kadar basit. Cumhur İttifak'ı %80 çıkmadıysa %80 şeriat isteyen yok demektir, çok kesin, lafı uzatmaya gerek yok.
Adam şeriat isteyecek ama gidip Chp'ye ya da İyi Parti'ye oy verecek öyle mi?
Daha komik hiç bir şey duymadım bu güne kadar :))) - +1 yıl
Valla o matematik ve hesap uzmanlığı nedense bu seçimde yaramadı.:D durumun herkes farkında bunu sanki ilk kez bir kişi oda ben söylüyorum. Takım tutar gibi fanatik şekilde parti tutmak derler işte buna öyle ki Atatürkcülükle alakası kalmadığı halde chpye veren kadar. Bizzat cumhura verende var. Müslüman olduğu halde aynı şekilde muhalif partilere oy verende var. Yani elbette ben durumun senin anlattığın gibi olmasını isterdim öyle olsa dediğin gibi %80 i alması gerek ama işin içinde bir tek din yok idelojide var. Bunu herkes biliyor
- +1 yıl
@Milabeni Gerçekten şeriat isteyen adam partiye ya da ideolojiye takılmaz. Şeriat isteyen adam şeriatı hangi parti getirecekse ona oy verir. Senin dediğin takım tutar gibi parti tutma olayı takıntılı Chp'li ya da kişisel hırslarında dolayı Akp'liler de olur.
Şeiati gerçekten isteyen adam şeriatten başka bir şeye takılıp, şeriat getirme ihtimali olan parti varken başkasına oy vermez.
Son yapılan araştırmalara göre şeriat isteyenlerin ve kendisini doğru olarak İslamı yaşayıp dindar olarak konumlandıranların oranı %18 den %12ye düşmüş.
Yani eskiden daha fazla isteniyordu. Müslüman yalancı olmaz diyeceğim ama dini literatürde sana münafık deniyor 😂😂
10 Yorumla
+1 yılŞeriat gelsin gelsin de kim yönetecek kime verilecek hüküm hakiki şeraiat ancak öteki tarafta Allahın hükmü ile olur insanın hüküm ettiği ve huzurun olduğu şeriat halife dönemindeydi.
00 Yorumla
+1 yılşeriat iyi bir sistem. tüm müslümanlara uygulanmalı. müslüman olmayanlara normal yasalar uygulanmalı bence
05 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlar dinden çıkar öyle olursa herkese uygulanmalı
- +1 yıl
Hahah musluman dindek cikicaksa seriat da size gore Allahin kurallariysa Hristiyana mi uygulamcak sacma sapan seyler diyoruaunuz yaa😅
Soran+1 yılŞeriat sade islamla değil ahlakla ilgili bir gelse ateistler bile sevecek şeriatı
- +1 yıl
Kuzum bekleme burasi Iran degil sandigin kadar Musluman yok burada o yuzden senin bileti alalim biz sen git Irana
- +1 yıl
dinden çıkan çıksın. islam hiçbir şey kaybetmez
+1 yılmaks %20si ister onları ezmek de 1 ay sürmez
12 Yorumla
Soran+1 yıl80 canım araştır sizi edeceğiz biz bizde cihat var 😘
- +1 yıl
Cihat Muslumanlara karsi yapilmaz yanliz kizim azicik tarih bilgin yok mu senin off butun her seyi yanlis biliyosun😅
+1 yılŞeriatı şey sanıyorlar :D işte herkes namaz kılcak falan filan
03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle zaten atayist misin?
- +1 yıl
Adımdan belli değil mi?, iranı bir araştır şeriat ne durumda, Pakistana bir bak yav :D
+1 yıl%80 mi iyi sallamiss ulkede o kadar Musluman bile yok😅😅
10 YorumlaLaiklik baki.. Madem isteğin var iran var arabistan var.. Girişleride zor değil..
Bence irana gitmelisin. Kadın nasılsa yok hükmünde orada... hava gibi.
00 YorumlaHadi bu konuyu ŞERİATA uygun tartışalım var mı buna cesaretin?
00 YorumlaGündem konusunda 543 cevap paylaştı. Şeriat kolay kolay gelmez bu ülkeye hakkında daha adam akıllı birsey bilen yok
00 Yorumla
+1 yılHudapar ve yeniden refah partisi genel merkezinde yapsalar 80 cikmaz he kdhdjdmd
00 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gelsin tabide içinde ben olmiyim uzaktan izliyim 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen istemiyorum çünkü olması gerektiği gibi yapılmayacağına eminim. Şimdiki şeriatçılar gibi istedikleri sekilde çarpıtacaklardır. Olması gereken gibi degil... Haksız yere suçlanan çok kişi olcak.
00 Yorumla
+1 yılGelsin gelsin en çok senin gibiler zarar görecek bundan farkında değilsiniz
16 Yorumla
Soran+1 yılNedenmiş? Kapalıyım çarşaflıyım ismim arapça her gün dua edip eksiksiz namaz kılıyorum
- +1 yıl
He arapmissin sen o yuzden kuzum biz Türküz turkiuede seriat imkansiz
Soran+1 yılŞeriat aşktır hayattır
- +1 yıl
@Tatliprenses_hchdh Türk ve Arap kelimesi yan yana bile gelmemeli vites araştır bakalım geçmişi Araplar Türklere ne zulümler etmiş soruyu gizliden sorman da senin nasıl korkak bir karakter olduğunun göatergesi
- +1 yıl
@herhangibiri20 ben biliyorum zaten Araplar o kadar dönek bi millet ki din din diye ortaligi ayaga kaldirirlar kendilerini basma ulkelere satarlar
- +1 yıl
@Tatliprenses_hchdh ben yıllarca anlatamadım yoruldum vallahi yoruldum
+1 yılAnketi Hüdapar parti binasında yapmışlar galiba
00 Yorumla
+1 yılBana kimse sormadı şeriar istermisin diye
00 Yorumla
+1 yılKaynak:Yeni Akit😅
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRahatsızmısın sen, şeriat ne ya
06 Yorumla
Soran+1 yılModern ahlak felsefesi
Cevap sahibi+1 yılSana kayık old düşünüyorsan iran a git, ben cumhuriyeti tercih ediyorum, parlamenter sistemi geri istiyorum hatta
Soran+1 yılPara ver gideyim canım 😅
Cevap sahibi+1 yılOlur vereyim ama geri gelme canım🤣
Soran+1 yılİran harika bir ülke ben çok seviyorum açık kadınları hapse atıyorlar edepli bir yer resmen İslamın başkenti orası keşke Türkiye’de orası gibi olsa
Cevap sahibi+1 yılYa kızım bişiden haberin yok, geceleri seks partileride yapıyorlar gizlice, çok edepli
+1 yılsevinirim
00 Yorumla
+1 yılSanmiyorum
00 YorumlaY. rramı istiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeriat istiyosan yallah arabistana irana
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen önce yazmayı öğren işitiyormuş 😂
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz