Kimseyi yargılanıyorum ama zamanında burada et fiyatı 14$ dan 16$a çıktı diye insanlar tepki göstermişti 12$ a düşünmüşlerdi.
Kuzenlerim Türkiye'de, ben çalışarak araba aldım (audi a5) onlarla konuşuyorum bana dedikleri şey şu; Türkiye'de 2 kişi birleşip 1 yıl yemeden içmeden para biriktirse ve kredi çekse bindiğin arabayı alamaz.
Diyorum neden aynı partiye oy verdiniz? Biz vermedik diyor ama kuzenimin babası aynı hükümete akpye oy vermiş. Dedim dayı niye oy verdin, diyor ki Kılıçdaroğlu sgk yı batırdı, teröristlerle işbirliği yaptı. Araştırdım sgk yı batırmamış, dönemin lideri yanlış politika yürüttüğü için zarar etmiş. Bildiğim kadarıyla çözüm sürecini akp başlattı. Ben anlamadım bu işi.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
KK ile araştırmanı sözcü tv den yapmışsın galiba :D baya bildiğin batırdı yönetim ayrı bir garabetti kendisi ayrı bir garabet sgk onun basiretsizliğinden battı Bunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok Yürüyen merdüvene ters binen adamdan bahsediyoruz. Bak selefi ekrem sayesinde otobüs itip duruyoz İstanbul'da İzmir yıllardır bo, k götürüyor. ve evet terörist işbirlikcisi Ekonomi çok iyi değil ama kimse açlıktan gebermiyor. Böyle birşeyde yok Bunun yanında biz refahımızı vatanımızın bekasına değişmeyiz. Açlıktan ölsekde teröristle işbirliği yapana oy vermeyiz
Sgk kk yüzünden batmadı zamanında Tansu Çiller ile Süleyman Demirel bir politika yürüttü ve bu seçim kazanmak için yapılmıştı bundan önce kk bütçemiz yok diye öneri sundu.
Ssk gelirleri düşük tahvilli faiz getirisine yatırıldı. SSK fonları düşük faizli devlet tahvillerine yatırıldı. Kuşkusuz bu kararı hükümetler verdi. Bunun sonucunda SSK ciddi zarara uğradı. Kılıçdaroğlu tarafından yapılan hesaplamaya göre 1970-1994 arası SSK fonları enflasyonun 5 puan üzerinde değerlendirilseydi SSK’nin yaklaşık 12 milyar dolar ek kaynağı olacaktı. Diğer bir ifadeyle sadece fon gelirlerinin düşük nemalandırılması sonucunda SSK 1994 itibariyle 12 milyar dolar zarara uğratıldı. Kılıçdaroğlu SSK’yi batırmak bir yana SSK’nin batık 12 milyar dolarının peşine düşüyor.
SSK’nin Hazine desteğine ihtiyaç duymasının bir başka nedeni Türk sosyal güvenlik sisteminde devlet katkısının yokluğudur. 1990’lı yıllarda OECD üyesi ülkelerinde çok ciddi devlet katkıları söz konusudur. Örneğin devlet katkısı Norveç’te yüzde 55, Almanya’da yüzde 26, Belçika’da yüzde 31, Fransa’da yüzde 20 iken Türkiye’de o yıllarda devlet katkısı yoktur. Dolayısıyla Türkiye’de 1990’lı yıllarda sosyal güvenliğe düzenli devlet katkısı olsaydı SSK zaten açık vermeyecekti. Türkiye’de düzenli devlet katkısı 2008 sonrasında yapılmaya başlandı. 2008 sonrasında devlet katkısının toplam SGK giderleri içindeki payı 2008-2022 arasında yüzde 37-49 arasında gerçekleşti. Dolayısıyla SSK battı denilen dönemde ortaya çıkan finansman açığının en yüksek yüzde 32 olduğu düşünülecek olursa meselenin özününün devlet katkısı olduğu anlaşılacaktır.
Vatan bekasına değiştiniz ama? Trabzon da bir sürü yer araplara satıldı. Kanal İstanbul güzergahındaki çoğu yer arapların. İstanbul'da boğaza bakan bir tepe 30 milyar dolara araplara satıldı.
Türkiye'deki tüm ören yerleri (Yerebatan sarnıcı hariç) Sicpa firmasına verildi. Sicpa Firmasının sahibi İsrailli Mark Amon. Amon soy adını duymuşsunuzdur.
Muğladq denize kıyısı olan bir sürü yer var ve çoğu yabancılara satıldı üstelik kıyı koruma kanunu varken?
Ülkenin %67 si yoksulluk sınırının altında yaşıyor yoksulluk sınırı 33.000 tl yi geçti şu anda 33.788 tl memur maaşı bile bu kadar değil.
Peki neden Ali Gaffar Okkan ve 5 polisimizi şehit eden hizbullah terör örgütü kurucusu ve 182 kişinin katili olarak yargıtay tarafından 2 kez müebbet hapse mahkum edilen mehmet emin alpsoyu Recep Tayyip Erdoğan affetti? Buna neden kimse ses çıkarmadı?
Savcılar fetö şüphesi nedeniyle Erdoğan'ı bir albay konusunda uyardı ve Erdoğan dinlemeyip muvazzaf olarak albaylıktan daha yüksek bir rütbeye gećmesi olanaksız olan askeri tuğgeneral yaptı ve kara kuvvetleri istihbaratının başına getirdi. Bu nedenle 673 askerimiz açığa çıktı ve şehit edildi. Bunlardan 2 sini ışid yakarak öldürdü.
Meclise önerge sunuldu, bu şehitlerimizin kanı yerde kalmasın hesabı sorulsun ve sorumluları açığa çıkartılsın diye önerge sunuldu akp mhp ve hdp oylarıyla reddedildi? Şehitlerimizin kanı yerde kaldı. Kimse hesap sormadı.
orada ""KK ile araştırmanı sözcü tv den yapmışsın galiba"" diye boşuna demedim aynı zırvalıkları benzermenşeyli medya kanalarından çıkma olduğu o kadar belli ki :D KK sgk nın ile ilgili savunmayı herkes biliyor kendisi genel müdür olduğu halde çıkıp kendisinin sorumlu olduğu konulardan suçu devlete atıyor Devlet zaten bu sorunları çöz diye seni oraya atamış sanki bu güne kadar yapmadığı şey hiçbir konuda suçu yok hep suç başkasında orada hastalarla ilgilenmiyorsa bunu denetleyen yoktur demektir burada sgk nın batmasının sorunlarla dolu olmasının sebebi sistemin işlevselliğini yitirmesi oranın başı olarakda bunları organize etmekten sen sorumlusun sen Daha dün gibi hatırlıyorum İşsizlik sorununa getirdiği çözümü Her muhtara bir yardımcı atarsak çözülür diyen bir adamı burada savunma ortaya attığı berbat çözüm önerisi ortadayken bu zırvalıklarla savunmanın bir anlamıyok akıllı olsa böyle komedi çözüm önerileri sunmazdı zaten yaptığı gaflardan kağıthaneye kağıt tepe diyenden istiklal marşını kağıttan dahi okuyamayan birinden bunları duymak şarşırtıcı değil zira seçilmiş olsa Ülke hepten batmış olacaktı. Satılma muhabbettlerinin çoğu özelleştirmedir. Ve mülk satışı bir çok devlette olan bir şey o zaman ABD ye bir bak new yorkdan satın alımlara bak yine ARAPLARI GÖRECEKSİN :D eee abd ülkeyi araplara mı satmış oluyor o zaman boşuna demiyorum zırvalık diye Hizbullaha gelirsek gaffar okkanın öldüren örgüt hizbullah değil öyle olmadığı gibi Hüda parda ben hizbullahcı değilim de dedi hakkında ki tüm iddlara cevap verdi
Farkettiysen hdp ümit özdağa karşı çıkarken hüda par sinan oğana karşı çıkmadı niye diye sor meclise geldiler yeminide ettiler istiklal marşıda okudular mitinglerine Türk bayrağınıda astılar Ve ekliyorum Muhalefette Bu gün demediğini bırakmdığı Hüda par ile görüşmeye gitti ittifaka dahil etti görselleri var bakabilirsin :D Ekonomik durum için söylediğim ordata Ekonomi çok iyi değil ama kimse açlıktan gebermiyor. Dedim yani iyi değil diyorum kimse açlıktan gebermiyor daha geçen bayramda manisa bodrum yolları trafikten tıkandı uçak biletleri satıldı yer kalmadı otellerde rezarvasyon sorunu patladı Daha geçen ipohonenin yeni telefonu çıkınca kuyruk oldu. Araba almaya gittik 100 lerce kişilik sıra vardı. Sokağa iniyorsun milletin çoğu ya kilolu ya obez Hal böyleyken millet aç demek oldukca komik oluyor Ekonomik sorunlar var ama kimse açlıktan gebermiyor
Feto 40 seneyi aşkın bir örgüt Kendi verdiği röportajda kendi ağzıyla şunu diyor"Erdoğan asansöydeyken söyledi İlk önce bunların hakkından gelmek gerek"Yine 90 yıllarda konuşması var başbakan kim mi olcak bunu bilmek benim için hiçbir şey Erdoğan geldiğinde zaten devletin her tarafına sızmış bir örgüttü erdoğan bunları ilk önce dershanelerin kapatılma meselesiyle bitirmeye çalıştı medya organlarını kapatmaya kalktı Bil bakalım ne oldu KK samanyoluna çıktı Erdoğanı tehdit etti fetonun kanalını savundu Darbe günüde tankların arasından elini kolunu sallayarak geçti Ve hatırlatırım geçtiğimiz son seçimde de fetodan şüpheli isimleri 1 listeden aday gösterdi Bariz şekilde bo, ku ye karşıya at Yavuz hırsız muhabbeti çevirdiler. Sen bunların hesabını sordun mu acaba O yüzden bana tele 1 zırvalarıyla gelme daha geçen merdan yanardağ denen sbiker bozuntusu Apoyu savundu sen hala konuş.
Soru dikkatli okunduğunda, önce Türkiye'ye yabancı ve fazla bilgisi olmayan birinin tablosu çiziliyor.. Sonra birden torba kılıçdaroğluna söz gelince adam SGK yı bile araştırmış... Klavyeye bakınca bildiğin Türkçe Q kalvye.. :D :D Yerim senin yalanını..
Q klavye evrensel siz f kullanıyorsunuz diye biliyorum.
Bir Türk tarihini iyi bilmeli.
Yanlış biliyorsun :D Siz derken kendini de dahil et..
Sürekli kafamda dolaşan o soru bu işte. Neden akıllanmıyoruz neden bir şeyleri değiştirebilcek bir potansiyele sahip adamı başa getirmiyoruz da ülkenin içinden geçen o malum kişiye tapıyoruz.. Ben bir genç olarak hakkımı helal etmiyorum.